پیشنهاد افزایش سرمایه ۴۰ درصدی بیمه سرمد و ابهامات گزارش حسابرسی
بیمه سرمد پیشنهاد افزایش سرمایه ۴۰ درصدی را به مجمع عمومی ارائه کرده است. گزارش بازرس قانونی (موسسه حسابرسی فاطر) در خصوص این افزایش سرمایه، ابهاماتی در نحوه محاسبه هزینهها و ذخایر را مطرح کرده و بر ضرورت لحاظ کردن استانداردهای حسابداری تاکید نموده است. با این حال، بازرس قانونی با فرض تحقق پیشبینیهای هیئت مدیره، گزارش توجیهی را در مجموع مناسب ارزیابی کرده، اما هشدارهایی را در خصوص تفاوت احتمالی نتایج واقعی با پیشبینیها ارائه داده است.
به گزارش بورس امروز؛ بیمه سرمد پیشنهاد افزایش سرمایه ۴۰ درصدی خود را از ۱۰ هزار میلیارد ریال به ۱۴ هزار میلیارد ریال به مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام ارائه کرد. این پیشنهاد به منظور افزایش ظرفیت نگهداری مجاز شرکت، حفظ سطح توانگری و ثروت سازی برای سهامداران ارائه شده است.
هیئت مدیره این شرکت پیشنهاد افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران را در تاریخ ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ تصویب و جهت اظهار نظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال کرده است.
گزارش بازرس قانونی در خصوص افزایش سرمایه “بیمه سرمد” به مجمع عمومی فوق العاده
موسسه حسابرسی و خدمات مالی فاطر، گزارش خود را در خصوص گزارش توجیهی هیات مدیره شرکت بیمه سرمد برای افزایش سرمایه، به مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام ارائه کرد.
در این گزارش، که با هدف توجیه افزایش سرمایه از مبلغ ۱۰ میلیون ریال به ۱۴میلیون ریال از محل آورده نقدی تهیه شده است، به ابهاماتی در نحوه محاسبه هزینهها و ذخایر اشاره شده است.
گزارش توجیهی بر اساس مفروضاتی تهیه شده است که لزوماً به وقوع نخواهند پیوست و ممکن است برای اهدافی غیر از توجیه افزایش سرمایه مناسب نباشد.
مؤسسه حسابرسی فاطر تأکید کرده است، ذخیره فنی و تکمیلی و تغییرات آن در پیشبینیها طبق استانداردهای حسابداری لحاظ نشده است. همچنین افزوده است، در محاسبه هزینه خسارت، ضرایب خسارت به صورت میانگین صنعت و بدون تفکیک رشته محاسبه شده است.
با این وجود، بازرس قانونی تاکید کرده است که با فرض تحقق رویدادهای پیشبینی شده توسط هیات مدیره، به مواردی برخورد نکرده که نشان دهد مفروضات مبنای معقولی برای گزارش توجیهی فراهم نمی کند.
همچنین، به نظر این موسسه، به استثنای موارد نحوه محاسبه خسارت و ذخایر، گزارش توجیهی افزایش سرمایه بر اساس مفروضات و به گونه ای مناسب تهیه و طبق استانداردهای حسابداری ارائه شده است.
در پایان گزارش، بازرس قانونی هشدار داده است که حتی در صورت وقوع رویدادهای پیشبینی شده، نتایج واقعی احتمالاً با پیش بینی ها متفاوت خواهد بود و تفاوتهای حاصل میتواند با اهمیت باشد.
منبع خبر : کدال