جهش نرخ طلا، افت قیمت نفت و رکود در بازار فلزات صنعتی
بازارهای جهانی کالاهای پایه در روز سهشنبه ۲۲ آوریل ۲۰۲۵ با نوسانات چشمگیری همراه بود. در حالیکه نرخ طلا با عبور از مرز ۳٬۴۹۰ دلار رکورد تاریخی جدیدی را ثبت کرد، نفت و گاز طبیعی تحت فشار چشمانداز ضعیف تقاضا و افزایش تولید جهانی با افت قیمت مواجه شدند. همزمان، بازار فلزات صنعتی نظیر فولاد و سنگآهن نیز بهدلیل تنشهای تجاری میان چین و ایالات متحده و بحران در بخش ساختوساز چین، با رکود و کاهش قیمت روبهرو شدند. این تحولات در فضایی از نگرانیهای ژئوپلیتیک و بیثباتی سیاستهای پولی جهانی رقم خورده است.
به گزارش بورس امروز؛ بهای معاملات آتی نفت برنت در روز سهشنبه به حدود ۶۷ دلار در هر بشکه رسید. این افزایش عمدتاً ناشی از یک بازگشت فنی پس از افت بیش از ۲ درصدی جلسه پیشین بود.
با این حال، چشمانداز بازار همچنان نزولی باقی مانده است. پیشرفت در مذاکرات میان ایالات متحده و ایران احتمال دستیابی به توافقی را افزایش داده که میتواند به بازگشت صادرات نفت ایران به بازار جهانی منجر شود.
افزون بر این، سرمایهگذاران نسبت به سیاستهای پولی آمریکا و تأثیر تعرفههای تجاری محتاط ماندهاند؛ عواملی که میتوانند به کاهش تقاضا برای نفت منجر شوند.
نظرسنجی اخیر نیز احتمال وقوع رکود اقتصادی در آمریکا طی یک سال آینده را نزدیک به ۵۰٪ برآورد کرده است.
در همین حال، ائتلاف اوپکپلاس همچنان قصد دارد از ماه مه تولید خود را روزانه ۴۱۱ هزار بشکه افزایش دهد، اگرچه بخشی از این افزایش ممکن است توسط کشورهایی که فراتر از سهمیه خود تولید کردهاند، جبران شود.
گاز طبیعی
بهای گاز طبیعی آمریکا بیش از ۵ درصد کاهش یافت و به ۳ دلار به ازای هر MMBtu رسید؛ این پایینترین سطح از اواخر ژانویه تاکنون است.
کاهش قیمت تحت تأثیر تولید بیسابقه و پیشبینی هوای معتدل در هفتههای آینده بوده که به افت چشمگیر در انتظارات مربوط به تقاضای فصلی منجر شده است.
تولید روزانه در ۴۸ ایالت اصلی آمریکا در آوریل به ۱۰۸ میلیارد فوت مکعب در روز رسیده است.
همزمان، صادرات LNG همچنان در سطوح بالا باقی مانده و به رکورد ۱۶.۱ میلیارد فوت مکعب در روز دست یافته که تحت تأثیر فعالیتهای گسترده در پایانه جدید لوییزیانا بوده است.
با این حال، نگرانیها درباره تأثیر منفی تعرفههای احتمالی جدید دولت ترامپ بر رشد اقتصاد جهانی، بر چشمانداز انرژی سایه افکنده است.
طلا
بهای طلا در روز سهشنبه به ۳٬۴۹۰ دلار در هر اونس رسید و رکورد تاریخی جدیدی را ثبت کرد. این افزایش در سایه افزایش تقاضای سرمایهگذاران برای داراییهای امن و تشدید نگرانیها درباره وضعیت اقتصادی جهانی رخ داد.
اظهارات اخیر رئیسجمهور ترامپ در خصوص احتمال برکناری رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، سبب نگرانیهایی در مورد سیاسی شدن سیاستهای پولی ایالات متحده شده که میتواند اعتبار این نهاد را خدشهدار کند.
همچنین، تنشهای تجاری میان آمریکا و چین بار دیگر شدت گرفته و در حال ایجاد اختلال در زنجیرههای تأمین و بازارهای جهانی است. طلا از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۳۰٪ رشد داشته است.
نقره
نقره با کاهشی نزدیک به یک درصد به حدود ۳۲.۳۰ دلار در هر اونس رسید. این کاهش پس از یک دوره رشد چشمگیر و در نتیجه شناسایی سود توسط سرمایهگذاران رخ داد.
با وجود این افت، قیمت نقره همچنان در سطوح بالایی قرار دارد و از فضای نااطمینانیهای ژئوپلیتیکی و اقتصادی حمایت میگیرد.
نگرانیها نسبت به مذاکرات تجاری آمریکا و چین و فشارهای سیاسی داخلی بر فدرال رزرو، همچنان عوامل محرک برای تقاضای نقره بهعنوان دارایی امن هستند.
فولاد
معاملات آتی میلگرد فولادی چین در ماه آوریل به ۳٬۰۲۰ یوان به ازای هر تن کاهش یافت؛ این پایینترین سطح طی ۷ ماه اخیر است. این کاهش در نتیجه عرضه
منبع خبر: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)