افزایش ۲ درصدی صادرات ایران به عراق
بررسیهای آماری تجارت خارجی نشان میدهد که ۵ کشور چین، عراق، ترکیه، امارات وافغانستان مهمترین مقاصد صادراتی و ۵کشور چین، امارات، ترکیه، هند و آلمان اولین مبادی وارداتی ایران در ۶ماهه نخست۹۸ بودهاند.سهم عراق از صادرات ایران دو درصد افزایش یافته و سهم امارات ۷ درصد کاهش داشته است. در نیمه نخست سال گذشته صادرات ایران به افغانستان ۷ درصد بود که به ۵ درصد افت کرده است.
به گزارش روند بورس امروز، معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی با توجه به آمارهای گمرک و همچنین محاسبات کارشناسی خود درباره تجارت خارجی کشور طی ۶ ماهه نخست ۹۸ نوشته است: در نیمه نخست سال ۹۷، چین بزرگترین مقصد صادراتی ایران با سهم ۲۰ درصد از کل صادرات کالایی غیرنفتی بود که این رقم در ۶ ماهه ۹۸ با ۵ درصد افزایش به ۲۵ درصد رسیده است.
براساس این گزارش، هند از فهرست ۵ مقصد عمده صادراتی ایران خارج شده و همزمان جایگاه ترکیه در این فهرست بهبود یافته است. آمارهای موجود نشان میدهند که بعد از چین، ۲۲ درصد از صادرات کالایی غیرنفتی ایران در مدت زمان مورد اشاره به عراق، ۱۲ درصد به ترکیه، ۱۱ درصد به امارات و ۵ درصد به افغانستان بوده است.
این گزارش نشان میدهد که تنها ۲۵ درصد از صادرات کالایی غیرنفتی ایران در ۶ ماهه نخست امسال به سایر کشورها انجام شده که نسبت به مدت زمان مورد اشاره در سال ۹۷، ۵ درصد کاهش نشان میدهد.
بر این اساس سهم عراق از صادرات ایران دو درصد افزایش یافته و سهم امارات ۷ درصد کاهش داشته است. در نیمه نخست سال گذشته صادرات ایران به افغانستان ۷ درصد بود که به ۵ درصد افت کرده است.
از سوی دیگر ۵ مبدا عمده وارداتی کشور در سال جاری نیز نشان میدهد که چین همچنان بزرگترین مبدا وارداتی کشور بوده ولی در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل، کرهجنوبی از فهرست مبادی عمده وارداتی کشور خارج شده و جایگاه ترکیه در این فهرست بهبود یافته است.
در مدت زمان مورد بررسی، واردات ایران از چین ۲۵ درصد از کل واردات کشور را شامل شده است. بعد از چین کشورهای امارات و ترکیه با سهم به ترتیب ۱۸ و ۱۲ درصدی قرار دارند. دو کشور دیگر این فهرست نیز هند با ۱۰ و آلمان با ۵ درصد هستند.
مقایسه آمارهای ۶ ماهه نخست سال ۹۷ و ۹۸ نشان میدهد که سهم واردات ایران از چین یک درصد کاهش یافته است. همچنین سهم امارات از ۱۲ درصد از کل واردات ایران در سال ۹۷ به ۱۸ درصد افزایش یافته و همزمان کره جنوبی از فهرست ۵ مبدا نخست وارداتی کشور خارج شده است.
سهم واردات ایران از هند ۴ درصد رشد یافته و همزمان از سهم آلمان یک درصد کاسته شده است. با این حال سهم واردات ایران از سایر کشورها از ۴۳ درصد به ۳۰ درصد کاهش یافته است.