بیمه دی با افزایش سرمایه ۱۴,۰۰۰ میلیاردی، رکوردشکنی در بازار بیمه ایران
شرکت بیمه دی با افزایش سرمایه ۱۴,۰۰۰ میلیارد ریالی که مرحله نخست آن انجام شده است، گام بلندی برای تحول مالی برداشت! این حرکت نهتنها توان رقابتی شرکت را تقویت میکند، بلکه راه را برای اخذ مجوز اتکایی و رشد سودآوری هموار میسازد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت بیمه دی که مرحله نخست افزایش سرمایه خود را در سال ۱۴۰۲ به میزان ۳،۵۵۰ میلیارد ریال انجام و در خرداد ماه سال ۱۴۰۳ به ثبت رساند، مرحله دوم این افزایش سرمایه را به منظور رسیدن به سرمایه ۲۰،۰۰۰ میلیارد ریالی آغاز نمود. این شرکت در ملحه دوم، افزایش سرمایه ۱۰،۵۰۰ میلیارد ریالی از محل مطالبات و آورده نقدی را در دستور کار قرار داد و زمان برگزاری جلسه هیئت مدیره را برای ۳۰ فروردین ماه تعیین نمود که پس از اخذ مجوز دریافتی از بیمه مرکزی در اسفند ماه ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفت تا به این ترتیب به اصلاح ساختار مالی خود بپردازد.
به جز مرحله اول افزایش سرمایه این شرکت در سال ۱۴۰۲، تاریخچه افزایش سرمایه های انجام شده در ۵ دوره طی ۱۵ سال گذشته به شرح زیر قابل مشاهده است. ودی بیشترین مبلغ افزایش سرمایه خود را در سال ۱۴۰۰ به میزان ۳،۴۵۰ میلیارد ریال انجام داد که مبلغ سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها تامین شد.
پیش از این، “ودی” با ثبت افزایش سرمایه ۱،۸۸۹ میلیارد ریالی به میزان ۳۰۹ درصد از محل آورده نقدی و مطالبات در سال ۱۳۹۵، بیشترین درصد افزایش سرمایه را در کارنامه خود درج کرد. عمده افزایش سرمایه های این شرکت از محل آورده نقدی و مطالبات محقق گردیده است و تنها در سال ۱۴۰۰ افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها صورت گرفت.
این درحالی است که روند سودآوری ودی، محل سود انباشته و سایر اندوخته ها را برای این شرکت در سال ۱۴۰۲ فراهم نمود. شرکت بیمه دی که در سال ۱۴۰۰ دو برنامه اصلاح ساختار مالی و سرمایه گذاری را پیش بینی کرده بود که با صرف هزینه ۳،۴۵۰ میلیون ریالی هدف اصلاح ساختار مالی خود را محقق و انجام سرمایه گذاری را به مراحل بعدی افزایش سرمایه منتقل کرد و این افزایش سرمایه صورت گرفته نتیجه مصوبات مجمع تیر ماه ۱۴۰۰ بوده است. به این ترتیب افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی به منظور سرمایه گذاری به عهده هیئت مدیره ظرف مدت ۲ سال قرار گرفت.
افزایش سرمایه اخیر که از اسفند ۱۴۰۲ در دستور کار قرار داشت و مرحله نخست آن به ثبت رسید، با هدف افزایش توان رقابتی ودی در بازار بیمه، انجام اقدامات لازم جهت اخذ مجوز قبولی اتکایی از بیمه مرکزی، بهبود ساخص های مالی شرکت، حفظ ساختار مالی فعلی جهت جذب پرتفوی حق بیمه در سنوات آتی و حفظ نسبت توانگری مالی در سطح یک پیشنهاد شد.
این شرکت با اجرای مرحله دوم افزایش سرمایه میتواند وضعیت مالی خود را در افق زمانی تعیین شده تا ۱۴۰۶ بهبود بخشیده و پرتفوی بیمه گسترده ای در صنعت بیمه کشور برای خود تنظیم نماید. از انجا که صدور مجوز پذیرش اتکایی، مسیر کسب و کار جدیدی را پیش روی بیمه دی خواهد گذاشت، کسب این مجوز منوط به اجرای این افزایش سرمایه برای تحقق پارامترهای لازم از سوی بیمه مرکزی است تا به این ترتیب واگذاری اتکائی خارجی محدود گردد.
باتوجه به انجام مرحله اول افزایش سرمایه به ارزش ۳،۳۵۰ میلیارد ریال؛ شرکت بیمه دی موفق به سرمایه گذاری از محل سود انباشته و اندوخته سرمایه ای شده است و با اجرای مرحله دوم قصد دارد از محل مطالبات و آورده نقدی بخش دیگری از سرمایه گذاری های درنظر گرفته شده را اجرا نماید تا به اهداف پیش روی شرکت جامه عمل بپوشاند و قدرت نگهداری ریسک و توان رقابتی خود را افزایش دهد.
لازم به ذکر است، اجرای این افزایش سرمایه میتواند بازدهی سهامداران را نسبت به دوره های قبل بهبود بخشد؛ چراکه این افزایش سرمایه ضمن بهبود توان مالی شرکت در نگهداری ریسک، زمینه دریافت مجوز قبولی حق بیمه اتکایی (پس از افزایش سرمایه) را ایجاد خواهد کرد که نتیجه آن افزایش سودآوری شرکت خواهد بود.