سرمایهگذاری ۹۴۹۴ میلیارد تومانی؛ افقهای جدید تجلی
شرکت تجلی در سال ۱۴۰۳ با تمرکز بر پروژههای معدنی و کاهش سرمایهگذاری بورسی، درآمد سرمایهگذاریهای بلندمدت خود را به ۴۹۱ میلیارد تومان رساند. طرحهایی در فولاد، عناصر نادر خاکی و اکتشافات جدید در حال اجرا هستند و ورود شرکتهای زیرمجموعه به بورس در دستور کار قرار دارد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در سال ۱۴۰۳ با تغییر استراتژی سرمایهگذاری از بورس به پروژههای بلندمدت در حوزههای فولاد، معدن و عناصر نادر خاکی، رشد قابل توجهی در داراییها و درآمدهای بلندمدت داشته است. سرمایهگذاریها در شرکتهای زیرمجموعه و پروژههای توسعهای افزایش یافته و برنامههای آتی شامل تکمیل این پروژهها و ورود شرکت معدنکار باختر به بورس است. در سال ۱۴۰۳، درآمدهای سرمایهگذاریهای بلندمدت شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به ۴۹۱ میلیارد تومان افزایش یافته و سود خالص معدنکار باختر نیز با جهشی قابل توجه به ۴۷۷ میلیارد تومان رسیده است.
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن فلزات با حضور بیش از ۹۱ درصد سهامداران با هدف تصویب صورتهای مالی سال مالی۱۴۰۳ و تقسیم سود بین سهامداران این شرکت برگزار شد. در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام “تجلی”، مرتضی علیاکبری، مدیرعامل این شرکت، گزارش هیئت مدیره برای سال مالی ۱۴۰۳ را ارائه کرد.
علیاکبری در این گزارش، به سرمایهگذاری ۹۴۹۴ میلیارد تومانی شرکت در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد که از این مبلغ، ۲۵۰۰ میلیارد تومان در طول سال جدید سرمایهگذاری شده است.
وی افزود: این سرمایهگذاریها در شرکتهای مختلفی از جمله فولاد شرق (۹۷۹ میلیارد تومان)، سرمد ابرکوه (۸۹۳ میلیارد تومان)، فولاد کردستان (۳۳۹ میلیارد تومان)، معدن کار باختر (۱۰۳ میلیارد تومان)، جانجا (۱۰۸ میلیارد تومان)، سیمین هرمز (۶۷ میلیارد تومان) و همراه جاده ریل دریا (۷۵ میلیارد تومان) انجام شده است.
مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات همچنین به پروژههای در دست اقدام شرکت اشاره کرد و گفت: این پروژهها در حوزههای آهن اسفنجی، فولادسازی و کنسانتره سنگ آهن در حال انجام هستند. هزینههای پروژه آهن اسفنجی تاکنون ۱۶۳ میلیون یورو بوده و برای تکمیل آن به ۲۱۵ میلیون یورو دیگر نیاز است. در حوزه فولادسازی نیز ۸۳.۲ میلیون یورو هزینه شده و ۴۲۳.۵ میلیون یورو دیگر برای تکمیل پروژههای سرمد ابرکوه و فولاد کردستان با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن مورد نیاز است.
علیاکبری آغاز تولید آزمایشی پروژه کنسانتره سنگ آهن فولاد شرق در پایان سال گذشته را اعلام کرد و افزود: پروژه کلاف سرمد نیز در دی ماه ۱۴۰۳ به بهرهبرداری رسید. پروژه کنسانتره مس جانجا و احداث اسکله و پایانه مکانیزه جاده همراه ریل دریا نیز در حال اجرا هستند.
مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات با اشاره به سرمایهگذاری ۱۷۴۳.۵ میلیارد یورویی در حال انجام، سهم تجلی را حدود ۴۰۰ میلیون یورو اعلام کرد.
وی افزایش سود شرکت معدن کار باختر از ۱۶۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۴۷۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
تمرکز بر توسعه اکتشاف، بازرگانی و تولید عناصر نادر خاکی
علیاکبری در معرفی سایر شرکتهای زیرمجموعه و پروژههای جدید، به شرکت اکتشاف تجلی صبا که در حوزه خدمات حفاری فعالیت میکند، اشاره کرد که سود این شرکت از ۴۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۳۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت.
مدیر عامل “تجلی” افزود: علت این کاهش، تاخیر در تحویل دستگاههای حفاری جدید بوده است که با توجه به حجم پروژههای معدنی گروه، توسعه این شرکت ضروری است تا بتواند نیازهای گروه را به طور کامل تامین کند.
وی ضمن اشاره به عملکرد مثبت شرکت بازرگانی صنایع معدنی ایران، اظهار داشت: این شرکت در سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۲۵۰۰۰ میلیارد ریال عملیات فروش داشته و سود آن از ۴۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۴۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است.
علیاکبری آغاز به کار شرکت سبدگردان تجلی آفتاب با مشارکت شرکت مس را نیز اعلام و ابراز امیدواری کرد که این شرکت در سال آینده به یکی از شرکتهای موفق در بازار سرمایه تبدیل شود.
وی تصریح کرد که شرکت تجلی در حال حاضر دارای دو پروانه بهرهبرداری از معادن عناصر نادر خاکی با مساحت مجموع ۱۹ کیلومتر مربع است که ذخیره آنها به ۱۲۰ میلیون تن افزایش یافته است.
مدیرعامل “تجلی” با اشاره به افتتاح پایلوت تولید ۱۷ عنصر نادر خاکی گفت: ما توانستهایم برای اولین بار در ایران، خاورمیانه و بسیاری از کشورهای دنیا، ۱۷ عنصر اکسید نادر خاکی را هم تولید و تفکیک کنیم.
وی همچنین آغاز کار برای احداث کارخانه تولید انبوه عناصر نادر خاکی در یزد را اعلام و ابراز امیدواری کرد که در سال آینده خبرهای خوبی در مورد تولید انبوه عناصر نادر خاکی منتشر شود.
پروژههای اکتشاف و فرآوری عناصر حیاتی و فلزات پایه
وی با اشاره به اهمیت عناصر حیاتی گفت: شرکت تجلی در حال حاضر در ۴ معدن در بجستان (بجستان ۱ و ۲) و سه قلعه (پلی متال) مشغول به کار است که مساحت مجموع این معادن حدود ۱۸۳ کیلومتر مربع است. این معادن دارای پتانسیل منیزیت، پتاس و لیتیوم هستند.
علیاکبری تاکید کرد که شرکت با تشکیل یک گروه کارشناسی متشکل از اساتید دانشگاه و متخصصان برجسته شیمی، در حال بررسی روشهای فرآوری بهینه این مواد است.
وی افزود: اگر احساس میکردیم که به نتیجه نخواهیم رسید، قطعاً این کار را متوقف میکردیم. اما با توجه به پیشرفتهای حاصل شده، به کار خود ادامه میدهیم.
مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات ضمن اعلام آغاز احداث حوضچههای تبخیری آزمایشی برای بررسی روشهای فرآوری جدید، گفت: قصد داریم از روشهای منحصر به فردی برای استخراج این مواد استفاده کنیم که با توجه به پتانسیل جغرافیایی و ملاحظات محیط زیستی انتخاب شدهاند.
علیاکبری همچنین به سایر معادن شرکت از جمله معادن پلی متال و سایر مواد معدنی مانند طلا و مس اشاره کرد.
گزارش عملکرد مالی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در سال مالی ۱۴۰۳
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با اشاره به حجم و ارزش معاملات سهام تجلی در سه سال اخیر، اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳، حدود ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون سهم این شرکت معامله شده که ارزش کل این معاملات به ۲۰۸۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی خاطر نشان کرد، نماد “تجلی” در ۲۳۲ روز از ۲۳۵ روز کاری سال باز بوده و ارزش بازار این شرکت به حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان میرسد.
به گفته مدیر عامل “تجلی”؛ ارزش معاملات همگن سهام تجلی حدود یک هزار میلیارد تومان است که این شرکت در رده سوم پس از “ومعادن” و “وامید” قرار دارد.
وی همچنین به تغییرات قیمت سهام در طول سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: قیمت پایانی سهم در ابتدای سال ۱۴۰۳، ۲۲۲۳ تومان بوده و در پایان سال به ۲۲۰ تومان رسید که نشاندهنده تغییرات ۲۳ ریالی است. سود تقسیمی سال ۱۴۰۳ نیز حدود ۸۰ ریال و بازدهی آن حدود ۵۷ ریال بوده است.
علیاکبری با انتقاد از قیمت فعلی سهام “تجلی” در بورس، بیان کرد: با توجه به داراییها و پتانسیلهای شرکت، قیمت فعلی سهام تجلی در بورس عادلانه نیست و ما همواره تلاش کردهایم تا این موضوع را در مصاحبهها و جلسات مختلف مطرح کنیم.
وی بر حفظ داراییهای فیزیکی و ایجاد ارزش افزوده در این داراییها تاکید کرد که به موجب آن هیچ مبلغی از سرمایه سهامداران در هیچ پروژهای هدر نشده است.
مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات در اشاره به عملکرد شرکتهای زیرمجموعه، گفت: شرکتهایی مانند فولاد سرمد، معدن کار باختر، شرکت بازرگانی و شرکت اکتشاف تجلی دارای درآمد عملیاتی مستمر هستند و همواره سود خود را حفظ کردهاند.
افزایش سرمایهگذاری بلندمدت و رشد پروژههای صنعتی در “تجلی”
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، با اشاره به افزایش درآمدهای عملیاتی مستمر از ۳۴۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۴۹۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳، گفت: در صورت تقسیم سود ۴۰ درصدی فولاد سرمد (مانند سالهای گذشته)، سود خالص شرکت به حدود ۶۰۰ میلیارد تومان میرسید.
علیاکبری همچنین به کاهش درآمدهای غیرمستمر اشاره کرد و توضیح داد: این درآمدها ناشی از فروش سهام بورسی سرمایهگذاریهای کوتاهمدت است که به مرور زمان کاهش یافتهاند. به طوری که از ۳ هزار و ۲۴۹ میلیارد تومان سرمایهگذاری بورسی در سال ۱۴۰۰، این رقم به ۲۴۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است.
مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات تصریح کرد: وجوه حاصل از فروش این سهام، به سرمایهگذاریهای بلندمدت شرکت تزریق شده است. سرمایهگذاری بلندمدت شرکت از ۲۸۱۳ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۹۴۹۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است.
وی با تاکید بر افزایش درآمدهای مستمر ناشی از پروژههای در حال بهرهبرداری، گفت: درآمد حاصل از سرمایهگذاریهای بلندمدت از ۸۲ میلیارد تومان به ۴۹۱ میلیارد تومان افزایش یافته است.
علیاکبری همچنین با اشاره به ارزش ارزی سرمایهگذاریهای شرکت، گفت: ارزش ارزی سرمایهگذاریهای انجام شده تاکنون حدود ۱۱۵ میلیون یورو است که به نرخ ارز دولتی معادل ۹۴۰۷ میلیارد تومان میشود.
در بخش دیگری از گزارش، مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات به رشد پروژههای صنعتی شرکت اشاره کرد و گفت: تعداد پروژههای صنعتی از ۴ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۱۵ مورد در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته و تعداد محدودههای اکتشافی نیز از ۴ به ۲۱ مورد رسیده است.
مدیرعامل “تجلی” به افزایش داراییهای شرکت از ۹۳۴۶ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۳۱۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳، اشاره کرد که بر این اساس جمع بدهیهای شرکت تغییر چندانی نکرده و حقوق صاحبان سهام نیز افزایش یافته است.
برنامههای توسعهای هیئت مدیره تجلی توسعه معادن و فلزات در سالهای آتی
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، در تشریح برنامههای هیئت مدیره برای سالهای آتی، بر توسعه فعالیتها در حوزههای مختلف تمرکز کرد.
وی در این خصوص به احداث کارخانه تولید انبوه عناصر نادر خاکی اشاره کرد و گفت: هیئت مدیره تمام تلاش خود را برای تحقق این پروژه به کار خواهد بست.
علیاکبری همچنین بر استمرار اقدامات اکتشافی در معادن در اختیار، مطالعاتی و فراوری مواد معدنی و تکمیل پروژههای صنعتی در دست اجرا تاکید کرد.
مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات، ضمن اعلام انجام افزایش سرمایه در جریان، افزود: پیگیری ورود شرکتهای زیرمجموعه به بورس نیز در دستور کار هیئت مدیره قرار دارد.
وی در خصوص شرکت معدن کارباختر اذعان داشت: این شرکت آماده پذیرش در بورس بود، اما به دلیل تغییر مدیریتی در سهامدار عمده (شرکت صبانور با ۶۰ درصد سهام)، فرآیند پذیرش متوقف شد.
علی اکبری افزود، با این حال، مذاکرات با صبانور ادامه دارد و امیدواریم در ماههای آتی شاهد ورود این شرکت به بورس باشیم. هلدینگ معادن فلزات نیز با این موضوع موافق است.
وی همچنین به استمرار کارهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی در حوزه صنایع معدنی و فلزی، و مشارکت با دانشگاههای معتبر و شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه اشاره کرد و گفت: دو گروه تحقیقاتی در حال انجام فعالیتهای خود به نحو احسن هستند.
مدیرعامل “تجلی” در نهایت با اشاره بر استمرار کارهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی در حوزه صنایع معدنی و فلزی و مشارکت با دانشگاههای معتبر و شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه، بر افزایش نظارت بر فعالیتهای شرکتهای زیرمجموعه تاکید کرد.