جهش مالی بانک صادرات ایران با افزایش سرمایه ۵۷ هزار میلیارد تومانی و تجدید ارزیابی داراییها
بانک صادرات ایران در سال ۱۴۰۳ با افزایش سرمایه و واگذاری داراییهای مازاد، گامهای بلندی برای تقویت ساختار مالی خود برداشت. در کنار برنامه افزایش سرمایه، بانک صادرات ایران برنامهای جامع برای واگذاری داراییهای مازاد خود در سال ۱۴۰۳ تدوین کرد که این بانک با برگزاری مزایدههایی موفق به واگذاری نیمی از ۴ هزار میلیارد تومان مزایده برگزار شده برای واگذاری داراییهای مازاد خود شد.
به گزارش بورس امروز؛ بانک صادرات ایران در سال ۱۴۰۳ به منظور اصلاح ساختار مالی خود، برنامهای برای افزایش سرمایه ۵۷ هزار میلیارد تومانی از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها را در دستور کار قرار داد. این اقدام باعث شد سرمایه بانک از ۲۱.۵ هزار میلیارد تومان به ۷۸.۲ هزار میلیارد تومان افزایش یابد. این افزایش سرمایه بر اساس نتایج تجدید ارزیابی داراییهای بانک است. همچنین با اجرای این برنامه، بانک صادرات ایران قادر خواهد بود در نیمه اول سال ۱۴۰۴ نیز، افزایش سرمایه جدیدی را از محل تجدید ارزیابی داراییها اجرا کند و ارزش سرمایه خود را به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برساند. این اقدام نه تنها ساختار مالی بانک را تقویت میکند، بلکه توان عملیاتی آن را نیز به طور چشمگیری افزایش میدهد.
در کنار برنامه افزایش سرمایه، بانک صادرات ایران برنامهای جامع برای واگذاری داراییهای مازاد خود در سال ۱۴۰۳ تدوین کرد که تاکنون این بانک با برگزاری مزایدههایی موفق به واگذاری نیمی از ۴ هزار میلیارد تومان مزایده برگزار شده برای واگذاری داراییهای مازاد خود شده است. این بانک قصد دارد در ادامه، برنامهای برای واگذاری ۵ هزار میلیارد تومان دیگر از داراییهای خود اجرا کند که رویهای سادهتر نسبت به مزایدههای گذشته خواهد داشت. در صورت تبدیل بخش مازاد تجدید ارزیابی املاک مازاد به سود انباشته، بانک صادرات ایران میتواند سود نقدی و سود سهمی خود را افزایش دهد. این بانک برنامهریزی کرده است تا پایان برنامه هفتم توسعه، سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان از داراییهای مازاد خود را واگذار کند. این اقدامات نه تنها سودآوری بانک را بهبود میبخشد، بلکه مسیر تملک داراییهای ثابت برای وصول مطالبات غیرجاری را نیز تسهیل میکند.
یکی از چالشهای مهم بانک صادرات ایران، مطالبات از دولت است که بالغ بر ۱۰۴ هزار میلیارد تومان در صورت های مالی ثبت شده است. بر اساس استعلام از بانک مرکزی، رویههای قابل قبولی در شناسایی سود و سود پس از سررسید این مطالبات اتخاذ شده است. وصول نقدی این مطالبات تأثیر بسزایی در افزایش توان عملیاتی بانک خواهد داشت. دولت قصد دارد تا پایان برنامه هفتم توسعه، بخشی از این مطالبات حسابرسی شده را در قالب افزایش سرمایه، اوراق یا سهام تسویه کند. این رویه مشابه اقداماتی است که در سال ۱۳۹۹ با واگذاری سهام شرکتهای پالایشی انجام شد.
علاوه بر این، زیرمجموعههای بانک صادرات ایران نیز پتانسیل بالایی برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها دارند. به عنوان مثال، شرکتهایی مانند نیشکر میتوانند از این فرصت استفاده کنند. از سوی دیگر، بانک صادرات ایران اقدامات اولیه برای پذیرش شرکتهای الکل و خمیرمایه رازی و کشت و صنعت امام خمینی (ره) در شرکت فرابورس را آغاز کرده است. این اقدامات نشاندهنده عزم بانک صادرات ایران برای تقویت جایگاه خود در بازار سرمایه و بهبود عملکرد مالی است. بانک صادرات ایران با اجرای این برنامهها، نه تنها ساختار مالی خود را تقویت میکند، بلکه گامهای بلندی در جهت بهبود سودآوری و افزایش توان عملیاتی خود برمیدارد.
منبع: شماره ۱۰۵ نشریه بورس امروز- فروردین ماه ۱۴۰۳