امین مالی و سودآوری بانک سامان:
از وثیقه سهام و عرضه اوراق تبعی تا مزایده موفق املاک سامان
بانک سامان با دو اقدام مهم، هم به تامین مالی پرداخته و هم سودآوری داشته است. این بانک بخشی از سهام “تامین سرمایه کاردان” و “پرداخت الکترونیک سامان کیش” را برای انتشار اوراق تبعی “سپ” به وثیقه گذاشته و اوراق اختیار فروش تبعی “سپ” را برای سرمایه گذاران حقوقی عرضه میکند. از سوی دیگر، مزایده عمومی املاک این بانک با فروش ۱۱ فقره ملک و سود ۲ میلیارد و ۵۴۳ میلیون و ۵۱۶ هزار ریال به پایان رسید.
به گزارش بورس امروز؛ بانک سامان بخشی از سهام خود در دو شرکت تامین سرمایه کاردان و پرداخت الکترونیک سامان کیش را نزد سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار به وثیقه گذاشته است. این اقدام به منظور انتشار اوراق تبعی سهام پرداخت الکترونیک سامان توسط بانک سامان صورت گرفته است.
بانک سامان مالک ۳۰.۹۱ درصد از سهام تامین سرمایه کاردان است و ۱ میلیارد و ۹۱۴ میلیون و ۱۶۷ هزار و ۷۳۶ سهم از این شرکت به عنوان وثیقه نوع ۱-الف مسدود شده است.
همچنین، ۵۰۶ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۷۰ سهم از سهام پرداخت الکترونیک سامان کیش نیز با همین نوع وثیقه مسدود شده است.
نوع وثیقه (نوع ۱- الف) بدین معناست که هرگونه افزایش سرمایه، سود سهام و حق تقدمهای مرتبط با سهام توثیق شده، تا زمان رفع توثیق مسدود خواهد بود و به نفع وثیقه گیر (سپرده گذاری مرکزی) خواهد بود. مسئولیت حسن اجرای این امر در خصوص سود سهام و حق تقدم استفاده نشده بر عهده ناشر (شرکت تامین سرمایه کاردان و پرداخت الکترونیک سامان کیش) است و سپرده گذاری مرکزی در این خصوص مسئولیتی ندارد.
خاالص ارزش دفتری این وثیقه ۲ میلیارد و ۹۶۳ میلیون و ۲۱۹ هزار ریال و ارزش ارزیابیشده آن ۱۰ میلیارد و ۷۸۳ میلیون و ۱۳۹ هزار ریال است.
شایان ذکر است، این اقدام در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ صورت گرفته و تا اطلاع ثانوی سهام وثیقه شده مسدود خواهد ماند و تاریخ مشخصی برای رفع توثیق این سهام اعلام نشده است. همچنین امکان تغییر نوع توثیق وجود ندارد.
بانک سامان برای تأمین مالی، اوراق اختیار فروش تبعی “سپ” را عرضه میکند
در ادامه این گزارش؛ بانک سامان با هدف تأمین مالی، اقدام به انتشار اوراق اختیار فروش تبعی بر روی سهام شرکت پرداخت الکترونیک سامان کیش در بورس تهران خواهد کرد.
این عرضه از روز شنبه، ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ آغاز میشود و فرصتی برای سرمایهگذاران حقوقی فراهم میآورد تا ضمن خرید سهام “سپ”، از پوشش ریسک نیز برخوردار شوند.
بانک سامان در نظر دارد در مجموع ۱ میلیارد و ۴۷۴ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۵۳ ورقه سهم را عرضه کند که حداقل حجم عرضه روزانه ۳۶۸ میلیون و ۷۳۱ هزار و ۵۶۳ ورقه سهم خواهد بود.
این اوراق صرفاً به اشخاص حقوقی عرضه میشود و هر کد معاملاتی میتواند حداکثر به میزان کل حجم عرضه، اوراق اختیار فروش تبعی خریداری کند. لازم به ذکر است، خریداران این اوراق ملزم به خرید سهم پایه “سپ” از عرضهکننده (بانک سامان) هستند.
حداقل حجم سفارش برای خرید اوراق یک ورقه سهم و حداکثر آن ۱۰۰هزار ورقه سهم است. همچنین حداقل تغییر قیمت هر سفارش یک ریال و ضریب هر سفارش یک در نظر گرفته شده است.
قیمت اعمال اوراق اختیار فروش تبعی ۱۹,۶۶۲ ریال تعیین شده است. این بدان معناست که دارندگان اوراق، در صورت تمایل میتوانند سهام “سپ” خود را در سررسید اوراق (۲۷ آبان ۱۴۰۵) به قیمت ۱۹,۶۶۲ ریال به بانک سامان بفروشند.
شایان ذکر است، اوراق اختیار فروش تبعی دارای دامنه نوسان قیمتی نخواهد بود. و دوره معاملاتی این اوراق از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ تا ۲۷ آبان ۱۴۰۵ خواهد بود.
در سررسید اوراق، بانک سامان متعهد است سهام “سپ” را با قیمت اعمال ۱۹,۶۶۲ ریال از دارندگان اوراق اختیار فروش تبعی خریداری کند. قیمت پایانی سهم “سپ” به عنوان قیمت مبنا در نظر گرفته میشود.
ارسال درخواست اعمال مطابق زمانبندی و رویه اعلامی بورس بوده و اعمال اوراق در سررسید انجام خواهد شد. همچنین امکان انجام معاملات ثانویه برای این اوراق وجود ندارد.
اوراق اختیار خرید تبعی
به منظور مدیریت ریسک برای بانک سامان، اوراق اختیار خرید تبعی نیز بدین شرح عرضه میشود: قیمت اعمال اوراق اختیار خرید تبعی ۲۰,۱۴۷ ریال است و سررسید این اوراق ۲۹ آذر ۱۴۰۵ تعیین شده است. حجم واگذاری اوراق اختیار خرید تبعی به میزان اوراق اختیار فروش تبعی خریداری شده خواهد بود.
شایان ذکر است، در سررسید اوراق اختیار خرید تبعی، سهام پایه به قیمت اعمال ۲۰,۱۴۷ ریال از اشخاص ملزم به واگذاری اختیار خرید به عرضهکننده اوراق اختیار فروش تبعی (بانک سامان) منتقل میشود.
مزایده املاک بانک سامان با سودآوری قابل توجه به پایان رسید
همچنین این گزارش میافزاید؛ بانک سامان نتایج مزایده عمومی املاک خود را اعلام کرد
در این مزایده که برای فروش ۶۵ ردیف ملک برگزار شد، در نهایت ۱۱ فقره ملک با ارائه ۸ پاکت پیشنهادی به فروش رسید.
بر اساس اعلام بانک سامان، مبلغ فروش املاک مورد توافق در این مزایده ۲ میلیارد و ۹۳۹ میلیون و ۸۶۹ هزار ریال بوده است. با احتساب فروش اقساطی برخی املاک با نرخ سود مصوب بانک مرکزی، ثمن معامله به ۳ میلیارد و ۱۹۲میلیون و ۹۶۶ هزار ریال نیز افزایش یافته است..
بر این اساس، سود حاصل از فروش املاک مذکور بالغ بر ۲ میلیارد و ۲۹۰ میلیون و ۴۱۹ هزار ریال و سود حاصل از فروش اقساطی با نرخ ۲۳ درصد، مبلغ ۲۵۳,۰۹۷ میلیون ریال محاسبه شده است. که در مجموع، بانک سامان از این مزایده سودی معادل ۲,۵۴۳,۵۱۶ میلیون ریال کسب کرده است.
در این مزایده، املاک در سه دسته “املاک تخلیه”، “املاک تحت اجاره” و “املاک متصرفدار” به مزایده گذاشته شده بودند.
بر اساس گزارش بانک سامان، “املاک تخلیه” با مبلغ پایه ۹۷۰۵ میلیارد ریال در ۳۸ ردیف آگهی شده بودند که در نهایت با مبلغ ۱۶۷۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون و ۸۳۳ هزار ریال بر اساس پیشنهاد نفر اول به فروش رسید.
همچنین، “املاک تحت اجاره” با مبلغ پایه ۱۰۹۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال در ۴ ردیف آگهی شده بودند و با مبلغ ۱۲۶۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون و ۴۹۲ هزار ریال به فروش رفت.
لازم به ذکر است، تعداد پاکت های دریافتی در خصوص”املاک متصرفدار” یک پاکت بوده است که بنا به دلیل عدم اجرای تعهدات شرکت کننده در مزایده، پاکت مزایده متقاضی بازگشایی نشده است.
شایان ذکر است، در این مزایده بانک سامان شرایط متنوعی را برای پرداخت بهای املاک در نظر گرفته بود که شامل فروش نقدی، اقساطی کوتاهمدت (حداکثر یک ساله)، اقساطی بلندمدت (حداکثر دو ساله، سه ساله و پنج ساله) با نرخ سود مصوب بانک مرکزی بوده است.
منبع: کدال