صادرات را تا ۴۰ درصد افزایش میدهیم
صدری،مدیرعامل شرکت فنر سازی زر:صنعت قطعه سازی جزو صنایع بسیار با اهمیت در کشورمان است. موفقیت در این صنعت نیازمند تولیدات به روز و البته متنوع است. در صورتی که شرکت ها تنها روی یک یا دو محصول محدود شوند قطعا نمی توانند برای همیشه موفق باشند.شرکت فنر سازی زر در زمینه تولید انواع قطعات اتصالات ریلی راه آهن فعالیت میکند و در حال حاضر دارای ظرفیتی معادل۳ میلیون قطعه انواع پابندهای فنر SKL14 ،SKL12 و پابند فنری امگا است. علاوه بر این قطعات، قطعاتی همچون پیچ بتنی تراورس، پلاک کوچک و بزرگ ناودانی تراورس بتنی و انواع بوش های فلزی جزو سبد محصولات این شرکت است.
به گزارش روند بورس امروز: در علم اقتصاد و بازرگانی واژه های بسیاری وجود دارد که برخی از آن ها آنقدر با اهمیت است که شرکت ها و البته کشورهای مختلف در راستای رسیدن به آن تلاش فراوانی میکنند و رقابت بسیار شدیدی در خصوص برخی اهداف وجود دارد. واژه های فروش، سود و صادرات شاید یکی از اصلیترین واژه ها و البته اهدافی است که هر شرکت و هر کشوری در پی آن است.
دراین راستا مدیرعامل شرکت فنر سازی زر در گفت و گوی تفصیلی خود با بورس امروز اظهار داشت: تقریبا شرکتی وجود ندارد که خواستار صادرات و افزایش و فروش و سود بیشتر نباشد. هدف اصلی همه شرکت ها انجام صادرات بیشتر است. صادرات بالا برابر است با سود بالاتر و البته افزایش تولید و فروش است. ورود شرکت ها به بازارهای صادراتی آن ها را از بازار محدود داخلی جدا می کند و باعث می شود تا شرکت با درآمد بیشتری که کسب می کند مدام به دنبال ایدههای جدید و به روزرسانی محصولات و دستیابی به تکنولوژی های جدید باشد.
مهدی صدری ادامه داد: برای شرکت های قطعه ساز نیز ورود به بازار های جهانی و البته ورود به زنجیره تامین شرکت های بزرگ تر هدف اصلی و غایی است. طی سال های اخیر ما در گروه فنرسازی زر با تلاشی که انجام داده ایم توانستهایم تا با وجود تحریم های ظالمانه غرب علیه ایران همچنان در بازارهای صادراتی فعالیت داشته باشیم. طی سال های اخیر به واسطه تنوع محصول و همچنین سرمایه گذاری که در بخش کیفی محصولاتمان داشته ایم، به راحتی توانسته ایم که در بازار های رقابتی دنیا حضور داشته باشیم و محصولاتمان را به اروپا، آسیا و آفریقا صادر کنیم.
این مدیر عملگرا اظهار میکند: روند صادرات شرکت فنرسازی زر طی سال های اخیر با وجود فراز و نشیبهای فراوان، همواره روند احیاء و بازگشت مجدد به روند افزایشی بوده است و این در حالی است که کشور یا با تحریم مواجه بوده یا با مشکلات ناشی از تحریمها. اما ما به واسطه توسعه کمی و کیفی محصولات و همچنین رایزنی و بازاریابی بین المللی، شرکت های خارجی را مجاب به خرید از شرکت فنرسازی زر کنیم. این مهم حاصل نمی شد مگر با کیفیسازی محصولات.
مدیرعامل فنرسازی زر که طی سالهای اخیر فعالیتهای فراوانی در خصوص افزایش صادرات داشته با بیان اینکه ورود به زنجیره تامین بسیاری از شرکت های بزرگ خارجی و تبدیل شدن به تامین کننده برتر آن ها، قطعا در سایه سرمایهگذاری و همت متخصصان داخلی امکان پذیر خواهد بود، میگوید: شرکت فنرسازی زر در نظر دارد تا در سال جاری نیز صادرات خود را تا ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش دهد. رسیدن به جایگاه بالاتر در صادرات محصولات تولید داخل از اهداف کلان مدیریت، کارگران و کارکنان گروه فنرسازی زر است.
تنوع محصول رمز موفقیت فنر سازی زر
مهدی صدری که سابقه بیش از دو دهه فعالیت در صنعت خودرو و قطعه سازی کشورمان را دارد در خصوص راههای موفقیت این صنعت میگوید: صنعت قطعه سازی جزو صنایع بسیار با اهمیت در کشورمان است. موفقیت در این صنعت نیازمند تولیدات به روز و البته متنوع است. در صورتی که شرکت ها تنها روی یک یا دو محصول محدود شوند قطعا نمی توانند برای همیشه موفق باشند.
این مدیر صنعت قطعه با تاکید بر اینکه شرکت فنرسازی زر توانسته با تنوع محصول و تولیداتی به روز، خود را در سطح مناسبی حفظ کند، اظهار میکند: گروه فنرسازی زر با تولید بیش از ۵۰۰۰ نوع محصول در حوزه فنرهای تخت ساده و پارابولیک، توانمندی تولید این نوع فنرها را از جمله انواع فنرهای پارابولیک خودروهای روز دنیا (ولوو، اسکانیا، مان، ایسوزو و…)، لینک تریلی zدار و بدونz، فنرلول جلو پراید، فنرلول جلو ۴۰۵، تورشن بار عقب ۴۰۵، میل کششی تیبا (تنشن)، تورشن بار تیبا، موجگیر تیبا (میل تعادل)، موجگیر نیسان، یوبولت نیسان، یوبولت وانت پراید ۱۵۱ و پابند ریلی بخشی از توانمندی های این شرکت در صنعت قطعات خودرویی است.
صدری تاکید میکند: شرکت فنر سازی زر همچنین در زمینه تولید انواع قطعات اتصالات ریلی راه آهن فعالیت میکند و در حال حاضر دارای ظرفیتی معادل۳ میلیون قطعه انواع پابندهای فنر SKL14 ،SKL12 و پابند فنری امگا است. علاوه بر این قطعات، قطعاتی همچون پیچ بتنی تراورس، پلاک کوچک و بزرگ ناودانی تراورس بتنی و انواع بوش های فلزی جزو سبد محصولات این شرکت است.
سهم ۷۰ درصدی فنرسازی زر از بازار
این مدیر سختکوش صنعت قطعه با بیان اینکه شرکت های قطعه ساز بسیاری در این حوزه فعال هستند، اما تامین نیاز بخش بزرگ و اصلی بازار بر عهده گروه فنر سازی زر است، میگوید: فنرسازی زر حدود ۷۰ درصد از بازار داخلی شامل تامین قطعات خودروسازان و توزیع قطعات مورد نیازیدکی را تامین می کند. از این منظر گروه فنر سازی زر نقش استراتژیکی در صنعت تولید فنر برای بازار و خودروسازان بزرگ و صنایع ریلی کشورمان را بر عهده دارد. ضمن اینکه فعالیتهای صادراتی این شرکت با وجود تحریم ها همچنان ادامه دارد و از این حیث نیز شرکت فنر سازی زر دارای اهمیت بسیار بالایی برای صنعت خودرو و قطعه کشورمان است. در حوزه خودرو سازان، شرکت طی سالیان متمادی، با شرکت های سایپا، سایپا دیزل، زامیاد، بن رو، ایران خودرو، ایران خودرو دیزل، بهمن موتور، بهمن دیزل، ایران کاوه و … همکاری داشته است.
وی میافزاید: برای شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت مترو تأمین انواع دست فنرهای واگن و دیگر متعلقات آن را انجام داده است. شرکت فنرسازی زر (سهامی عام) در حوزه بازار یدکی داخلی به عنوان یکی از اصلی ترین تولید و توزیع کنندگان محصولات خود با بیش از ۳۲ نماینده فروش در شهرها و استانهای مختلف، سهم قابل توجهی از نیاز این حوزه را به خود اختصاص داده است.
افزایش ۴۰ درصدی صادرات اولویت اصلی فنرسازی زر
وی در خصوص صادرات از این شرکت میگوید: مشکلات و موانع ایجاد شده فعلی نتوانسته مانع تحقق اهداف صادراتی این شرکت شود. گروه فنر سازی زر علاوه بر تامین نیاز خودروسازان و بازار داخل کشور، تجربه صادرات به بیش از ۲۰ کشور در اروپا، آسیا و آفریقا را در کارنامه خود دارد. به واسطه این مهم، موفق به دریافت جایزه صادر کننده نمونه کشور در سال ۱۳۸۳ و لوح تقدیر صادرکننده برتر از نظر تنوع بازار در سال ۱۳۸۵ شده است.
مدیرعامل موفق گروه فنرسازی زر تاکید میکند: هر چند که در سالهای اخیر، تحریم ها ناعادلانه تر و سخت گیرانه تر شده و نوسانات شدید نرخ ارز مشکلات فراوانی در جهت تامین مواد اولیه خارجی مورد نیاز سفارشات صادراتی را ایجاد کرده است، اما توانستهایم با شناسایی به موقع بحرانها و آسیب های ناشی از این امر و تزریق دانش، مواد اولیه مذکور را بومی سازی کنیم که این موضوع تاثیر فراوانی در حفظ بازارهای صادراتی این شرکت داشته است.
صدری اظهار میکند: همچنین در شرایطی که وضعیت حاکم بر بازارهای بین المللی، عرصه را برای صادر کنندگان ایرانی تنگ تر کرده است؛ گروه فنرسازی زر نیز چهار مشتری اصلی خود را در کشورهای اروپایی و منطقه با ظرفیت سفارش سالیانه حدود ۶۰۰ تن را از دست داده است. البته که این امر باعث افت صادرات این گروه نشده است. زیرا با بازاریابی درست و به موقع و تغییر هوشمندانه بازارهای هدف در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی، بخش صادرات این گروه موفق به جذب ۶ مشتری جدید شده که این امر توسعه سبد محصول را نیز به دنبال داشته است و ۱۶۰ محصول جدید نیز به سبد محصولات تولیدی گروه فنرسازی زر اضافه شده است.
وی میافزاید: در سال های اخیر روند افزایشی صادرات گروه فنرسازی زر همچنان ادامه دارد؛ به گونهای که صادرات سال ۱۳۹۶، نسبت به سال ۱۳۹۵ دو برابر و صادرات سال ۱۳۹۷ نسبت به سال قبل هم حدود ۳۰% افزایش داشته است. گروه فنرسازی زر همچنین برای سال جاری افزایش ۴۰ درصدی صادرات را برای خود هدف گذاری کرده است.
حضور در نمایشگاه های بین المللی و بازاریابی محصولات
گروه فنرسازی زر طی سال های اخیر با حضور در نمایشگاه های بین المللی به طور مرتب در حال رایزنی با شرکت های خارجی است. شرکت در راستای توسعه بازار همواره در نمایشگاه های بینالمللی داخلی و خارجی مرتبط با قطعات خودرو و صنایع ریلی شرکت کرده و با گسیل تیمهای بازاریابی جهت رسیدن به اهداف صادراتی اقدام کرده است .همچنین در این راستا با بیش از ۶ کشور دنیا در خصوص تولید و صادرات فنر همکاری داشته که از مهم ترین آنها می توان به کشورهای مجارستان، روسیه، اکراین، کویت، عراق و افغانستان اشاره کرد. حضوری که باعث شده تا نه تنها در شرایط تحریمی صادرات این مجموعه کمتر نشود بلکه با رایزنی ها و بازاریابی اصولی که از سوی تیم مدیریتی شرکت اعمال شده صادرات از این شرکت روند افزایشی هم به خود بگیرد.
حفظ سطح تولید با وجود کاهش تولید صنعت خودرو
مهدی صدری مدیرعامل گروه فنرسازی زر در خصوص کاهش تولید نیز میگوید: طی یکی دو سال اخیر صنعت خودرو به شدت دچار افت تولید شده است. افت تولیدی که از خودروسازان شروع شده و به قطعه سازان نیز سرایت کرده است. در این بین برخی از شرکت ها توانستهاند با فعال کردن بازار خدمات پس از فروش و البته توسعه صادرات کمبود تقاضا در صنعت خودرو را جبران کنند. شرکت فنرسازی زر نیز توانسته از این وضعیت سربلند خارج شود.
بررسی تولید بسیاری از قطعه سازان البته نشان از نصف شدن تولید از سال گذشته تاکنون دارد. بررسی عملکرد شش ماهه شرکت فنرسازی زر نشان می دهد که با وجود تمام مشکلاتی که در صنعت خودرو و قطعه کشورمان وجود دارد اما این شرکت توانسته سطح تولید را حفظ کند. این شرکت طی شش ماه توانسته ۱.۴۴۷ تن انواع محصولات سبک را تولید کند. با این حال فروش این بخش از محصولات فنرسازی زر افزایش هم یافته و توانسته ۱.۵۳۸ تن از این محصولات را به فروش رساند. همچنین فنرسازی زر طی شش ماه ۲۷۳ تن انواع محصولات نیمه سنگین تولید کرده و توانسته ۲۳۳ تن نیز فروش داشته باشد. در بخش محصولات سنگین نیز این شرکت طی این مدت ۷۷۲ تن تولید داشته و ۴۳۱ تن به فروش رسانده است. مجموع درآمدهای این شرکت در حالی به بیش از ۲۹۳ میلیارد ریال رسیده است که صنعت خودرو و قطعه کشورمان با کاهش تولید رو به رو بوده است.
تولید انواع فنرهای تخت و پارابولیک در ۶ ماهه اول سال۱۳۹۸ در شرکت فنرسازی زر (سهامی عام) ۴۹۴/۲ تن بوده است و در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۵۱۸/۲ تن میباشد که نسبت به ۶ ماهه سال ۱۳۹۷، کمتر از یک درصد کاهش تولید داشته است. همچنین تناژ فروش در ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۸، ۲۱۱/۲ تن بوده است که در مقایسه با ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۷، ۲۸۶/۲تن میباشد که از نظر تناژی ۳درصد کاهش و از نظر ریالی ۶۷ % رشد داشته است.
کفه سنگین ترازنامه مالی شرکت به سمت راست
بررسی ترازنامه مالی شرکت فنرسازی زر در دوره مالی ۶ ماهه منتهی به پایان شهریورماه سال جاری نیز نشان می دهد که دارایی های جاری شرکت افزایش داشته و به ۶۵۳ میلیارد ریال رسیده است. ضمن اینکه دارایی های غیر جاری شرکت نیز ۵۳۷ میلیارد ریال بوده است. در مجموع دارایی های شرکت فنرسازی زر رشد ۸ درصدی را طی ۶ ماه نخست سال جاری نسبت به سال قبل نشان می دهد. پیش بینی می شود که طی ۶ ماه آینده نیز میزان دارایی های شرکت روند افزایشی داشته باشد. همچنین میزان بدهیهای شرکت نیز تا حدودی افزایش داشته و از ۲۸۷ میلیارد ریال به ۳۵۷ میلیارد ریال رسیده است. البته در مقابل داراییهای این شرکت که بیش از ۱۹۱/۱ میلیارد ریال است نشان می دهد که شرکت در وضعیت مناسبی قرار دارد. جمع حقوق صاحبان سهام شرکت نیز به ۶۵۰ میلیارد ریال رسیده است. در مجموع ترازنامه شرکت نشان میدهد که فنرسازی زر در وضعیت مطلوبی به سر میبرد و بر خلاف بسیاری از شرکتهای قطعهساز، کفه ترازو در ترازنامه این شرکت به سمت راست آن سنگینی می کند و داراییهای شرکت بر بدهیهای آن می چربد.
اهداف کلان گروه فنرسازی زر برای سال جاری و آینده
مدیرعامل فنرسازی زر در خصوص اهداف این شرکت میگوید: توسعه بازارهای جدید، داخلی و بین المللی، کنترل و کاهش هزینه های تولید جهت کاهش بهای تمام شده محصولات، توسعه استاندارد ها، تامین انتظارات قانونی ذینفعان اصلی شرکت (سهامداران، مشتریان،کارکنان ) توسعه روابط اقتصادی با خودروسازان و محور سازان داخلی از طریق افزایش سهم خودرو سازان تجاری داخلی، اصلاح ساختار سازمانی شرکت از طریق اصلاح نیروی انسانی و بهره وری، توسعه فعالیت در شرکت های زیر مجموعه ( زر سیستان و زرگلپایگان) از طریق افزایش سهم بازار با توجه به برنامه های افزایش تولید شرکت های خودروساز و افزایش خطوط صنایع ریلی و توسعه بازار و افزایش فروش متناسب با افزایش سرمایه از جمله اهداف با اهمیت این شرکت در سال جاری است.
وی میگوید: در سال ۱۳۹۸ شرکت اصلی در نظر دارد با حفظ وضع موجود تولید، تناژ فروش ۶۳۸۴ تن را پوشش دهد. همچنین شرکت فنرسازی زرگلپایگان(سهامی خاص) تناژ فروش ۱،۷۵۶ تن را در برنامۀ خود دارد. شرکت در راستای افزایش سودآوری نسبت به اصلاح نرخهای فروش خود در حوزه بازار و قطعات یدکی و حوزه کارخانجات متناسب با افزایش نرخ مواد اولیه اقدام کرده است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل به دلیل عدم پیش بینی در قراردادهای منعقده با کارخانجات، افزایش متناسب نرخ های فروش را نتوانسته بود، اعمال کند که در سال جاری با اصلاح قراردادهای فروش با کارخانجات، تعدیل نرخ فروش متناسب با افزایش نرخ مواد اولیه پیش بینی شده است.