افزایش سرمایه فولاد هرمزگان؛ پیشرو در توسعه
در آمد عملیاتی “هرمز” با بهره برداری از واحد احیا مستقیم مگامدول در سال ۱۴۰۵ به ۷۵۸،۳۴۷،۱۸۰ میلیون ریال خواهد رسید
به گزارش بورس امروز؛ اجرای طرح مگامدول و افزایش سرمایه، سودآوری چشمگیری را برای شرکت فولاد هرمزگان جنوب به همراه خواهد داشت.
شرکت فولاد هرمزگان جنوب که فعالیت خود را با سرمایه ثبتی ۱۰ میلیون ریال آغاز کرد با اجرای ۶ افزایش سرمایه، ارزش آن را به رقم ۸۴ هزار میلیارد ریال رساند. بیشترین افزایش سرمایه این شرکت به میزان ۳۵ هزار میلیارد ریال در آخرین افزایش سرمایه طی سال ۱۴۰۲ صورت گرفت. در میان برنامه های اجرا شده، شرکت ۳ افزایش سرمایه اول خود را از محل مطالبات حال شده سهامداران و ۳ افزایش سرمایه پایانی را از محل سود انباشته انجام داده است که میتواند نمایانگر بهبود عملکرد و سودآوری شرکت باشد.
شرکت فولاد هرمزگان جنوب آخرین افزایش سرمایه خود به منظور تامین مالی طرح های توسعه ای در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب مجمع عمومی فوق العاده رساند. هدف این افزایش سرمایه پیشبرد طرح توسعه سیلو های آهن اسفنجی، احداث واحد گاز صنعتی با ظرفیت ۱۰ هزار نرمال متر مکعب، توسعه ایستگاه کاهش فشار گاز طبیعی با ظرفیت ۱۰ هزار نرمال متر مکعب و احداث واحد احیا مستقیم بود؛ در کنار آن بخشی از افزایش سرمایه صرف سرمایه در گردش نیز تامین گردد.
در افزایش سرمایه گذشته، به دلیل اینکه افزایش سرمایه از محل سود انباشته انجام شد، نقدینگی جدیدی وارد نگردید؛ لذا اجرای پروژه ها از محل منابع حاضر در شرکت انجام شد و افزایش سرمایه مذکور عمدتاً به اصلاح ساختار مالی شرکت ختم شد.
شرکت فولاد هرمزگان جنوب با فاصله یک سال، برنامه افزایش سرمایه جدیدی از محل سود انباشته تنظیم کرد تا مخارج انجام شده در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر را جبران نموده و منابع مورد نیاز احداث واحد احیا مستقیم مگامدول خود را تامین کند. این واحد احیا که دارای ظرفیت ۱.۷۲ میلیون تن آهن اسفنجی در سال است، به نقدینگی ۵۸،۳۶۵،۱۷۶ میلیون ریالی نیاز دارد. لذا “هرمز” با استفاده از سود انباشته و تسهیلات بانکی قصد دارد نقدینگی مورد نیاز این واحد را در کنار جبران مخارج انجام شده در جهت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر به ارزش ۲۰،۶۲۶،۸۸۶ میلیون ریالی، تامین نماید. از آنجا که برنامه فولاد هرمزگان جنوب برای افزایش سرمایه مبلغ ۴۶،۰۰۰ میلیارد ریال معادل ۵۴.۷۶ درصد سرمایه فعلی شرکت است، مانده نقدینگی مورد نیاز طرح از محل اخذ تسهیلات به ارزش ۳۲،۹۹۲،۰۶۲ میلیون ریال تامین خواهد شد.
شرکت های سرمایه پذیری که “هرمز” در افزایش سرمایه آنها مشارکت نموده شامل شرکت بین المللی مهندسی سیستم ها و اتوماسیون، شرکت سنگ و فولاد هرمزگان، شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس، شرکت نگین فولاد هرمزگان، شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز و شرکت نوین الکترود اردکان می باشد که در مجموع به میزان ۲۰،۶۲۶،۸۸۶ میلیون ریال افزایش سرمایه دادند.
برخی از این شرکت ها در دو یا سه مرحله اقدام به افزایش سرمایه کردند؛ به عنوان مثال شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز در مرحله اول افزایش سرمایه ۷،۶۰۰ میلیارد ریالی خود را در خرداد ماه امسال و افزایش سرمایه ۴۰،۰۰۰ میلیارد ریالی خود را در آذر ماه سال جاری به ثبت رساند. شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس نیز در ۳ مرحله اقدام به افزایش سرمایه نمود که اولین آن را در آبان ماه سال گذشته به ارزش ۱۳،۵۰۰ میلیارد ریال، دومین افزایش سرمایه در بهمن ماه ۱۴۰۲ به میزان ۲۰ هزار میلیارد ریال و سومین افزایش سرمایه در آذر ماه سال جاری به ارزش ۲۲،۲۳۴ میلیارد ریال به ثبت رساند.
بخشی دیگر از افزایش سرمایه “هرمز” صرف توسعه طرح تولید آهن اسفنجی خواهد شد. این طرح با ظرفیت تولید ۱،۷۲۰،۰۰۰ تن در سال طراحی، فرایند احداث آن از سال ۱۴۰۱ آغاز شد. فولاد هرمزگان جنوب قصد دارد تا پایان اسفند ۱۴۰۴ این پروژه را به مرحله بهره برداری رساند و تولیدات این واحد را از سال ۱۴۰۵ آغاز نماید.
باتوجه هزینه پیش بینی شده مورد نیاز برای توسعه این طرح به ارزش ۵۸،۳۶۵،۱۷۶ میلیون ریال، مبلغ ۲۵،۳۷۳،۱۱۴ میلیون ریال از افزایش سرمایه برای این پروژه مورد استفاده قرار خواهد گرفت و ۳۲،۹۹۲،۰۶۲ میلیون ریال از طریق انتشار اوراق و یا تسهیلات تامین خواهد شد. باتوجه به شیوه های تامین مالی پیش بینی شده برای این طرح و میزان پیشرفت ۲۲ درصدی آن تا پایان سال ۱۴۰۲، افزایش سرمایه مذکور می تواند درصد پیشرفت پروژه را از ۱۸ درصد پیش بینی شده برای سال ۱۴۰۳ به ۶۰ درصد در سال ۱۴۰۴ رساند؛ لذا در ادامه اجرای پروژه مذکور پس از تامین مالی، میزان ظرفیت اسمی و اقعی تولید آهن اسفنجی شرکت را به ترتیب از ۱،۶۵۰،۰۰۰ تن (ظرفیت اسمی) و ۱،۵۵۳،۲۳۱ تن (واقعی) در سال ۱۴۰۲ به ۲،۵۵۷،۰۳۴ تن (اسمی) در سال ۱۴۰۵ رساند که بخش عملی آن باتوجه به محدودیت مصرف انرژی ۶۰ درصد از ظرفیت اسمی این خط تولید در نظر گرفته شده است.
از مبلغ کل برآوردی طرح واحد احیا مگامدول به ارزش ۷۴،۲۱۸،۹۱۶ میلیون ریال، تا آذر ماه سال جاری ۱۵،۸۵۳،۷۴۰ میلیون ریال انجام شده و برای تکمیل طرح نیاز به ۵۸،۳۶۵،۱۷۶ میلیون ریال (با نرخ تسعیر ۷۰۴،۲۲۲ ریال) است که بخش ریالی آن به ارزش ۱۶،۰۳۸،۵۹۸ میلیون ریال و بخش ارزی ان به مبلغ ۶۰،۱۰۴،۰۳۴ یورو بوده است. سهم بخش مهندسی از این مخارج ۱۵ درصد، سهم بخش تامین ۷۰ درصد و سهم بخش اجرا ۱۵ درصد بوده است. “هرمز ” تا آذر ماه سال گذشته موفق به تامین ۳۰ درصدی بخش مهندسی، ۶.۲ درصدی بخش تامین و ۱۲.۲ درصدی بخش اجرا نسبت به مخارج برآوردی شده است.
با اجرای طرح توسعه مذکور، درآمد عملیاتی شرکت از سال ۱۴۰۵ (زمان بهره برداری و تولید) رشد قابل توجهی خواهد یافت؛ به طوری که با فرض رسیدن درآمد در سال ۱۴۰۴ به رقم ۳۹۴،۱۲۲،۰۸۰ میلیون ریالی، در سال ۱۴۰۵ با بهره برداری از پروژه مذکور به ۷۵۸،۳۴۷،۱۸۰ میلیون ریال خواهد رسید. سود خالص شرکت نیز که تا سال ۱۴۰۴ به مبلغ ۴۸،۶۸۳،۹۲۶ میلیون ریال می رسد، در سال ۱۴۰۵ به رقم ۱۰۱،۹۴۲،۱۹۷ میلیون ریال رشد خواهد کرد. این افزایش سودآوری با فرض تورم ۲۵ درصدی از سال ۱۴۰۴ به بعد و تولید ۱،۰۳۲،۰۰۰ تنی سالانه به دلیل محدودیت انرژی پیش بینی شده که در این شرایط ۹۰ درصد ظرفیت اسمی خط اسلب در حال تولید مواد اولیه بخش احیا باشد و مقدار تولید بریکت و آهک نیز برای سال های بعد معادل ۱۴۰۳ باشد.
در صورتی که شرکت موفق به اجرای افزایش سرمایه مذکور به مبلغ مورد نیاز نگردد، ناچاراً راه حل تامین مالی از طریق تسهیلات با نرخ بهره ۳۰ درصدی را در پیش خواهد گرفت که میتواند زمان بهره برداری از پروژه را به مدت ۱۰ ماه به تاخیر اندازد.
منبع: شماره ۱۰۵ نشریه بورس امروز- فروردین ماه ۱۴۰۳