سهم یک درصدی فولاد مبارکه در تولید ناخالص داخلی کشور
به گزارش روند بورس امروز، حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: مهمترین شرط در صادرات فولاد فارغ از محدودیتهایی که در عرصه بینالمللی برای برخی شرکتهای تولیدکننده فولاد ایجاد شده آن است که تولید کیفی بوده و از استانداردهای جهانی برخوردار باشد. در این میان حتی ممکن است تولید برخی شرکتهای ایرانی برای […]
به گزارش روند بورس امروز، حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: مهمترین شرط در صادرات فولاد فارغ از محدودیتهایی که در عرصه بینالمللی برای برخی شرکتهای تولیدکننده فولاد ایجاد شده آن است که تولید کیفی بوده و از استانداردهای جهانی برخوردار باشد.
در این میان حتی ممکن است تولید برخی شرکتهای ایرانی برای صادرات، از کیفیت لازم برخوردار نباشد یا برخی ممکن است توان صادرات نداشته باشند؛ اما فولادمبارکه همه این عوامل را برای تولید کیفی و صادرات دارد؛ اما مشکل اصلی فولادمبارکه این است که در تیررس تحریم قرار گرفته است و متاسفانه نمیتواند تولیدات خود را صادر کند.
این درحالی است که تا پایان سال چشماندازی برای تغییر در این شرایط متصور نیستیم؛ اما ما تولیدمان را افزایش خواهیم داد؛ به این معنا که تولید ما در ۶ ماه ۹۸ نسبت به برنامه از پیش تعیین شده، حدود ۵ تا ۷ درصد در بخشهای مختلف، اضافه شده است و در ۶ ماه اول نسبت به کل سال ۹۷ نیز، افزایش تولید داشتهایم.
به نحوی که در نیمه اول سالجاری، ۲۰ هزار میلیارد تومان فروش داخلی صورت گرفته که تا پایان سال از مرز ۳۵ هزار میلیارد تومان عبور خواهیم کرد. اما از نظر تناژ، با چند درصد رشد در سالجاری نسبت به سال گذشته مواجه هستیم که این وضعیت مناسبی را برای فولادمبارکه رقم زده است.
به هر حال در پروسه تولید و تامین بازار داخلی، شرکتهای گروه فولادمبارکه تلاش میکنند تمامی «نیازهای داخلی» از ساختمان تا صنعت خودرو و لوازم خانگی را پوشش دهند. فولادمبارکه توجه ویژهای به پاسخگویی به نیاز بازار داخل داشته و دارد و به همین منظور این شرکت برای سال ۹۸ نوید تولید محصولات با کمیت و کیفیت بالا را به صنعت فولاد کشور داده است.
در واقع یکی از چالشهایی که امروز در این قطب صنعتی کشور تبدیل به فرصت شده است وجود تحریمها بود که با تکیه بر خودباوری و دانش فنی مجموعههای داخلی برای بومیسازی برخی قطعات توانستیم از سد تحریمها عبور کنیم.
فولادمبارکه با بومیسازی و حمایت از ساخت تجهیزات در داخل کشور، نیازهای خود اعم از کالاهای مصرفی و قطعات یدکی را تامین کرده و با همین رویکرد به پیش میرود. با همین رویکرد هم خوشبختانه به همت همه همکاران، بهرغم همه مشکلاتی که به واسطه تحریمها برای تامین بخشی از اقلام و مواد اولیه در مسیر تولید فولادمبارکه بهوجود آمده است، توانستیم گامهای ارزشمندی از ابتدای سال برداریم و رکوردهایی در بخشهای نورد گرم، نورد سرد، فولاد سبا و آهنسازی به ثبت رساندیم.
پس از نامگذاری سال ۹۸ از سوی مقام معظم رهبری بهعنوان سال رونق تولید، یکی از سازمانهایی که براساس سوابق درخشانش انتظار میرود به این شعار جامه عمل بپوشاند، شرکت فولادمبارکه اصفهان بود. فولاد بهعنوان یکی از کالاهای اساسی توسعه و پیشرفت کشورها محسوب میشود و در نتیجه فولادسازان میتوانند به رونق تولید کمک فراوانی کنند.
شرکت فولادمبارکه بهعنوان بزرگترین تولیدکننده ورقهای فولادی در خاورمیانه و شمال آفریقا و بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان با هدفگذاریهای صورت گرفته تلاش کرده در تمامی بخشها به رونق تولید کمک کند، بهطوریکه افزایش ظرفیت تولید این شرکت از ۴/ ۲ میلیون تن به بیش از ۱۰ میلیون تن در سالهای گذشته، تولید پایدار و اشتغال را در پی داشته و این امر مصداق واقعی «رونق تولید» است که در این شرکت عملیاتی شده است.
فولادمبارکه در تولید ناخالص داخلی کشور سهم یک درصدی و در تولید ناخالص بخش صنعت سهم ۵ درصدی را دارد و در زنجیره تامین، حدود ۳ هزار شرکت، تامین کالا و خدمات را برای فولادمبارکه بر عهده دارند.
این در شرایطی است که زمانی که صحبت از تولید و توسعه میشود، منظور تولید پایدار و توسعهای است که ضمن ایجاد اشتغال، درآمد و تولید ناخالص ملی بتواند در حفظ و نگهداری محیطزیست، مسوولیتپذیر و تاثیرگذار باشد که فولادمبارکه در این زمینه با سرمایهگذاری قابلتوجه در کاهش مصرف آب و انرژی گام موثری برداشته و در عین حال برای توسعه زیرساختهای منطقهای با کمک به ساخت شبکه جمعآوری فاضلاب و تصفیهخانههای پساب شهرهای همجوار اقدامات ارزندهای برای مردم منطقه انجام داده است.