کنور در مسیر صعود:
از تامین مالی داخلی و خارجی تا بهره برداری طرح های توسعه
شرکت صبانور با تمرکز بر توسعه دو پروژه گندلهسازی و کنسانترهسازی، به دنبال افزایش ۳۰٪ ظرفیت تولید و اشتغالزایی در مناطق محروم است. تأمین مالی پروژهها از طریق سود عملیاتی، صادرات، بورس کالا، تسهیلات بانکی و انتشار اوراق در حال انجام است
به گزارش بورس امروز؛ شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور از نظر ذخایر معدنی دارای پتانسیل بالایی است. این شرکت با داشتن پروانه بهره برداری ۲۳۰ میلیون تنی که به صورت بالفعل قابل برداشت است، مسیر توسعه را برای این شرکت تسهیل کرده است. از جمله اقدامات کنور در حوزه اکتشاف و بهره برداری از معدن میتوان به پروژه های اکتشافی جدیدیی اشاره کرد که تاکنون ۷۲٪ پیشرفت فیزیکی داشته و منابع مالی مورد نیاز آنها تا ۹ ماهه ۱۴۰۳ به مبلغ ۷ هزار و ۹۷۴ میلیارد ریال از محل سود حاصل از فعالیت عملیاتی شرکت تأمین شده است.
یکی از اهداف شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در سال جاری حفظ روند رشد تولید است که در این راستا طرح های توسعه ای متعددی را در دستور کار قرار داده است. این شرکت در مرحله اول بهره برداری از پروژه گندله شرکت صبا امید غرب خاورمیانه را در دستور کار قرار داده است که از سال ۱۳۹۸ با ظرفیت اسمی ۱ میلیون تنی در استان کردستان در دستور کار قرار گرفته است. این شرکت زیرمجموعه با سرمایه گذاری ۱۰۰ درصدی کنور به احداث این طرح مشغول است. پروژه گندله مذکور که مواد اولیه آن از کارخانه کنسانتره همدان تأمین خواهد شد، پیشبینی میشود تا آذر ماه ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد.
کنور قصد دارد برای تامین مالی این پروژه در افزایش سرمایه شرکت سرمایه پذیر مشارکت نماید تا با تامین ۱۱ هزار و ۸۹۴ میلیارد ریال منابع مورد نیاز، این طرح را از پیشرفت ۶۲ درصدی به مرحله بهره برداری تا تاریخ براورد شده برساند. لازم به ذکر است، طرح گندله سازی مذکور تا آذر ماه ۱۴۰۳ سرمایه ۱۶ هزار و ۹۵۸ میلیارد ریالی را جذب کرده است که منجر به پیشرفت ۶۲ درصدی طرح شده است.
در کنار این پروژه، شرکت در حال اجرای طرح احداث کارخانه کنسانتره گلالی با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن است که مجوز آن در سال ۱۴۰۱ اخذ شده و مراحل طراحی، تجهیز کارگاه و عملیات عمرانی آن آغاز شده است. شرکت سازه های صنعتی آذران به عنوان پیمانکار اصلی این پروژه با قراردادی بالغ بر ۱۱۳ هزار و ۶۱۳ میلیارد ریال انتخاب شده است تا این طرح را که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده در آذر ماه ۱۴۰۵ به بهره برداری برساند. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور برای اجرای این پروژه تا آذر ماه ۱۴۰۳ مبلغ ۹ هزار و ۹۲۵ میلیارد ریال هزینه کرده است که ۳ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال به عنوان پیش پرداخت سرمایه ای به شرکت سازه های صنعتی آذران واریز شده است.
درحالی که کل مبلغ برآوردی پروژه مذکور شامل دو بخش ریالی و ارزی می باشد و بخش ریالی به مبلغ ۴۸ هزار و ۶۱۶ میلیارد ریال با ۱۰ هزار میلیارد ریال آن مربوط به تحصیل زمین است و بخش ارزی این طرح نیز به مبلغ ۹۸ هزار و ۹۷۱ میلیارد ریال برآورد شده؛ کنور پیش بینی کرده است که برای احداث این طرح هزینه ۱۰۳ هزار و ۶۸۸ میلیارد ریال باقی مانده است.
باتوجه به نیاز تامین مالی طرح های مذکور، کنور به منظور تامین مالی ریالی و ارزی این پروژه ها، برنامه عرضه در بخش داخلی و صادراتی را دارد که در بخش داخلی شرکت با پیروی از الزامات وزارت صنعت در عرضه هفتگی محصولات در بورس کالا و همچنین بهبود مستمر کیفیت تولیدات خود، ضمن سودآوری پایدار، بخشی از منابع توسعه طرح های جاری را تامی خواهد کرد. در بخش صادرات نیز، با توجه به نوسانات قیمت جهانی سنگ آهن، شرکت بخشی از تولیدات دپو شده را به کشورهای هدف مانند چین و هند صادر میکند تا از این طریق بخش دیگری از نقدینگی لازم برای اجرای طرحهای توسعهای خود را تامین و به افزایش سطح کمی و کیفی محصولات اقدام نماید.
علاوه بر این، شرکت در زمینه تأمین مالی این طرحها اقدامات متنوعی همچون اخذ تسهیلات ۱،۷۶۰ میلیارد ریالی از بانک ملی در مهر ماه ۱۴۰۳ برای سرمایه در گردش، انجام مکاتبات با شرکت تامین سرمایه جهت اجرای فرایند انتشار ۲۰،۰۰۰ میلیارد ریال اوراق سلف با تضمین بانکی و رتبه اعتباری A+، و همچنین مذاکرات با شرکت فاینانسر چینی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تأمین مالی پروژه کنسانتره گلالی را در دستور کار قرار داده است. استفاده از صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی برای پروژه گندله سازی شرکت صبا امید غرب خاورمیانه و انجام فرایند اخذ مجوز افزایش سرمایه ۶۰،۰۰۰ میلیارد ریالی از دیگر اقدامات شرکت در این زمینه است.
بر این اساس، اجرای برنامه های توسعه ای مذکور نه تنها ظرفیت تولید شرکت را تا ۳۰٪ افزایش خواهند داد، بلکه با ایجاد اشتغال در مناطق محروم مانند کردستان، نقش مؤثری در توسعه اقتصادی این مناطق ایفا خواهد کرد. رویکرد ترکیبی شرکت در استفاده از تأمین مالی هوشمند و توجه به اصول توسعه پایدار، کلید موفقیت این برنامه ها در آینده خواهد بود؛ چراکه شرکت میتواند با استفاده از تکنولوژی فرایندهای کنونی را تجزیه و تحلیل نموده و آنها را بهبود بخشد. از سوی دیگر با استفاده از تکنولوژی شرکت قادر به خودکارسازی سامانه ها و کاهش هزینه ها خواهد بود. لذا استفاده از سبد متنوع تامین مالی میتواند پروژه های توسعه ای را در زمان برآورد شده به بهره برداری برساند.