هیجان در بورس! برندگان بزرگ کدامند؟
شش صنعت شامل استخراج نفت، حملونقل، سایر معادن، لاستیک و پلاستیک، بانکها و خودرو طی یک ماه گذشته بیشترین بازدهی را داشتهاند. صنعت استخراج نفت با ۳۹٪ رشد، پیشتاز بوده اند. چرخش نقدینگی بین صنایع مختلف مانند فرآوردههای نفتی، غذایی و دارویی ادامه دارد. سرمایهگذاری در سهام بنیادی یا صندوقهای سهامی، بهترین ابزار کسب بازدهی در شرایط فعلی بازار پیشنهاد شده است.
بهناز اکبرپور کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو به خبرنگار بورس امروز به تشریح عملکرد یک ماهه ۶ صنعت استخراج نفت، حمل و نقل، سایر معادن، لاستیک و پلاستیک، بانکها و خودرو و قطعات پرداخت و افزود: این صنایع بهترتیب با بازدهی ۳۹، ۳۵، ۳۴، ۲۷، ۲۵ و ۲۴ درصد دارای بیشترین بازدهی در میان صنایع بورسی بودهاند.
اکبر پور ادامه داد: صنعت استخراج نفت به واسطه رشد قیمت نماد “حفاری” و به دلیل بنیادی و گزارشهای ماهانه جذاب این نماد در صدر بازدهی صنایع قرار گرفت.
این کارشناس بازار در خصوص صنعت حمل و نقل نیز تصریح کرد: بهدلیل وضعیت مناسب بنیادی شرکتهای گروه و پتانسیل افزایش سودآوری بهواسطه رفع تحریمها در اثر توافقات، صنعت لاستیک و پلاستیک به دلایل بنیادی همچون گزارشهای ماهانه جذاب، کاهش قیمت ماده اولیه این صنعت یعنی کائوچو در سطح جهانی و افزایش قیمت داخلی قرار دارند.
وی در اشاره صنعت بانکداری نیز گفت: به دلایل بنیادی همچون ارائه ترازهای عملیاتی مناسب، صورتهای مالی سال ۱۴۰۳ جذاب و قابلیت تکرار سود عملیاتی در این صنعت در کنار احتمال بهبود شرایط در اثر رفع تحریمها باعث جذابیت این صنعت شده است.
وی در نهایت صنعت خودروسازی را مورد اشاره قرار داد که به دلیل بعضاً شرایط بنیادی و عمدتاً فضای ناشی از مذاکرات، رشدهای مناسبی را تجربه کردهاند.
اکبر پور ادامه داد: تمامی این صنایع که بازدهی بالایی داشتهاند، دارای یک یا چند پارامتر مهم بنیادی یا احتمال تغییر و تحولات بنیادی در اثر رفع تحریمها بودهاند.
وی خاطرنشان ساخت: بازار برای رشد یک گروه به دنبال دلایل بنیادی میگردد و همین مورد نیز باعث میشود که نقدینگی در بازار در چرخش باشد.
وی معیار بازدهی به صورت هفتگی را مثال زد که بر این اساس صنعت فرآوردههای نفتی با بازدهی ۱۱ درصدی جلب توجه مینماید. روند معاملات نمادهای این گروه همچون “شتران” و در کنار آنها صندوق بخشی پالایشی خود مبین توجه بازار به پارامترهای بنیادی میباشد.
اکبرپور تاکید کرد: در بررسی بازدهی نمادها طی یک ماه اخیر، در میان ۲۰ نماد دارای بازدهی بالاتر نسبت به سایر نمادها، ۵ نماد خودرویی و سرمایهگذاری خودرویی شامل “ورنا”، “وساپا“، “خکاوه”، “خودرو” و “خنور” با ۵۰، ۴۹، ۴۳، ۴۲ و ۴۱ درصد بازدهی و ۴ نماد بانکی شامل “وتجارت”، “وپاسار”، “وخاور” و “ونوین” با ۴۷، ۴۳، ۴۲ و ۴۱ درصد بازدهی در ردههای ابتدایی قرار دارند.
وی ادامه داد: بر این مبنا بازهم مشخص است که نمادهای دارای دلایل بنیادی و یا احتمال چشمانداز تغییر و تحولات بنیادی، مورد توجه بازار طی یک ماه اخیر بودهاند.
همچنین اکبر پور اذعان داشت: دو نماد “حفاری” از گروه استخراج نفت و “حتاید” از گروه حمل و نقل نیز با ۴۴ و ۳۹ درصد بازدهی از نمادهای بنیادیمحور دارای رشد مناسب میباشند.
اکبر پور ضمن اشاره به این نکته که چرخش نقدینگی در بین سهمهای بزرگ و شاخصساز و همچنین گروههای مختلف بازار بسیار حائز اهمیت است، افزود: بهطور مثال طی دو هفته اخیر و به خصوص روزهای اخیر، علاوه بر سهمهای بزرگ، توجه سرمایهگذاران به دو صنعت هموزنی غذایی و دارویی جلب شده است و نمادهایی از این دو گروه رشد مناسبی داشتهاند، یا در مقطعی تک سهمهایی از گروه رایانه رشد مناسبی را تجربه کردند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در شرایط کنونی که سرعت چرخش نقدینگی میان صنایع بالا میباشد و صندوقهای سهامی بهخصوص صندوقهای اهرمی در مرکز توجه میباشند، تشکیل پرتفویی از سهمهای بنیادی و یا سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری بهترین ابزار کسب بازدهی میباشد.
وی گفت: رصد میزان ورود نقدینگی حقیقی به صنایع و ارزش معاملات صنایع مختلف در طی زمان معاملات نیز میتواند دیدگاه مناسبی را به سرمایهگذاران ارائه دهد.
درآخر اکبر پور تصریح کرد: در سال جاری نیز میتوان پیشبینی نمود همچون دوره توافق برجام در سالهای گذشته، صنایعی همچون بانکداری، خودرو و ساخت قطعات و حمل و نقل در مرکز توجه سرمایهگذاران قرار گیرند.