توسعه تولید، مدیریت ریسک و افزایش سودآوری: استراتژی فولاد هرمزگان در سال پرچالش
شرکت فولاد هرمزگان با مدیریت منابع مالی از طریق انتشار اوراق صکوک و سایر ابزارهای نوین تأمین مالی، افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی و اسلب را در دستور کار قرار داده است. در مرحله اول، تولید آهن اسفنجی به ۱.۷۲ میلیون تن و اسلب به ۱.۷ میلیون تن خواهد رسید، و در مرحله دوم، ظرفیت ۳.۲ میلیون تن اسلب و ۳.۳۷ میلیون تن آهن اسفنجی هدفگذاری شده است که افزایش حاشیه سود عملیاتی و تثبیت موقعیت رقابتی شرکت را به همراه دارد.
به گزارش بورس امروز؛ فولاد هرمزگان با برنامهریزی دقیق، توسعه ظرفیت تولید و مدیریت هوشمند ریسکهای مالی و انرژی، مسیر رشد پایدار و افزایش سودآوری را در سال پیشرو هموار میکند.
شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یکی از پیشگامان صنعت فولاد کشور، برای سال جاری متناسب با چالش ها و فرصت های پیش رو، در راستای تحقق اهداف مالی و بهبود عملکرد اقتصادی، مجموعهای از اقدامات استراتژیک را برای سال آینده تدارک دیده است. پیشبینیها حاکی از آن است که اجرای این برنامهها نه تنها حاشیه سود عملیاتی را به سطح سالهای گذشته بازمیگرداند، بلکه زمینه را برای رشد پایدار شرکت فراهم میکند.
هرمز در راستای اجرای این استراتژی، به بررسی ریسک های پیش رو پرداخته است. همچنانکه می دانیم در بازار داخلی، چالش های نرخ بهره، نرخ ارز و نوسان قیمت ها وجود دارد؛ به طوری که ارزش منصفانه جریان های نقدی آتی این شرکت را به دلیل اثرات این ریسک تحت تأثیر قرار می گیرد. از سوی دیگر، تغییرات نرخ بهره میتواند ریسک های مربوط به استقراض شرکت از بانک را افزایش داده و تغییرات نرخ برابری ارزهای خارجی نیز بر مواد اولیه و قطعات یدکی مورد استفاده اثر گذارد.
یکی از استراتژی های شرکت در کنترل ریسک مربوط به نرخ بهره، استفاده از تسهیلات کوتاه مدت با نرخ های بهره مناسب است؛ چراکه هرمز پیش بینی کرده است، به دلیل ثابت بودن نرخ بهره طی مدت زمان کوتاه، تغییرات عمده ای در آن رخ نخواهد داد. در راستای کاهش اثرات ریسک نرخ ارز و تغییر در نرخ های برابری ارزهای خارجی، این شرکت سعی نموده با چینش برنامه صادرات محصول به میزان لازم، ارز مورد نیاز در تامین قطعات و مواد مورد نیاز خود را تامین نماید. مدیریت هوشمندانه منابع مالی از طریق به کارگیری ابزارهای نوین تأمین مالی همچون انتشار اوراق صکوک مرابحه، اوراق صکوک اجاره و همچنین اوراق سلف موازی نیز که در دستور کار قرار دارد، میتواند همزمان با افزایش ظرفیتهای مالی، هزینههای مربوطه را نیز کاهش دهد.
از آنجا که یکی از محورهای اصلی برنامهریزی این شرکت، بهرهگیری از روند رو به رشد تقاضای محصولات در بازارهای داخلی و بینالمللی عنوان شده است؛ هرمز در کنار داشتن ظرفیت تولید ۱.۶۵ میلیون تن آهن اسفنجی با متالیزاسیون مناسب و ظرفیت تولید ۱.۵ میلیون تن اسلب های عریض تا ۲،۰۰۰ میلی متر در ضخامت های ۲۰۰ و ۲۵۰ میلی متری، برنامه توسعه محصولات مذکور را برای سالهای پیش رو در دستور کار قرار داده است تا به تولید ۱.۷ میلیون تن اسلب و ۱.۷۲ میلیون تن آهن اسفنجی در مرحله اول و ۳.۲ میلیون تن اسلب به همراه ۳.۳۷ میلیون تن آهن اسفنجی در مرحله دوم دست یابد. تحلیلها نشان میدهد این امر منجر به بهبود قابل توجهی در نرخ سودآوری مواد اولیه و محصولات نهایی خواهد شد.
شرکت فولاد هرمزگان جنوب در بخش فنی و عملیاتی، برنامهریزی جامعی برای بهینهسازی مصرف انرژی و زمانبندی تعمیرات اساسی تدوین نموده است. این استراتژی به گونهای طراحی شده که عملیات نگهداری در دورههای کمباری شبکه انجام میشود تا اختلالی در روند تولید ایجاد نشود. همچنین تلاشهای جدیتری برای انعقاد قراردادهای بلندمدت با تأمینکنندگان مواد اولیه در جریان است که ثبات بیشتری را در زنجیره تأمین به همراه خواهد داشت.
هرمز در زمینه تامین انرژی لازم برای تولید، به راه اندازی ترانسورهای 190MA و ارتقا اتوماسیون پست اصلی برق به همراه توسعه پست برق اصلی و شبکه توزیع آن پرداخته است. از سوی دیگر، باتوجه به نقطه مکانی شرکت، اقدام به احداث ایستگاه گاز طبیعی در کنار احداث واحد تولید گازهای صنعتی پرداخته است. این شرکت در زمینه آب و فاضلاب نیز، منابع مورد نیاز واحدهای تولیدی خود را از طریق احداث تصیه خانه پساب صنعتی و تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس و انتقال پساب به صنایع غرب بندرعباس تامین خواهد کرد.
کارشناسان بر این باورند که اجرای همزمان این راهبردها میتواند شرکت فولاد هرمزگان را به یکی از پیشروان صنعت فولاد کشور تبدیل کند. این شرکت با تکیه بر تجربیات گذشته و برنامهریزی دقیق، آینده مالی روشنی را برای سال آینده پیشبینی میکند.