صادرات با طعم بورس
شماره پنجم تجار چگونه می توانند رابطه خود را با بازار سرمایه تقویت کنند؟رابطه متقابل تجار و فعالان اقتصادی با بازارهای مالی و در راس آنهابورس چگونه باید باشد؟ عباس آرگون،عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران گفت:باید به بورس به عنوان دماسنج اقتصادی، نگاه سیستمی داشت و آن را یک ابزارتامین مالی […]
تجار چگونه می توانند رابطه خود را با بازار سرمایه تقویت کنند؟رابطه متقابل تجار و فعالان اقتصادی با بازارهای مالی و در راس آنهابورس چگونه باید باشد؟
عباس آرگون،عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران گفت:باید به بورس به عنوان دماسنج اقتصادی، نگاه سیستمی داشت و آن را یک ابزارتامین مالی دانست. به منظور تحقق این مساله باید تعاملات تجار و بازرگانان با بورس
افزایش یابد و بیشتر فعالیت ها در قالب این بازار انجام شود.
وی در ادامه گفت: با توجه به شفافیت بورس،اتاق بازرگانی نیز در بیانیه خود از اعضاء، خواستار انجام فرآیند گردش شفاف اطلاعاترا داشت تا تصمیم گیری ها بهتر انجام شود و از ابزارهای مختلف مالی برای تامین مالی حوزه های اقتصادی بهره برد. اهمیت این مساله زمانی بیش از پیش نمود می یابد که با راه اندازی بازار مشتقه ارزی در بورس کالا، ریسک ناشی از نوسانات نرخ ارز به نحو مطلوبی پوشش داده شود، این گونه ارتباط تجار با بازار سرمایه تقویت می شود.
عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران خاطره نشان کرد:در حال حاضر دو ریسک در فعالیت های تجار وجود دارد؛ ریسک ناشی از فعالیت های تجاری و ریسک ناشی از نوسانات نرخ ارز؛ در این میان تاجر و بازرگان تنها قادر به پوشش بخشی از ریسک های ناشی از فعالیت های تجاری خود هستند؛ اما ریسک ارز مساله ای است که حل آن خارج از توان بازرگانان و تجار است. به ویژه زمانی که ایشان قرار است که کالاهای وارداتی خود را در بازار داخلی عرضه کند. با توجه به انجام واردات به صورت نسیه و با یک حاشیه سود ۱۰ درصدی، این سوال مطرح می شود که ۳ ماه پس از واردات کالا و در هنگام تسویه، آیا می توان با نرخ ارزی که واردات انجام شده است، تسویه را انجام داد؟ در واقع این ابهام در نرخ ارز وجود دارد. این نگرانی با راه اندازی بازار مشتقه در بورس کالا به راحتی از میان می رود.