عملکرد شرکتهای تابعه بانک ملت در سال مالی ۱۴۰۳؛ رشد سود و چالشهای درآمدی
شرکتهای زیرمجموعه بانک ملت در سال مالی منتهی به دیماه ۱۴۰۳ نتایج متفاوتی را ثبت کردند. برخی مانند شرکت بهسازان ملت با درآمد عملیاتی ۳۸ هزار میلیارد ریال و سود قابل توجه عملکرد مطلوبی داشتند، درحالی که دیگران مانند کاوش ملت عمدتاً از محل درآمدهای غیرعملیاتی سودآور شدند.
به گزارش بورس امروز؛ شرکتهای زیرمجموعه بانک ملت در سال مالی ۱۴۰۳ عملکرد متفاوتی را تجربه کردند. برخی شرکتها مانند بهساز مشارکتهای ملت و شرکت ساختمانی بانک ملت رشد سودآوری را شاهد بودند. بهسازان ملت با کسب درآمد ۳۸ هزار میلیارد ریالی، یکی از موفقترین شرکتهای گروه بود. فنآوران هوشمند بهسازان فردا نیز سود بالایی را ثبت کرد، در حالی که برخی شرکتها مانند کاوش ملت درآمد عملیاتی محقق نکردند و سود خود را از محل سایر درآمدها کسب کردند.
در ادامه به جزییات بیشتر این شرکت ها می پردازیم:
شرکت تحقیقاتی کاوش ملت یکی از زیرمجموعه های بانک ملت است که دارای سرمایه ۳۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی است. شرکت تحقیقاتی کاوش ملت در سال مالی منتهی به دی ماه ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی محقق نکرد بلکه از محل سایر درآمدها مبلغ ۳ میلیارد و ۲۷۸ میلیون ریال را کسب کرد که در نهایت سود خالص یک میلیارد و ۱۶۲ میلیون ریالی محقق شد اما سودی برای هر سهم شناسایی نگردید.
شرکت بهساز مشارکت های ملت که دارای سال مالی مشابه کاوش ملت بود، در این سال مالی درآمد عملیاتی ۴ هزار و ۱۶۳ میلیارد ریالی را کسب کرد که با سرمایه یک هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال، سود هر سهم را به رقم ۲ هزار و ۲۸۹ ریال رساند. شرکت فن آوری های صنعت ساختمان در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ اگرچه درآمد عملیاتی محقق نکرد اما از محل سرمایه گذاری ها موفق به کسب درآمد غیرعملیاتی ۱۳ میلیارد و ۲۹ میلیون ریالی شد اما به دلیل وجود هزینه های عملیاتی، زیان خالصی برای هر سهم به مبلغ ۱۶۶ ریال محقق شد.
شرکت گسترش خدمات بازرگانی بهساز در سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ نیز درآمد عملیاتی محقق نکرد اما از محل سایر درآمدها مبلغ ۸۳۴ میلیارد و ۲۳۳ میلیون ریال را کسب کرد که در ادامه سود خالص ۷۰۰ میلیارد و ۵۶۵ میلیون ریالی را محقق کرد. این شرکت با سرمایه ۸۱۸ میلیارد ریالی سود خالص هر سهم را در پایان سال به مبلغ ۸ هزار و ۵۶۴ ریال با رشد ۳۲۱ درصدی نسبت به سال گذشته ایجاد کرد.
شرکت ارزش آفرین اطلس در سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ موفق به خلق درآمد ۳۴۷ میلیارد و ۷۸۹ میلیون ریال شد که با توجه به بهای تمام شده درآمد عملیاتی و سایر هزینه ها، سود خالص شرکت به مبلغ ۷۳ میلیارد و ۸۱۰ میلیون ریال رسید. این شرکت با سرمایه ۵۰ میلیارد ریالی سود خالص هر سهم را به ارزش ۱۴ هزار و ۷۶۲ ریال با رشد ۳۳ درصدی نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲ رساند.
شرکت توسعه خدمات مدیریت بهین تدبیر ما در سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی کسب نکرد اما از محل سایر درآمدها مبلغ ۷۴۵ میلیارد و ۹۶۲ میلیون ریالی را بدست آورد که سود خالص پایان دوره را به ارزش ۷۰۵ میلیارد و ۴۸۴ میلیون ریال با رشد ۳۲ درصدی نسبت به سال مالی ۱۴۰۲ رساند. باتوجه به سرمایه ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریالی، سود پایه هر سهم به رقم ۶۱ هزار و ۸۸۵ ریال در پایان سال رسید که همچون سود خالص با افزایش ۳۲ درصدی همراه بود.
شرکت ساختمانی بانک ملت که در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی یک هزار و ۶۱۳ میلیارد و ۲۴۹ میلیون ریالی را با رشد ۲۰ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل ایجاد کرد، در پایان سال سود خالص را به ارزش ۱ هزار و ۱۵۹ میلیارد و ۷۵۵ میلیون ریال رساند. این شرکت با داشتن سرمایه ۱۳۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریالی، سود خالص هر سهم را به ارزش ۸۸ هزار و ۹۳۸ ریال محقق نمود.
شرکت فن آوران هوشمند بهسازان فردا در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ از محل تغییر ارزش سرمایه گذاری ها مبلغ ۶ هزار و ۴۱ میلیارد و ۶۰۶ میلیون ریال کسب کرد که در ادامه به سود خالص ۵ هزار و ۴۶۷ میلیارد و ۸۵۵ میلیون ریال ختم شد. این شرکت با سرمایه ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال موفق به تحقق سود پایه هر سهم ۵ میلیون و ۴۶۷ هزار و ۸۵۵ ریال را محقق نموده است.
شرکت سپهر صنعت سورنا در سال مالی منتهی به ۳۰ دی ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی ۶۸۵ میلیارد و ۶۲۲ میلیون ریالی را محقق نمود که در ادامه به سود خالص ۳۹۴ میلیارد و ۸۲ میلیون ریال ختم شد. این شرکت با داشتن سرمایه ۸۰ میلیارد ریالی موفق به تحقق سود پایه هر سهم ۴۹ هزار و ۲۶۰ ریال شد.
از دیگر شرکت های فرعی بانک ملت میتوان به شرکت مهندسی صنایع یاس ارغوانی اشاره کرد که در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی خود را به رقم ۳۴۶ میلیارد و ۱۵۶ میلیون ریال رساند. این شرکت در پایان سال مالی ۱۴۰۳ به دلیل هزینه های موجود، زیان خالص ۳۲۹ میلیارد و ۸۱۵ میلیون ریالی را بدست آورد که با سرمایه ۱۷۰ میلیارد ریالی این زیان برای هر سهم به رقم ۱ هزار و ۹۴۰ ریال رسید.
شرکت راهبردی صنایع بهساز در سال مالی منتهی به آذر ماه ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی خود را به رقم یک هزار و ۹۵۳ میلیارد و ۴۹۱ میلیون ریال رساند که در پایان به سود خالص ۶۹ میلیارد و ۵۰۲ میلیون ریالی ختم شد. باتوجه به سرمایه ۵۹ میلیارد ریالی این شرکت، سود پایه هر سهم به ارزش یک هزار و ۱۷۸ ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲ با افزایش ۳ هزار و ۷۰۰ درصدی همراه بود.
شرکت خدمات بیمه ای بهساز ملت با داشتن سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، درآمد عملیاتی خود را با رشد ۸۹ درصد به رقم ۲۹۸ میلیارد و ۹۲۰ میلیون ریال رساند که به سود خالص ۱۴۱ میلیارد و ۷۱۵ میلیون ریالی ختم شد. این شرکت موفق شد سود خالص خود را نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۰۱ درصد رشد دهد. باتوجه به سرمایه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی، سود پایه هر سهم به رقم ۹۴ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۶۶۷ ریال ایجاد شد که نسبت به دوره مشابه با افزایش ۱۰۱ درصدی همراه بود.
صرافی ملت که با سرمایه ۱ هزار و ۶۰۰ میلیون ریال به فعالیت مشغول است، در سال مالی منتهی به آذر ماه ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی خود را به رقم ۳۳۵ هزار و ۱۸۴ میلیارد ریال رساند. سود خالص این شرکت باتوجه به هزینه های و سایر منابع درآمدی به رقم ۱۰ هزار و ۶۶۵ میلیارد ریال رسید. این شرکت در پایان دوره سود خالص هر سهم را به مبلغ ۳ هزار و ۲۳۲ ریال محقق نمود.
شرکت ساختمانی و شهرسازی واوان در سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ اگرچه درآمد عملیاتی محقق نکرد اما از محل سایر درآمدها (درآمد سرمایه گذاری ها) موفق به کسب مبلغ ۱۴۷ میلیارد و ۹۱۸ میلیون ریال شد که به سود خالص ۱۵ میلیارد و ۵۵۳ میلیون ریال رسید. این شرکت با داشتن سرمایه ۳۲ میلیارد و ۱۶ میلیون ریال توانست سود خالص هر سهم را به ارزش ۴۸۶ ریال برساند.
شرکت توسعه صنایع حمل و نقل ریلی گسترش در سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ تنها با هزینه های عملیاتی و غیرعملیاتی مواجه شد که به زیان خالص ۴ میلیارد و ۹۷۸ میلیون ریالی ختم شد. زیان پایه هر سهم این شرکت در پایان سال مالی مذکور باتوجه به سرمایه ۹۰ میلیارد ریالی، به رقم ۵۵ ریال رسید.
شرکت بهسازان ملت یکی از شرکت های موفق تابع بانک ملت است که در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی ۳۸ هزار و ۵۴۶ میلیارد ریالی را خلق کرد که نسبت به سال مالی ۱۴۰۲ با افزایش ۳۲ درصدی همراه بود. این شرکت در کنار این درآمد، از محل غیرعملیاتی نیز مبلغ ۹۳۵ میلیارد و ۲۸۴ میلیون ریالی را کسب کرد که باتوجه به هزینه های داخلی خود، سود خالص به رقم ۳ هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال رسید. باتوجه به سرمایه ۱ هزار و ۱۷۶ میلیارد ریالی این شرکت، سود پایه هر سهم به مبلغ ۲۶ هزار و ۶۱۴ ریال محقق شد.
شرکت تاژان سیستم در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی ۵۰۰ میلیارد و ۴۲۵ میلیون ریالی را با رشد ۲ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته خلق کرد. این شرکت در کنار درآمد عملیاتی، موفق شد از محل سایر درآمدها نیز مبلغ ۴۶ میلیون ریال را کسب نماید که در ادامه ارزش سود خالص به رقم ۱۳۸ میلیارد و ۳۹۳ میلیون ریال رسید. باتوجه به سرمایه ۳ میلیارد ریالی، سود خالص هر سهم به مبلغ ۱ میلیون و ۳۸۳ هزار و ۹۳۰ ریال خلق شد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته با افزایش ۱۶۹ درصدی همراه بود.
شرکت طرح و اندیشه بهساز ملت در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی ۳ هزار و ۱۴۱ میلیارد ریالی کسب کرد که با رشد ۳۸ درصد نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲ همراه بود. از سوی دیگر، شرکت در پایان سال سود خالص ۶۰ میلیارد و ۲۴۴ میلیون ریالی را محقق نمود که باتوجه به سرمایه ۲۵۰ میلیارد ریالی برای هر سهم به ارزش ۲۴۱ ریال رسید.