رشد ۱۶۴ درصدی دارایی صندوق های ترنج؛ از صندوق افرا تا زیتون چگونه سود ساختند؟
دارایی صندوق های تحت مدیریت شرکت مشاور سرمایهگذاری ترنج در سال ۱۴۰۳ با رشد ۱۶۴ درصدی به ۲۹۹ هزار میلیارد تومان رسید. صندوق افرا با مدیریت مستقل و رشد ۲۸ درصدی پیشتاز بود، درحالی که صندوقهای زیتون و سرو با استراتژیهای هوشمندانه بازدهی ۴۲-۲۷ درصدی ایجاد کردند. این موفقیتها چگونه حاصل شد؟
به گزارش بورس امروز؛ شرکت مشاور سرمایهگذاری ترنج در سال مالی منتهی به ۱۰ دی ۱۴۰۳، عملکرد قابل توجهی در مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری خود داشته است. این شرکت با دارایی تحت مدیریتی که از ۱۱۳,۰۸۰ میلیارد ریال در ابتدای سال به ۲۹۹,۳۸۲ میلیارد ریال در پایان سال رسید، رشد چشمگیر ۱۶۴ درصدی را تجربه کرد. این رشد نشاندهنده توانمندی شرکت در جذب سرمایهگذاران و مدیریت بهینه داراییهاست.
یکی از صندوقهای شاخص تحت مدیریت ترنج، صندوق افرا نماد پایدار است که به عنوان بزرگترین صندوق درآمد ثابت قابل معامله در بازار ایران شناخته میشود. این صندوق با داراییای بالغ بر ۱۸۷,۶۷۹ میلیارد ریال با رشد ۲۷.۹ درصدی منابع نسبت به سال منتهی به دیماه ۱۴۰۲، عملکردی فراتر از رقبای خود داشته است؛ به طوری که از میان ۱۰ صندوق با بیشترین منابع، موفق به رشد مثبت قابل توجه در میزان منابع خود شد. جالب اینجاست که افرا برخلاف بسیاری از صندوقهای مشابه که از پشتیبانی نهادهای دولتی یا بانکی برخوردارند، با اتکا به استراتژیهای مستقل مدیریتی به این موفقیت دست یافته است. همچنین، این صندوق با ایجاد ذخیره مثبت حدود ۱ درصد، ثبات خود را در برابر نوسانات بازار حفظ کرده است.
اگرچه درصد افزایش منابع برخی صندوق ها همچون یاقوت آگاه و سپر سرمایه بیدار بیشتر از افران طی دوره مذکور رشد یافت اما از نظر مبلغ صندوق افران با ارزش منابع ۱۹۲،۴۳۰ میلیارد ریال در صدر قرار دارد. صندوق زیتون نماد پایا نیز به عنوان بزرگترین صندوق مختلط قابل معامله در بازار ایران، عملکرد درخشانی داشته است. این صندوق که از آبان سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرده است، دارای ترکیب پرتفویی شامل ۶۰ درصد اوراق درآمد ثابت و ۴۰ درصد سهام است و با استفاده از ابزارهای مشتقه مانند آپشنها، ریسک خود را به خوبی پوشش داده است.
زیتون در دوره منتهی به ۱۰ دی ۱۴۰۳ بازدهی بین ۲۷ تا ۴۲ درصد را برای سرمایهگذاران خود به ارمغان آورده و دارایی تحت مدیریت خود را از ۷۵۰ میلیارد ریال در زمان تأسیس به حدود ۱۰,۴۳۳ میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۳ رسانده است. بازارگردانی این صندوق توسط صندوق تاک دانا انجام میشود که تضمین نقدشوندگی تا ۱۰۰ میلیارد تومان را در هر لحظه ارائه میدهد.
در بخش صندوقهای سهامی، صندوق سرو سودمند مدیران و صندوق انار به ترتیب با بازدهی ۳۴ درصد و ۲۷ درصد، عملکردی بهتر از شاخص کل بورس داشتهاند. صندوق سرو با دارایی تحت مدیریت ۱۹,۲۲۴ میلیارد ریال و صندوق انار نماد ارزش با دارایی ۳,۵۳۸ میلیارد ریال، گزینههای جذابی برای سرمایهگذاران بودهاند.
همچنین، صندوق تمشک نماد رشد که یک صندوق در صندوق (فرا صندوق) است، با بازدهی ۳۲.۴ درصد و دارایی تحت مدیریت ۵,۰۰۰ میلیارد ریال، نشان داده است که میتواند از ترکیب داراییهای متنوع خود بهرهبرداری کند. این صندوق با پرتفوی متشکل از انواع صندوق های طلا فعال در بازار سرمایه با بهره گیری از فرصت های آربیتراژی بین صندوق های طلا، ترکیب دارایی خود را با معیارهایی همچون حباب قیمتی و نوع دارایی پایه صندوق ها (شمش یا سکه) مدیریت می کند.
صندوق ترنج سودمند نیز به عنوان یک صندوق درآمد ثابت با ساختار تقسیم سود ماهانه، با دارایی تحت مدیریت ۴,۴۵۱ میلیارد ریال، نقش مهمی در سبد سرمایهگذاران کمریسک ایفا کرده است. این صندوق باگذار از ساختار صدور-ابطالی به ساختار قابل معامله (ETF) جذابیت بیشتری برای سرمایهگذاران کسب کرده است.
صندوق بازارگردانی تاک دانا نیز به عنوان یکی از ارکان مهم ترنج، علاوه بر بازارگردانی صندوقهای تحت مدیریت این شرکت، مسئولیت بازارگردانی ۱۴ نماد سهامی، ۷ نماد صندوقی، و ۱۴ نماد اوراق درآمد ثابت را بر عهده دارد. دارایی تحت مدیریت این صندوق در پایان سال منتهی به ۱۰ دی ۱۴۰۳ به ۲۶,۶۶۰ میلیارد ریال رسید و نقش کلیدی در نقدشوندگی بازار ایفا کرد. لذا، شرکت با تمرکز بر نوآوری و توسعه محصولات جدید، همچنان به عنوان یکی از بازیگران پیشرو در بازار سرمایه ایران شناخته میشود.