انتقال داراییهای فولاد مبارکه به مجتمع فولاد و نورد سبا؛ با هدف استقلال ناحیه سبا
در جلسه هیئت مدیره شرکت فولاد مبارکه اصفهان، انتقال بخشی از داراییهای این شرکت به مجتمع فولاد و نورد سبا به تصویب رسید. این تصمیم به منظور ایجاد استقلال مالی و بهبود بهرهوری ناحیه سبا اتخاذ شده و قرار است داراییها به ارزش دفتری و با رعایت روشهای مالیاتی منتقل شوند. معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه نیز جزئیات این انتقال و برنامههای آتی شرکت جدید را تشریح کرد.
به گزارش بورس امروز؛ این تصمیم در جلسه مورخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ هیئت مدیره فولاد مبارکه اتخاذ شده است. در این جلسه، نامه معاونت اقتصادی و مالی شرکت در خصوص نحوه انتقال داراییها به مجتمع فولاد سبا مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس مصوبه هیئت مدیره، کلیه داراییهای ثابت مشهود و نامشهود به بهای تمام شده پس از کسر استهلاک انباشته و موجودی مواد و کالا به ارزش دفتری، در قالب معامله خرید و فروش به شرکت مجتمع فولاد و نورد سبا منتقل خواهد شد. همچنین کلیه قراردادها، سفارشهای خرید و داراییهای در جریان ساخت نیز به این شرکت منتقل و مانده حسابهای فیمابین در دفاتر مالی طرفین ثبت خواهد شد.
پیش از این، کمیته حسابرسی شرکت، مزایا و معایب روشهای مختلف تفکیک و انتقال داراییها را بررسی و روش انتقال داراییها به قیمت بهای تمام شده دفتری را به هیئت مدیره پیشنهاد کرده بود. برنامه ریزی برای انتقال داراییهای شرکت مذکور از ابتدای سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار گرفته و انتظار میرود این اقدام، به تسریع در فرآیند استقلال مجتمع فولاد سبا و افزایش بهرهوری در این بخش منجر شود.
جزئیات انتقال داراییهای فولاد مبارکه به مجتمع فولاد سبا
در پی انتشار خبر انتقال بخشی از داراییهای فولاد مبارکه به شرکت مجتمع فولاد و نورد سبا اصفهان، مهدی کویتی، معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه، جزئیات بیشتری از این اقدام را اعلام کرد.
کویتی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه دارای ۵ ناحیه تولیدی است، تاکید کرد که ناحیه سبا به مساحت ۴.۵ کیلومتر مربع در مجاورت ذوب آهن اصفهان واقع شده و فرآیند تولیدی مستقلی دارد. این ناحیه با ظرفیت تولید ۱.۵ میلیون تن آهن اسفنجی و ۱.۶ میلیون تن کلاف گرم، در سال ۱۳۸۵ توسط فولاد مبارکه تملک شده و با اجرای طرحهای توسعه به ظرفیت کنونی رسیده است. تولید کلاف گرم این ناحیه در سال ۱۴۰۳ به ۱.۵۸۲ میلیون تن بالغ شده است.
معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه، دلیل جداسازی و تفکیک ناحیه سبا در قالب یک شرکت مستقل را فراهم آوردن مقدمات پذیرش و عرضه سهام آن در سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد. وی افزود این اقدام، باعث افزایش شفافیت در عملیات مالی و بهبود حاکمیت شرکتی میشود که همواره مورد توجه سازمان بورس است. به همین منظور، شرکت مجتمع فولاد و نورد سبا اصفهان در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ با سرمایه اسمی ۱۰ میلیارد ریال و با مالکیت ۱۰۰ درصدی فولاد مبارکه ایجاد گردید. در حال حاضر این شرکت دارای ۱۹۳۴ نفر پرسنل است.
کویتی تاکید کرد که برای شروع فعالیت شرکت مذکور در قالب یک شرکت تولیدی مستقل، کلیه داراییها شامل ماشینآلات، تجهیزات، موجودی مواد اولیه و قطعات یدکی مستقر در ناحیه تولیدی به تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ به شرکت جدیدالتاسیس منتقل میشود. روش انتقال داراییها پس از بررسی در کمیته حسابرسی فولاد مبارکه، انتقال داراییهای ناحیه تولیدی سبا از دفاتر فولاد مبارکه به دفاتر شرکت جدید التاسیس (مجتمع فولاد و نورد سبا اصفهان) به ارزش دفتری و در قالب عملیات خرید و فروش مورد تصویب قرار گرفته است. وی افزود این فرآیند مطابق با دستورالعملها و بخشنامههای مالیاتی است.
معاون اقتصادی و مالی همچنین اعلام کرد: ارزش دفتری داراییهای ناحیه سبا در دفاتر فولاد مبارکه معادل ۱۵۹.۱۷۹ میلیارد ریال است که با همین ارزش به دفاتر مالی شرکت مجتمع فولاد و نورد سبا اصفهان در تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۴ منتقل خواهد شد. به دلیل اینکه عملیات اجرایی این شرکت از ابتدای سال ۱۴۰۴ به صورت مستقل انجام میگردد، در حال حاضر مانده بدهی یا مطالباتی وجود ندارد، اما با تفکیک قراردادهای جاری و انتقال آنها به شرکت جدید التاسیس، مبالغ در حسابهای فیمابین با فولاد مبارکه و حسابهای دیون و مطالبات در دفاتر مالی شرکت جدید التاسیس اعمال خواهد شد.
در خصوص مالکیت زمین، کویتی اعلام کرد مراحل قانونی انتقال آن از شرکت ذوب آهن اصفهان به شرکت مجتمع فولاد و نورد سبا اصفهان در حال انجام است و به محض نهایی شدن اطلاع رسانی خواهد شد.
وی در پایان تاکید کرد که از آنجایی که مالکیت و درصد سهامداری فولاد مبارکه در شرکت جدید التاسیس به صورت ۱۰۰ درصدی است، لذا آثار و تبعات مالی و مالیاتی برای سهامداران گروه فولاد مبارکه متصور نیست. وی همچنین به موافقت سهامداران با افزایش سرمایه شرکت فولاد مبارکه در آخرین مجمع عمومی فوقالعاده اشاره کرد و تاکید کرد هیئت مدیره اختیارات لازم جهت تصمیمگیری در خصوص موضوع فوق را دارد و نیازی به اخذ مجدد مصوبه از مجمع عمومی صاحبان سهام نمیباشد.