شکر تا پایان برنامه هفتم به خودکفایی ۱۰۰ درصدی میرسد
معاون وزیر جهاد کشاورزی از برنامه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای خودکفایی شکر تا پایان برنامه هفتم پیشرفت خبر داد.
به گزارش بورس امروز؛ امروز دوشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۴ نشست خبری رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و معاون وزیر جهاد کشاورزی در محل این سازمان برگزار شد.
غلامرضا گلمحمدی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نخستین نشست خبری خود گفت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) مرجعیت علمی را در بخش کشاورزی بر عهده دارد.
وی افزود: الگوی کشت از جمله تکلیفهای این سازمان است که بحث تدوین و نظارت را وظیفه داریم و به زودی سامانهای در همین زمینه به بهره برداری میرسد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تکالیف این سازمان در برنامه هفتم پیشرفت گفت: ۲ طرح مهم در جهش تولید برنج و شکر است که در برنامه پیشبینی شده ۹۰ درصد خودکفایی محقق شود. اما با برنامههایی که این سازمان در چغندرقند پاییزه دارد تلاش داریم تولید شکر را در کشور به ۱۰۰ درصد خودکفایی برسانیم.
رئیس سازمان تات با بیان اینکه سازمان از بدو تولد انسان و تولید واکسن تا پایان زندگی و تولید پنبه پارچه نقش دارد، تصریح کرد: کل بودجه این سازمان حدود ۶۰ میلیون دلار است که فقط بهره وری این سازمان حدود ۲ میلیارد دلار در نهادههای فناوری است که از این عدد یک میلیارد دلار در هسته اولیه بذر است. در واقع اگر در بذر به ۹۸ درصد خودکفایی رسیدیم هستههای اولیه آن در این سازمان تولید میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در بذر هیبرید مشکلاتی در تولید وجود دارد که کار برای خودکفایی آن شروع شده است.
وی اضافه کرد: اولین ارقام هیبرید مربوط به بادمجان و فلفل معرفی شد. بنابراین، اگر ارزشگذاری شود سازمان تات نسبت به بودجه ۳۰ برابر فعالیت داشته که این یعنی بهرهوری.
این مسئول دولتی با اشاره به طرح جهش تولید در دیمزارها، اظهار کرد: اگر در جهش تولید موفق عمل شد و افزایش تولید ۳۵ درصدی محقق کردید ۶۰ درصد مدیون ارقام اصلاح شده سازمان تات بوده است.
گل محمدی با بیان اینکه ۱۸۲ رقم از ۱۲۰۰ رقم در عرصه، کشت میشود، تاکید کرد: نقشه راه تدوین شده سازمان، آینده پژوهی است و تمام کسانی که میتوانند در نقشه راه ۲۰ سال آینده کمک کند استقبال میشود و طرحها در حال بازبینی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در همین راستا هر پایان نامهای که در حل مشکلات کشاورزی کمک کند سازمان ۲۵ درصد هزینه آن را تقبل کرده است.
گلمحمدی یادآور شد: ۱۰ هزار هکتار ذیل آبیاری هوشمند است که ۲۶ درصد بهرهوری آب را افزایش داده در حالی که بر اساس برنامهها باید سالانه یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش آبیاری هوشمند قرار گیرد اما بودجهای برای آن در نظر گرفته نشده است.
منبع: خبرگزاری مهر