وضعیت نامتوازن صندوقهای اهرمی و روند تکنرخی شدن دلار توافقی
حباب قیمتی: از میان ۷ صندوق اهرمی، ۴ صندوق با حباب منفی ۷٪ و ۳ صندوق با حباب مثبت ۲٪ مواجهاند. به دلیل محدودیت دامنه نوسان بازار، قیمت این صندوقها اغلب از NAV عقبتر است.
به گزارش بورس امروز؛ یاور میرعباسی، مدیرعامل کارگزاری توسعه معاملات خردمند، به بررسی وضعیت صندوقهای اهرمی، راهکارهای افزایش ضریب اهرمی و پیشبینی نرخ دلار توافقی پرداخت.
میرعباسی با اشاره به وجود حدود ۷ صندوق اهرمی در کشور، گفت: اگر ارزش خالص داراییهای واحدهای عادی و ممتاز این صندوقها را جمع کنیم، ضریب اهرمی به طور متوسط حدود یک خواهد بود. البته این عدد در صندوقهای مختلف متفاوت است و برای برخی تا ۷۰ درصد و برای برخی دیگر تا ۱.۲ یا ۱.۲۴ هم میرسد. وی افزود: این ضریب یک نشان میدهد که به ازای هر واحد عادی صادر شده، یک واحد ممتاز نیز وجود دارد.
مدیرعامل کارگزاری توسعه معاملات خردمند، افزایش انتشار واحدهای عادی را به عنوان راهکاری برای جذب منابع بیشتر و سرمایهگذاری در سهام پیشنهاد داد.
وی تصریح کرد: هر چه واحدهای عادی بیشتری منتشر شود و عموم مردم از آن استفاده کنند، منابع بیشتری به سمت صندوقها و سرمایهگذاری در سهام هدایت میشود.
میرعباسی در ادامه به میزان سرمایهگذاری در سهام این صندوقها اشاره کرد و گفت: به طور متوسط، حدود ۹۰ تا ۹۲ درصد از سرمایه صندوقهای اهرمی در بخش سهام سرمایهگذاری شده است. بنابراین، با فروش بیشتر واحدهای عادی به افرادی که تمایل به سرمایهگذاری در صندوقهای درآمد ثابت دارند، میتوان منابع را به سمت سرمایهگذاری در سهام سوق داد و ضریب اهرمی را افزایش داد.
وی در خصوص حباب موجود در صندوقهای اهرمی اظهار داشت: از بین ۷ صندوق اهرمی، ۴ صندوق حباب منفی دارند که به طور متوسط ۷ درصد منفی است و ۳ صندوق دارای حباب مثبت هستند که حوالی ۲ درصد مثبت است.
مدیرعامل کارگزاری توسعه معاملات خردمند با بیان اینکه در مجموع، صندوقها از NAV خود عقب هستند، افزود: به دلیل بسته بودن دامنه نوسان بازار، NAV واحدهای ممتاز صندوقهای اهرمی با اهرم در حال افزایش است و طبیعی است که قیمت این صندوقها از NAV آنها عقب بماند.
وی همچنین یادآور شد که این قاعده همیشه صادق نبوده و در مورد برخی صندوقها قیمت از NAV بیشتر بوده است.
در بخش دیگری از این گفتگو، میرعباسی به پیشبینی خود از رشد دلار توافقی پرداخت و اظهار داشت: دولت از زمان روی کار آمدن، تمایل بیشتری به سمت یکسانسازی نرخ ارز داشته و در حال حرکت به سمت تثبیت نرخ آزاد و افزایش تدریجی دلار توافقی بوده است.
وی با اشاره به مناقشات و ریسکهای منطقهای، تاکید کرد که این عوامل باعث افزایش شدید دلار بازار آزاد شد، در حالی که دلار توافقی کنترلشدهتر بود.
مدیرعامل کارگزاری توسعه معاملات خردمند، همچنین ابراز امیدواری کرد که اخبار مثبت در مورد مذاکرات و تغییرات در وزارت اقتصاد، میتواند به کنترل و کاهش نرخ دلار آزاد کمک کند. وی در پایان تصریح کرد: به اعتقاد من، افزایش دلار توافقی ادامهدار خواهد بود تا زمانی که با تثبیت دلار آزاد، این عدد به دلار آزاد نزدیکتر شود.