افزایش سرمایه ۶۰ هزار میلیارد ریالی فولاد خوزستان برای توسعه تولید
شرکت فولاد خوزستان قصد دارد باتوجه به بودجه بندی خود مقدار تولید را برای سال ۱۴۰۳ و سال های آتی در دور بازار داخلی و صادراتی به ترتیب ۲،۶۳۵،۶۶۱ تن و ۱،۱۰۰،۰۰۰ عرضه نماید که در مجموع ۳،۷۳۵،۶۶۱ تن به صورت سالانه به فروش می رسد.
به گزارش بورس امروز؛ هلدینگ فولاد خوزستان با افزایش سرمایه ۶۰ هزار میلیارد ریالی، به توسعه تولید فولاد داخلی و صادراتی و تکمیل پروژههای در دست اقدام میپردازد.”
شرکت فولاد خوزستان بزرگترین هلدینگ فولادی جنوب کشور است که با سرمایه ثبتی ۱۹۰ هزار میلیارد ریالی به فعالیت مشغول است. این شرکت در ۶ افزایش سرمایه خود از محل سود انباشته استفاده نمود تا برنامه ها و پروژه های در دستور کار را تکمیل و به توسعه تولید فولاد بپردازد. همان طور که در نمودار زیر مشاهده می شود، فخوز در سال ۱۳۹۲ با افزایش ۲۶۵ درصدی سرمایه خود به مبلغ ۵،۸۰۸،۰۰۰ میلیون ریال، ارزش کل سرمایه ثبتی را به ۸ هزار میلیارد ریال رساند. این روند با افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار میلیارد ریالی در سال های بعد اثرات مطلوبی بر شرکت از جمله اصلاح ساختار مالی و تکمیل پروژه ها داشته است.
در سال جاری نیز هلدینگ فولاد خوزستان به منظور جلوگیری از خروج وجه نقد، جبران مخارج سرمایه ای گذشته و استفاده از معافیت مالیاتی تصمیم به افزایش سرمایه از محل سود انباشته نمود. این شرکت باتوجه به مانده سود انباشته شرکت اصلی تا پایان سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ به ارزش ۱۰۸،۸۰۵ میلیارد ریال که سود سهام ۵۵،۱۳۰ میلیارد ریالی مصوب مجمع سالانه مورخ ۲۹ تیر ماه ۱۴۰۳ از ان کسر شده است، قصد دارد افزایش سرمایه ۶۰ هزار میلیارد ریالی را انجام دهد.
شرکت فولاد خوزستان قصد دارد باتوجه به بودجه بندی خود مقدار تولید را برای سال ۱۴۰۳ و سال های آتی در دور بازار داخلی و صادراتی به ترتیب ۲،۶۳۵،۶۶۱ تن و ۱،۱۰۰،۰۰۰ عرضه نماید که در مجموع ۳،۷۳۵،۶۶۱ تن به صورت سالانه به فروش می رسد. این برنامه تنظیم شده در صورت تحقق یا عدم تحقق افزایش سرمایه در دست، اجرایی خواهد شد چراکه شرکت نقدینگی مورد نیاز خود را از محل تسهیلات تامین خواهد کرد.
باتوجه به اینکه نرخ جهانی محصولات فولادی برای پیش بینی سال های آتی به صورت محتاطانه در نظر گرفته شده است به طوری که نرخ دلار برای سال های آتی ثابت فرض شده است، رشد میانگین نرخ محصولات باتوجه به تورم بلندمدت کشور، به میزان ۳۰ درصد فرض شده است. به این ترتیب، مبلغ فروش محصولات شرکت در سال های اتی به شرح نمودار زیر رشد خواهد یافت.
در صورتی که شرکت موفق به نهایی کردن افزایش سرمایه ۶۰ هزار میلیارد ریالی نگردد، برای رسیدن به اهداف برنامه ریزی شده ملزم به اخذ تسیهلات به ارزش مذکور خواهد بود که هزینه مالی بیشتری را به شرکت تحمیل می کند. از آنجا که مانده تسهیلات شرکت تا پایان سال ۱۴۰۳ به ارزش ۷۹،۲۹۱،۲۶۳ میلیون ریال بوده است، پس از اخذ تسهیلات در سال جاری به ۱۰۶،۱۱۵،۱۸۰ میلیون ریال خواهد رسید درحالی که ۱۳،۷۴۲،۲۸۶ میلیون ریال آن طی سال جاری تسویه خواهد شد.
بر این اساس، در صورت عدم افزاش سرمایه شرکت نیاز دارد تا در سال ۱۴۰۴ و همچنین سال های آتی به صورت مستمر تسهیلات ۶۰ هزار میلیارد ریالی اخذ نموده و تسهیلات قبلی را به همین مبلغ تسویه نماید تا برنامه های توسعه ای خود را تکمیل و به بهره برداری برساند. این درحالی است که با اجرای افزایش سرمایه مذکور هیچ نیازی به اخذ تسهیلات مجدد به این مبلغ نخواهد بود.
لازم به ذکر است که شرکت در صورت اجرا یا حتی عدم اجرا افزایش سرمایه، طی سال های آتی (سال ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۶) در مجامع سالانه خود ۵۹ درصد از سود خالص سال را تقسیم خواهد کرد. علاوه بر این، در صورت عدم تحقق افزایش سرمایه سال جاری، مبلغ ۶۰ هزار میلیارد ریال سود انباشته در مجمع سال آینده میان سهامداران تقسیم خواهد شد.
منبع: شماره ۱۰۵ نشریه بورس امروز- فروردین ۱۴۰۴