کمبود انرژی صنعت قند و شکر را تهدید میکند
مدیرعامل شرکت قند ارومیه، از احتمال افزایش ۴۰ درصدی قیمت شکر در سال جدید خبر داد. صنعت قند و شکر با چالشهای مهمی نظیر کمبود انرژی و محدودیت منابع آب مواجه است که این مسائل منجر به افزایش هزینهها و تهدید سودآوری میشود. برای اجرای طرحهای توسعهای و افزایش تولید، توجه به این مشکلات و اتخاذ سیاستهای حمایتی ضروری است. همچنین، افزایش قیمت چغندر میتواند انگیزه لازم را برای کشاورزان جهت کشت چغندر باکیفیت و در نتیجه، افزایش تولید قند و شکر ایجاد کند.
احمد عبدی مدیرعامل شرکت قند ارومیه در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، از احتمال افزایش ۴۰درصدی قیمت شکر در سال جدید خبر داد. وی تاکید کرد که در صورت عدم اعمال این افزایش قیمت، شرکتهای تولیدکننده با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
عبدی با اشاره به اینکه صادرات شکر به دلیل اهمیت آن به عنوان کالای اساسی ممنوع است، افزود: تصفیه شکر و فرآوری چغندر دو عملکرد متفاوت در کارخانجات قند و شکر است که عموماً فرآوری چغندر سودآوری بیشتری دارد. کارخانجاتی که به چغندر بیشتری به عنوان ماده اولیه دسترسی دارند، سود بهتری کسب میکنند.
وی در خصوص نیاز صنعت قند و شکر به طرحهای توسعهای، گفت: اجرای طرحهای توسعهای برای کارخانجاتی که به منابع چغندر دسترسی دارند، توجیه دارد. به ویژه در مناطق شمال غرب و غرب کشور. اما در مناطقی مانند شمال شرق و شرق که با کمبود آب مواجه هستند، اجرای این طرحها ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد.
مدیرعامل قند ارومیه علت کمبود طرحهای توسعهای در این صنعت را حاشیه سود پایین آن و تاثیر مسائل مربوط به کمبود نزولات آسمانی و خشکسالی عنوان کرد. وی ناترازی انرژی را یکی از چالشهای جدی این صنعت دانست و تصریح کرد: کارخانجاتی که از چغندر پاییزی استفاده میکنند در فصل بهار با قطعی برق مواجه هستند و آنهایی که به چغندر بهاری وابسته هستند، با مشکل کمبود گاز روبرو میشوند. از امسال، مشکلات مربوط به کمبود گاز و انرژی، بیشتر از قبل در تولیدات تاثیر گذاشته و هزینههای شرکتها را افزایش داده است. افزایش قیمت انرژی و کمبود آن نیز حاشیه سود را تحت تاثیر قرار میدهد.
احمد عبدی، ضمن استقبال از افزایش نرخ چغندر، این موضوع را به نفع شرکت قند ارومیه و کشاورزان دانست. وی در خصوص تاثیر افزایش قیمت چغندر بر سودآوری شرکتها، اظهار داشت: سود افزایش قیمت چغندر برای ما این است که کشاورزان نسبت به کشت آن راغبتر میشوند. وقتی قیمت چغندر جذاب باشد، کشاورزان به کشت آن روی میآورند و در نتیجه، تولید ما افزایش مییابد. هر چه فرآوری و تولید بیشتر شود، سود ما نیز افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات کمآبی در برخی مناطق کشور گفت: خوشبختانه، شمال غرب و غرب کشور از نظر منابع آبی مشکلی ندارند. افزایش قیمت چغندر در این مناطق باعث میشود که ماده اولیه بیشتری در اختیار داشته باشیم و کشاورزان استقبال بیشتری از کشت کنند.
مدیرعامل قند ارومیه با تاکید بر اهمیت رضایت کشاورزان تصریح کرد: کشاورزان ولی نعمت ما هستند و هرچه راضیتر باشند، برای ما بهتر است. وقتی کشاورز توجیه اقتصادی داشته باشد، از کود و سم مناسب استفاده میکند و چغندر با کیفیتتری تولید میکند. کیفیت بهتر چغندر نیز به نوبه خود باعث افزایش راندمان و سودآوری کارخانه میشود