تغییر استراتژی "تجلی"؛
خروج از فولاد و تمرکز بر معادن مس، طلا و عناصر نادر خاکی تا سال ۱۴۱۰
شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با هدف افزایش بازده سرمایهگذاری، استراتژی خود را تغییر داده و تا سال ۱۴۱۰ از زنجیره فولاد خارج خواهد شد. این شرکت سرمایهگذاریهای خود را به سمت معادن مس، طلا، عناصر نادر خاکی و لیتیوم هدایت میکند. در حال حاضر، پروژههای کنسانتره سازی فولاد خراسان و آهن اسفنجی ستاره سیمین هرمز با پیشرفتهای قابل توجهی در حال انجام هستند و تولید نیمهصنعتی عناصر نادر خاکی نیز محقق شده است.
به گزارش بورس امروز؛ در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات برای سال مالی ۱۴۰۳، سهامداران سوالاتی را در خصوص پیشرفت پروژههای مهم این شرکت، چشمانداز سرمایهگذاریهای آتی این شرکت و عدم افشای تکمیل پروژه کلاف در سامانه کدال مطرح کردند و مرتضی علی اکبری، مدیرعامل شرکت، به دغدغه های سهامداران پاسخ داد.
فولاد خراسان: از معضلات به پیشرفت مثبت
مدیر عامل “تجلی” با اشاره به طولانی شدن فرآیند بهرهبرداری از پروژه کنسانتره سازی ۲.۵ میلیون تنی فولاد خراسان (که بیش از ۱۲ سال طول کشیده است)، اظهار داشت که پس از انتقال این پروژه به شرکت تجلی، پیشرفت فیزیکی قابل توجهی حاصل شده است.
وی افزود: این پروژه از ابتدا شروع کردن بسیار راحتتر از ادامه یک پروژه نیمهکاره است. ما با رایزنی با سهامدار عمده و ایجاد شراکت با فولاد خراسان (با ۸ درصد سهام)، توانستهایم روند پیشرفت را بهبود بخشیم.
رئیس مجمع، محمد حسین قائمی راد نیز با اشاره به گزارشهای مالی فولاد خراسان، به پیشرفت ۲۲ درصدی پروژه در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد.
مدیرعامل تجلی با تاکید بر اهمیت کنسانتره در کشور، با تاکید بر طراحی زیرساختها برای افزایش ظرفیت تولید به ۵ میلیون تن، پیشبینی کرد که با هماهنگی با شریک دیگر، تولید آزمایشی این پروژه تا پایان سال جاری آغاز شود.
ستاره سیمین هرمز: پیشرفت قابل توجه با حمایت سهامداران بزرگ
در خصوص پروژه آهن اسفنجی ۱.۷ میلیون تنی ستاره سیمین هرمز، علی اکبری به پیشرفت “فوقالعاده” این پروژه در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و از حمایت سهامداران بزرگ این پروژه (فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و گل گوهر) قدردانی کرد. وی افزود: نکته منفی در مورد سیمین هرمز ندیدم و پیشبینی میکنیم حداقل یک سال دیگر برای بهرهبرداری از آن زمان نیاز باشد.
فولاد کردستان: تمرکز بر اسفنجی و تامین گندله از صبانور
مدیرعامل تجلی در مورد فولاد کردستان، بر تمرکز بر اجرای پروژه اسفنجی این شرکت تاکید کرد و از پیگیریهای مدیرعامل فولاد کردستان و ایمیدرو قدردانی کرد. وی همچنین ادامه داد که گندله مورد نیاز این پروژه از طریق شرکت صبانور (با ۲۰ درصد سهامداری در فولاد کردستان) و معادن خود صبانور تامین خواهد شد.
عناصر نادر خاکی: ریسکپذیری و دستیابی به تولید نیمهصنعتی
علی اکبری به موضوع عناصر نادر خاکی اشاره کرد و گفت: ما با پذیرش ریسک مدیریت شده، توانستیم تولید نیمهصنعتی ۱۷ عنصر نادر خاکی را به انجام برسانیم، امری که بسیاری در کشور به آن باور نداشتند.
وی با تاکید بر حمایت دفتر وزیر صنعت و معدن و مدیرعامل هلدینگ شرکت تجلی (دکتر صدر محمدی) برای رسیدن به تولید انبوه این محصولات، افزود: این شرکت در وزارتخانه جایگاه خاصی پیدا کرده است.
خروج از زنجیره فولاد تا سال ۱۴۱۰ و تمرکز بر معادن مس، طلا و عناصر نادر خاکی
علی اکبری در خصوص سرمایهگذاری ۹.۵ همتی شرکت و نرخ بازده داخلی پایینتر از انتظار در طرحهای آهن اسفنجی، به تدوین یک استراتژی جامع برای تغییر مسیر سرمایهگذاریهای شرکت اشاره داشت. وی خاطرنشان کرد، این استراتژی که با مصوبه هیئت مدیره و اطلاع هلدینگ همراه بوده، هدف خود را خروج کامل شرکت تجلی از زنجیره فولاد تا سال ۱۴۱۰ تعیین کرده است.
مدیرعامل تجلی تاکید کرد: ما باید در سال ۱۴۱۰ از زنجیره فولاد خارج شویم و سرمایهگذاریهای خود را به سمت معادن مس، طلا، عناصر نادر خاکی و لیتیوم هدایت کنیم.
وی افزود که شرکت در حال حاضر در زمینه کنسانتره آهن فعال است و این فعالیت را حفظ خواهد کرد، اما تمرکز اصلی سرمایهگذاریها به سمت بخشهای جدید معطوف خواهد شد.
علی اکبری تصریح کرد که پرتفوی فعلی شرکت بیشتر متمرکز بر فولاد است و هدف، تغییر این ساختار و افزایش سرمایهگذاری در بخشهای معدنی با پتانسیل رشد بالاتر است. این استراتژی در حال حاضر به صورت ضمنی در حال اجرا است و جزئیات آن به زودی به هلدینگ ارائه خواهد شد.
تکمیل پروژه کلاف شرکت تجلی؛ توضیحات در مورد عدم افشای فوری در کدال
در خصوص عدم افشای تکمیل پروژه کلاف در کدال، سعید باقری، معاون مالی شرکت تجلی، اذعان داشت که موضوع تکمیل پروژه کلاف در زمان حضور وزیر صنعت و معدن مطرح شده است. با این حال، وی افزود که افشای این موضوع در کدال منوط به ورود پروژه به فاز تولید تجاری است.
باقری اظهار داشت، دو بحث در مورد کلاف مطرح است: یکی تکمیل ۱۰۰ درصدی پروژه و دیگری ورود به فاز تولید تجاری. پروژه کلاف در سال ۱۴۰۳ وارد فاز تولید تجاری نشده است و به همین دلیل، تاثیری بر سود و زیان شرکت نداشته است.
معاون مالی تجلی تاکید کرد که پس از آغاز تولید تجاری کلاف در سال ۱۴۰۴، محاسبات مربوط به تاثیر سود و زیانی این حجم از تولید در شرکت سرمد و شرکت اصلی انجام خواهد شد و در آن زمان، افشای اطلاعات در کدال صورت خواهد گرفت.