فولاد مبارکه با افزایش سرمایه ۴۲ هزار میلیاردی، به دنبال فتح قله های جهانی
فولاد مبارکه با افزایش سرمایه ۴۲ هزار میلیارد تومانی و توسعه زیرساخت حملونقل ریلی خود، گامهای بلندی در راستای توسعه و تحقق اهداف چشمانداز ۱۴۱۰ برداشته است. این شرکت با دریافت ۵۰ لوکوموتیو باری جدید از مپنا، ناوگان ریلی خود را تقویت کرده و به دنبال کاهش مصرف سوخت و توسعه حملونقل ریلی در کشور است. فولاد مبارکه همچنین با هدف قرار گرفتن در جمع ۲۰ شرکت برتر فولادساز جهان، بر افزایش تولید محصولات با ارزشافزوده بالا، توسعه زنجیره ارزش و ارتقای رقابتپذیری در بازارهای جهانی تمرکز کرده است.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت فولاد مبارکه در هفته پایانی سال ۱۴۰۳ با مجموعهای از دستاوردها، نشان داد که در مسیر تحقق شعار جهش تولید گام برمیدارد. این دستاوردها از افزایش سرمایه چشمگیر تا توسعه زیرساختهای حملونقل ریلی و عبور از ظرفیت اسمی تولید در فولاد سنگان را شامل میشود.
افزایش سرمایه ۴۲ هزار میلیارد تومانی
مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فولاد مبارکه در روز یکشنبه، ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳ برگزار شد. با موافقت اکثریت سهامداران حقیقی و حقوقی، سرمایه این مجموعه از ۱۰۸ هزار میلیارد تومان به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. این افزایش ۴۲ هزار میلیارد تومانی (معادل ۳۸.۸۹ درصد) از محل سود انباشته تأمین شده است. بر اساس اعلام شرکت، این افزایش سرمایه برای تکمیل پروژه خط ورق رنگی شماره ۲، افزایش سرمایه در شرکتهای زیرمجموعه، خرید سهام، تأسیس شرکتهای سرمایهپذیر و تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز شرکت، هزینه خواهد شد.
سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در این مجمع، اهداف برنامهریزی شده برای افزایش سرمایه را تشریح کرد و با تأکید بر چشمانداز ۱۴۱۰، اعلام کرد: نگاه ما به آینده و تحقق چشمانداز سال ۱۴۱۰، سرآمد، نوآور و موفق بودن فولاد مبارکه است و این نگاه را هم در کشور و هم در منطقه پیگیری خواهیم کرد.» وی رسیدن به درآمد ۱۵ میلیارد دلاری را از اهداف فولاد مبارکه در افق ۱۴۱۰ اعلام کرد.
فولاد مبارکه در جمع ۲۰ شرکت برتر فولادساز جهان قرار گرفت
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه این شرکت به دنبال قرار گرفتن در بین ۲۰ شرکت برتر فولادساز جهان در سال ۱۴۱۰ است، اظهار کرد: بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای تولید، بهویژه محصولات با ارزشافزوده بالا، یکی از جهتگیریهای اصلی برای تحقق این امر است.
وی افزود: تمرکز و توسعه متوازن زنجیره ارزش و زیرساختهای موجود و همچنین نگاه جدید به حوزه صادرات و ارتقای رقابتپذیری در بازارهای جهانی از دیگر استراتژیهای در دستور کار شرکت فولاد مبارکه برای قرار گرفتن در بین ۲۰ شرکت فولادساز برتر جهان است.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه همچنین با اشاره به اینکه فولاد مبارکه از سرمایهگذاری ۱۵۸۰ میلیارد تومان در سال ۸۵ در بورس آغاز به کار کرد و در سالیان متوالی افزایش سرمایه داشته و امروز به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در بورس رسیده است، اعلام کرد: در این مجمع، رشد حدود ۳۹ درصدی در افزایش سرمایه از محل سود انباشته رقم خورد.
فولاد مبارکه به دنبال تقویت ساختار معدنی و جهش تولید در فولاد سنگان
در ادامه هفته پربار فولاد مبارکه، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، به همراه هیئتی متشکل از معاون سرمایهگذاری و راهبری شرکتها، مدیر حوزه مدیرعامل، مدیر روابط عمومی و مدیر فراوری مواد معدنی فولاد مبارکه، از خطوط تولید و طرحهای توسعه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان بازدید کرد. در جریان این بازدید، مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر اهمیت تقویت و ساختارمند شدن مجموعه معدنی گروه فولاد مبارکه، از دستاوردهای ارزشمند فولاد سنگان از جمله عبور از ظرفیت اسمی تولید قدردانی کرد.
در این بازدید زرندی، با اشاره به ظرفیت ۵ میلیون تنی تولید سالانه گندله و کنسانتره در شرکت فولاد سنگان خراسان و شرکت اُپال (واقع در همین منطقه)، تصریح کرد: برنامه ما این است که در حوزه معدن، از پروژهها و نگاه رو به جلوی شرکت فولاد سنگان حمایت کنیم. پروژههای مطرحشده در این جلسه، قطعاً مورد توجه و اولویت ماست. همچنین سرمایهگذاری در حوزه نیروگاهی و ظرفیتهای خدادادی موجود اهمیت زیادی دارد.
فولاد مبارکه زیرساخت حملونقل ریلی خود را توسعه میدهد
شرکت فولاد مبارکه، بزرگترین فولادساز ایران، گامی بلند در راستای توسعه زیرساختهای حملونقل ریلی و کاهش مصرف سوخت در کشور برداشته است. روز پنجشنبه، آخرین دستگاه از ۵۰ لوکوموتیو باری MAP24 طی مراسمی با حضور مدیران عامل فولاد مبارکه و گروه مپنا در محل شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا به فولاد مبارکه تحویل داده شد. این اقدام فولاد مبارکه، نهتنها به توسعه زیرساختهای ریلی کشور کمک میکند، بلکه با کاهش سالانه ۱۶۰ میلیون لیتر مصرف سوخت در سیستم حملونقل، اثرات مثبت چشمگیری بر محیط زیست خواهد داشت.
سعید زرندی، در این مراسم با اشاره به جایگاه ویژه فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای صنعتی ایران، اظهار داشت: فولاد مبارکه برای انجام فرآیند تولید خود نیازمند سیستم پشتیبانی قوی در حوزههای مختلف است و همکاری با گروه مپنا در سه بخش از جمله قراردادهای نیروگاهی به ارزش ۸۵۰ میلیون یورو نشان دهنده این رویکرد است.
وی با تأکید بر اهمیت تأمین انرژی و مواد اولیه برای تولید حداقل ۱۸ میلیون تن محصول فولادی، گفت: برای دستیابی به این هدف، نیازمند تأمین ۳۰ میلیون تن مواد اولیه هستیم و در حال حاضر ۶۰ درصد از ۱۵ میلیون تن مواد ورودی به مجتمع فولاد مبارکه بهصورت ریلی حمل میشود.
مدیرعامل فولاد مبارکه با اعلام برنامه جدی این شرکت برای سرمایهگذاری در حوزه ریلی، خاطرنشان کرد: هدف ما افزایش سهم حملونقل ریلی بار ورودی و خروجی مجتمع و کاهش ترافیک و خطرات جادهای است. در حال حاضر، هلدینگ حملونقل ریلی فولاد مبارکه (توکاریل) با ۵۰۰۰ واگن و ۸۰ دستگاه لوکوموتیو، ۴۰ درصد بار معدنی و ۲۱ درصد بار ریلی کشور را جابهجا میکند.
رونمایی از همکاری موفق مپنا و فولاد مبارکه در تولید لوکوموتیو
محمد اولیاء، مدیرعامل گروه مپنا نیز در این مراسم با تأکید بر اهمیت همکاری موفق این مجموعه با صنعت فولاد، به ویژه شرکت فولاد مبارکه در زمینه توسعه ساخت داخل، تولید قطعات کلیدی و استراتژیک و خدمات پس از فروش تخصصی در حوزه حملونقل ریلی اشاره کرد. وی با اعلام اینکه مپنا تاکنون ۱۲ واحد دیگر نیز در این حوزه طراحی و تولید کرده است، افزود: قرارداد تحویل این لوکوموتیوها که با توان ۲۴۰۰ کیلووات و ۳۰۰۰ اسب بخار هستند، از اردیبهشتماه سال گذشته آغاز شد و تحویل اولین لوکوموتیوها از همان زمان صورت گرفت.
اولیاء با اشاره به حمایتهای دکتر زرندی از زمان تصدی مسئولیت در استان البرز از راهاندازی کارخانه لوکوموتیوسازی مپنا، تأکید کرد که این کارخانه امروز با تولید محصولات متنوع و پیشرفته، تفاوت چشمگیری با گذشته دارد و همکاری با فولاد مبارکه نمونه بارز موفقیت در تولید داخلی و توسعه صنعت حملونقل ریلی کشور است.
منبع: روابط عمومی فولاد مبارکه