عامل اصلی کاهش سود عملیاتی "شصفها" در سال ۱۴۰۳؛
افزایش ۳۲ درصدی بهای تمامشده پتروشیمی اصفهان
کاهش خوراک، افزایش قیمت مواد اولیه، هزینههای جانبی، تسعیر ارز و جرایم تاخیر در پرداخت به پالایشگاه اصفهان، از عوامل اصلی کاهش سود عملیاتی و افزایش بهای تمام شده پتروشیمی اصفهان در سال ۱۴۰۳ بودهاند.
به گزارش بورس امروز؛ جواد شاهمحمدی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی اصفهان، در تشریح دلایل مندرج در صورتهای مالی حسابرسی نشده سال مالی ۱۴۰۳، به کاهش سود عملیاتی در دوره جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل اشاره کرد.
وی علت این کاهش را افزایش ۳۲ درصدی بهای تمام شده دانست و اظهار داشت که این افزایش به دلیل کاهش میزان خوراک دریافتی، تغییر در فرمول محاسباتی خوراک، افزایش نرخ بهای مواد اولیه و بالا رفتن هزینههای سربار ناشی از تورم عمومی بوده است.
به گفته شاهمحمدی، افزایش درآمدهای عملیاتی شرکت ناشی از افزایش کارمزد فروشهای داخلی اعتباری و افزایش درآمدهای غیرعملیاتی نیز مربوط به افزایش درآمد اجاره مخازن و تعدیل نرخ گاز بوده است.
وی در خصوص افزایش هزینههای عملیاتی، آن را ناشی از هزینه تسعیر ارز و ثبت کسری ذخایر در دفاتر مالی عنوان کرد.
مدیرعامل پتروشیمی اصفهان همچنین در مورد افزایش در سرفصل سفارشات و پیشپرداختها اظهار داشت که این افزایش مربوط به پیشپرداخت خرید کاتالیست و کالا و قطعات یدکی است که در ماههای پایانی سال گذشته پرداخت شده و در سال ۱۴۰۴ تسویه خواهد شد.
وی افزایش در سرفصل پرداختنیهای تجاری و سایر پرداختنیها را ناشی از افزایش نرخ ارز در سه ماهه پایانی سال ۱۴۰۳ دانست که منجر به افزایش مبلغ صورتحسابهای خوراک دریافتی شده است.
وی همچنین به ثبت سند تتمه بدهی سنواتی جرائم تاخیر در پرداخت به شرکت پالایش نفت اصفهان در پایان سال ۱۴۰۳ اشاره کرد.÷
شاهمحمدی،کاهش در سرفصل حساب پیشدریافتها را مربوط به اصلاح طبقهبندی در سایر سرفصلهای صورتهای مالی دانست.
وی در نهایت به ثبت مبلغ ۵۴۱.۷ میلیارد تومان در سرفصل اصلاح اشتباهات در فرم صورت تغییرات در حقوق مالکانه اشاره کرد و افزود، این مبلغ مربوط به ثبت سند مالی بدهی سنواتی جرایم تاخیر در پرداخت بدهی خوراک دریافتی به شرکت پالایش نفت اصفهان بوده که بر اساس مکاتبه قضایی به این شرکت ابلاغ شده است.
وی تاکید کرد، مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از این بدهی در سال مالی ۱۴۰۲ و مابقی در سال ۱۴۰۳ در دفاتر ثبت گردید.
منبع: کدال