افزایش ارزش افزوده فولاد با احداث دو خط تولید جدید
شرکت فولاد مبارکه به منظور احداث پروژه خط ورق رنگی لوازم خانگی و ساختمانی و اهداف دیگری همچون جبران مخارج سرمایه ای انجام شده بابت تکمیل سایر پروژه، اقدام به افزایش سرمایه از محل سود انباشته به ارزش ۴۲۰ هزار میلیارد ریال در سال جاری کرد. پروژه خط تولید ورق لوازم خانگی و ساختمانی که در ادامه خط تولید کلاف گالوانیزه است، با ظرفیت اسمی ۱۲۰ هزار تنی در سه شیفت کاری در صورت تکمیل تا سال ۱۴۰۵، تولید خود را از سال ۱۴۰۶ آغاز خواهد کرد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تأمین سرمایه برای احداث خط نورد گرم ۲ و خط تولید ورق رنگی، به توسعه تولید خود ادامه میدهد.”
شرکت فولاد مبارکه اصفهان یکی از بزرگترین هلدینگ های صنعت فولاد است که از ابتدای فعالیت خود تاکنون به منظور توسعه فعالیت به طور مستمر اقدام به افزایش سرمایه نموده است. این افزایش سرمایه ها ضمن تحقق اهداف برنامه ریزی شده شرکت در راستای تامین نقدینگی پروژه ها، موجب جلوگیری از خروج وجه نقد از شرکت و اصلاح ساختار مالی آن شده اند.
فولاد عمده افزایش سرمایه های خود را از محل سود انباشته و در ادامه مطالبات حال شده انجام داده است. در آخرین افزایش سرمایه شرکت فولاد مبارکه اصفهان که در سال ۱۴۰۲ محقق شد، شرکت مانده نقدینگی لازم برای پروژه احداث خط نورد گرم (۲) را تامین کرد. این طرح که از سال ۱۴۰۰ همچنان با استفاده از افزایش سرمایه، مراحل رشد خود را طی کرد، در آخرین افزایش سرمایه ۱۸۳،۷۰۲،۹۰۹ میلیون ریال را به خود اختصاص داد که از آن منابع تا ۶ ماهه نخست سال جاری ۱۵۶،۳۱۱،۸۵۱ میلیون ریال هزینه شده است. باتوجه به ظرفیت ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تنی این پروژه، از ابتدای سال ۱۴۰۶ ،
۶۰ درصد ظرفیت اسمی وارد مدار تولید خواهد شد که از سال ۱۴۰۷ به بعد به ترتیب ۸۰ تا ۱۰۰ درصد این واحد به بهره برداری خواهد رسید.
فولاد مابقی افزایش سرمایه سال ۱۴۰۲ را صرف جبران مخارج تکمیل سایر پروژه ها و مخارج مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر نمود که پیش از افزایش سرمایه این شرکت، فرایند افزایش سرمایه آنها انجام و یا در حال انجام بوده است. طبق برآورد انجام شده با اتمام سرمایه گذاری در این پروژه، تا ابتدای سال ۱۴۰۶ طرح مذکور به میزان ۷۳ درصد بهره برداری خواهد شد و از سال ۱۴۰۷ به بعد ۹۶ درصد ظرفیت وارد مدار تولید خواهد شد.
شرکت فولاد مبارکه به منظور احداث پروژه خط ورق رنگی لوازم خانگی و ساختمانی و اهداف دیگری همچون جبران مخارج سرمایه ای انجام شده بابت تکمیل سایر پروژه، اقدام به افزایش سرمایه از محل سود انباشته به ارزش ۴۲۰ هزار میلیارد ریال در سال جاری کرد. پروژه خط تولید ورق لوازم خانگی و ساختمانی که در ادامه خط تولید کلاف گالوانیزه است، با ظرفیت اسمی ۱۲۰ هزار تنی در سه شیفت کاری در صورت تکمیل تا سال ۱۴۰۵، تولید خود را از سال ۱۴۰۶ آغاز خواهد کرد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان پیش بینی کرده است که این خط تولید در سال نخست (۱۴۰۶) به تولید ۸۷،۵۲۸ تن ورق رنگی لوازم خانگی بپردازد و از سال ۱۴۰۷ ضمن رسیدن به ۱۰۵ هزار تن محصول ورق رنگی لوازم خانگی، به تولید ۱۰ هزار تن ورق رنگی ساختمانی نیز آغاز خواهد کرد. تمامی مخارج در نظر گرفته شده این پروژه در افزایش سرمایه کنونی مربوط به هزینه های ثابت سرمایه گذاری است که مربوط به ساختمان تولید، ماشین آلات و تجهیزات، تأسیسات، هزینه های جانبی و هزینه های قبل از بهره برداری می باشد؛ لذا به دلیل داخلی بودن مواد اولیه آن سرمایه در گردشی برای این طرح در نظر گرفته نشده است.
از آنجا که نرخ تسعیر ارزهای خارجی پروژه ورق لوازم خانگی و ساختمانی به طور متوسط و به ترتیب ۶۹۵،۰۰۰ ریال برای هر یورو و ۹۲،۰۰۰ ریال برای هر یوآن که با نرخ رشد ۳۳.۹۶ درصدی به صورت سالانه فرض شده است، مخارج این طرح ۶۸،۹۲۹،۲۱۳ از محل افزایش سرمایه فعلی و ۲۴،۴۸۱،۷۱۵ میلیون ریال از محل سود انباشته های آتی شرکت به عنوان منابع افزایش سرمایه سال های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ تامین خواهد شد.
باتوجه به اینکه مبلغ کل افزایش سرمایه فولاد ۴۲۰ هزار میلیارد ریال بوده است، بخش دوم افزایش سرمایه صرف جبران مخارج سرمایه ای پروژه های دیگر فولاد خواهد شد. این شرکت با داشتن برنامه هایی همچون پروژه های واحد گالوانیزه، پروژه های واحد نورد سرد و پروژه انرژی و سیالات فولاد سبا به مبلغ ۵۲،۸۹۴،۸۵۰ میلیون ریال نیاز دارد که در این افزایش سرمایه در نظر گرفته شده است.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان طی سال های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر حاضر در بازار سرمایه و خارج از بازار سرمایه متناسب با درصد مالکیت خود نیز مشارکت نمود؛ لذا باتوجه به هزینه انجام شده به ارزش ۱۴۷،۲۹۱،۴۴۷ میلیون ریالی در افزایش سرمایه شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، شرکت آتیه فولاد نقش جهان، شرکت بینالمللی مهندسی سیستم ها و اتوماسیون، صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایه خطر پذیر شرکتی فولاد مبارکه اصفهان، شرکت امین طب سپانو، نوین الکترود اردکان، صنایع نیرو و انرژی پاک فولاد و شرکت تامین آب صنایع و معادن، بخشی از افزایش سرمایه سال ۱۴۰۳ را به جبران این مخارج اختصاص داد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال گذشته اقدام به خرید سهام شرکت های صنایع فولاد توان آور آسیا، شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا، شرکت مجتمع فولاد و نورد صبا اصفهان و شرکت ورق های آلیاژی فولاد مبارکه اصفهان به بهای تمام شده ۳۰۴،۸۰۳،۳۱۰ میلیون ریال نیز نمود که از افزایش سرمایه کنونی ۸۷،۹۵۸،۳۹۳ میلیون ریال را صرف جبران مخارج انجام شده در این حوزه خواهد شد.
یکی از علت های تفاوت مبلغ مورد نظر فولاد جهت جبران این هزینه و بهای تمام شده سهام خریداری، معاوضه ۴،۴۴۶،۳۰۵،۶۶۴ سهم شرکت فولاد امیرکبیر کاشان (در مالکیت فولاد) و تعداد ۷،۵۵۱،۳۲۶ سهم خزانه شرکت فولاد مبارکه (که در دست بازارگردان است) با ۱۰۰ درصد سهام شرکت صنایع فولاد توان آور آسیا به تعداد ۲،۵۹۹،۹۹۶،۰۰۰ سهم است. از سوی دیگر، فولاد مبارکه بخشی از سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا را به صورت نقد (به میزان یک هشتم مبلغ نقدی معادل ۶۶۳،۳۶۳،۰۰۰ میلیون ریال) و بخشی دیگر را به صورت اقساط در سال ۱۴۰۴ پرداخت خواهد کرد.
منبع: شماره ۱۰۵ نشریه بورس امروز- فروردین ماه ۱۴۰۴