گام بلند “فخوز” به سوی تولید پایدار
با سرمایهگذاری ۹۱۶ هزار میلیارد ریالی، فولاد خوزستان طرحهای بزرگی برای توسعه ظرفیت تولید، بهینهسازی و ورود به بازارهای صادراتی در مناطق خلیج فارس، آسیای مرکزی و شمال آفریقا دارد. از سوی دیگر محدودیت ای برق و افت فشار گاز سبب شد تا شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۳ با کاهش ۱۳۲ هزار تنی تولید شمش فولاد مواجه شود که برای مقابله با این مشکلات، این شرکت احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی را در دستور کار قرار داده و در مزایده خرید نیروگاه برق شرکت کرد.
به گزارش بورس امروز؛ مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با نماد فخوز از برنامههای تحولی و ساختارمند شرکت برای تثبیت تولید خبر داد؛ احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی تا توسعه بازارهای صادراتی.
محمد امین ابراهیمی با اشاره به سرمایهگذاری ۹۱۶ هزار میلیارد ریالی، آیندهای پایدار برای صنعت فولاد را ترسیم کرد. جزئیات این جهش بزرگ را بخوانید.
امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، در خصوص عملکرد این شرکت طی سال ۱۴۰۳ اعلام کرد: فولاد خوزستان طی سال ۱۴۰۳ موفق به تحقق تولید ۳،۰۱۸ هزار تن و فروش ۲،۹۷۷ هزار تن گردید که نسبت به موارد پیش بینی شده با تغییر ۴ تا ۵ درصدی همراه بوده است.
وی مبنای پیش بینی سال ۱۴۰۳ را فصل زمستان ۱۴۰۲ بیان کرد و گفت: در پیش بینی سال ۱۴۰۳، عملکرد فصل زمستان سال ۱۴۰۲ با محدودیت ۴۸ هزار تنی در نظر گرفته شد که میزان محدودیت ها در عمل به ۴۰۰ درصد افزایش یافت.
ابراهیمی گفت: مهمترین چالش پیش روی شرکت در سال ۱۴۰۳، محدودیتهای شدید مصرف برق در فصل زمستان بود که باعث کاهش ۱۳۲ هزار تنی تولید شمش فولاد شد. این میزان کاهش معادل ۹۸۰ هزار تن شمش به ارزش تقریبی ۲۳۴ هزار میلیارد ریال فروش تحقق نیافته برای شرکت بود.
وی با اشاره به ریسک های مربوط به قطعی برق برای تولید گفت: عواملی همچون عدم سرمایه گذاری مناسب برای توسعه ظرفیت های تولید، انتقال و توزیع انرژی، افزایش نرخ تقاضای برق در فصل گرما و خشکسالی موجب محدودیت مصرف برق برای بخش صنعت شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با بیان اینکه افت فشار گاز در ماه های سرد سال نیز کاهش تولید برق را تداوم بخشید، اعلام کرد: میتوان در سطح کلان با مدیریت بهتر، محدودیت برق برای صنایعی همچون کارخانجات تولید فولاد را کاهش داد و ساعت های محدودیت برق چند روز قبل اعلام نمود تا صنایع بهتر بتوانند با آن مواجه شوند.
ابراهیمی با اشاره به برنامه اختصاصی “فخوز” در احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی اظهار داشت: شرکت فولاد خوزستان در سطح داخلی خود برای مواجه با محدودیت برق، برنامه احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی را در دستور کار قرار داده است که به عنوان برنامه پایداری تولید در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به طرح های بلندمدت شرکت در خصوص پایداری تولید، توسعه ظرفیت و فن آوری، بهینه سازی و عمومی و پشتیبانی اظهار داشت: “فخوز ” قصد دارد برای پایداری تولید فعلی خود طرح هایی را به مرحله اجرا رساند تا حداکثر بهره وری از کارخانه جدید آهن اسفنجی صورت گرفته شود؛ لذا ارزش هزینه های صورت گرفته تا آذر ماه به میزان ۷۰،۲۷۳ میلیارد ریال بوده است درحالی که هزینه انجام شده کل طرح ها ۲۸۴،۶۶۲ میلیون ریال بود.
مدیرعامل “فخوز” با بیان اینکه هزینه انجام شده برای توسعه ظرفیت نیز مبلغ ۱۴۹،۸۵۸ میلیارد ریال بوده است، اظهار داشت: این هزینه برای ایجاد ظرفیت های جدید همچون ایجاد کارخانه پروژه تولید اسلب عریض در زنجیره تولید فولاد و زیرساخت های توسعه ظرفیت فولادسازی انجام شده است که برای تکمیل آن هزینه ۶۲،۶۳۷ میلیارد ریالی برآورد شده است.
وی اعلام کرد: برنامه شرکت برای تکمیل طرح های مربوط به پایداری تولید، ۶۱۳،۵۷۰ میلیارد ریال بوده است که سهم قابل توجهی از کل هزینه های پیش بینی شده برای تکمیل تمامی طرح ها به ارزش ۹۱۶،۱۳۶ میلیارد ریال دارد. اجرای این برنامه ها میتواند برنامه ورود به بازارهای خارجی همچون مناطق خلیج فارس، خاورمیانه، آسیای مرکزی، جنوب شرق آسیا و بازارهای شمال آفریقا تقویت نماید. از سوی دیگر شرکت قصد دارد از طریق رینگ صادراتی بورس کالای ایران به فروش محصولات صادراتی بپردازد.
مدیرعامل فخوز با تاکید بر راهکار اختصاصی این شرکت در رفع محدودیت برق افزود: برای مقابله با این چالش، برنامهریزی برای خرید نیروگاه برق انجام شده است. در همین راستا، شرکت در مزایده خرید نیروگاه متعلق به شرکت افق توسعه انرژی خلیج فارس شرکت کرده که نتایج آن قبلاً در سامانه کدال منتشر شده است.
ابراهیمی در خصوص قیمت گاز مصرفی عنوان کرد: نرخ اعلام شده از سوی معاونت برنامهریزی وزارت نفت، فقط شامل نرخ پایه بدون در نظر گرفتن سایر هزینههاست. در حالی که صورتحساب دریافتی از شرکت گاز خوزستان برای ماههای بهمن و اسفند، هر متر مکعب گاز را به مبلغ ۸۴۷۴ ریال به همراه ۱۰ درصد عوارض گازرسانی محاسبه کرده است.
وی در پایان اظهار داشت: شرکت تمام تلاش خود را برای جبران این کسری تولید و بهبود عملکرد در سال جاری به کار خواهد بست که در برنامه های تنظیم شده قابل مشاهده است.
منبع: شماره ۱۰۶ نشریه بورس امروز- اردیبهشت ۱۴۰۴