افزایش سرمایه 12.5 همتی گل گهر تصویب شد؛
سه خواسته سهامداران عمده گل گهر از شرکت توسعه و آهن گل گهر
مجمع شرکت معدنی و صنعتی گلگهر افزایش سرمایه ۱۲.۵ همت را تصویب کرد. این افزایش سرمایه برای تامین مالی پروژههایی نظیر جانجا، آرتاویل اقلید و فولاد کردستان است و به صورت ۶۰ درصد از محل مطالبات سهامداران و ۴۰ درصد از طریق تامین منابع مالی انجام میشود. همچنین تقسیم ۱۰ درصد سود به تصویب رسید و پیشنهادات اولیه مبنی بر تقسیم سود جهت سرمایهگذاری مجدد، با مخالفت سهامداران مواجه شد.
به گزارش بورس امروز؛ افزایش سرمایه ۱۲.۵ همتی گل گهر تصویب شد؛ شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در مجمع افزایش سرمایه خود، ضمن پاسخگویی به ابهامات سهامداران درباره طرحهای توسعه و نحوه تخصیص منابع، بر تعهد خود به افزایش ارزش سهام و شفافیت تاکید کرد. این مجمع که با حضور سهامداران حقیقی و حقوقی برگزار شد، فرصتی برای پرسش و پاسخ پیرامون زمانبندی پروژهها، سودآوری آتی و مسائل مربوط به حوزه معدنکاری فراهم آورد.
تاکید سهامداران بر تحقق وعدهها و توزیع سود بیشتر
در این مجمع، سهامداران ضمن بررسی وضعیت مالی و طرحهای توسعهای شرکت، سوالات و ابهامات خود را در خصوص آینده شرکت مطرح کردند. به گفتهی حاضران در مجمع، سهامداران عمده از جمله گروه مدیریت سرمایهگذاری امید و شرکت فولاد مبارکه، سه خواسته اصلی را از مدیران پروژه توسعه آهن و فولاد گل گهر مطرح کردند: نخست، تحقق دقیق زمانبندیهای اعلام شده برای بهرهبرداری از پروژه، دوم تسریع در فرآیند پذیرش و عرضه اولیه سهام شرکت و ارائه اخبار خوش این اتفاق در آیندهای نزدیک، و سوم، تجدید نظر در سیاستهای تقسیم سود و حرکت به سمت توزیع سود نقدی قابل توجه بین سهامداران در سالهای آتی، پس از پایان فاز سرمایهگذاری در پروژه های توسعه.
در این مجمع، روند پیشرفت پروژه توسکا فولاد مورد بررسی قرار گرفت. به گفته مدیران پروژه، تاکنون حدود یک میلیارد یورو سرمایهگذاری در این پروژه انجام شده و پیشبینی میشود ۳۱۰ میلیون یورو دیگر نیز تامین مالی شود. پیشرفت کلی پروژه بالای ۹۰ درصد است و فاز اول آن (بخش ذوب) با پیشرفت ۹۲.۵ درصدی، قرار است تا مرداد یا شهریور سال آینده به بهرهبرداری برسد. بخش نورد ۷۳ درصد و بخشهای جانبی (اکسیژن و آهک) بالای ۹۳ تا ۹۴ درصد پیشرفت دارند.
سهامداران با ابراز نگرانی از تاخیر در افتتاح پروژه توسکا فولاد به دلیل مشکلات تحریمی و واردات قطعات اروپایی، خواستار تسریع در روند تکمیل آن شدند. مدیران پروژه با تأکید بر تلاش شبانهروزی برای رفع موانع، اظهار امیدواری کردند که فاز اول پروژه در نیمه اول سال آینده به بهرهبرداری برسد و شرکت آماده تولید گریدهای خاص فولاد شود. تست های سرد این پروژه در پایان سال اینده آغاز خواهد شد. مشکلات مالی و مسائل مربوط به تأمین قطعات وارداتی همچنان از چالشهای پیش روی نهاییسازی پروژه نورد عنوان شد که نیازمند رفع سریع آنها است.
سهامداران گلگهر خواستار توازن در افزایش سرمایه و کاهش مالیات شدند
به گفتهی حاضران، افزایش هزینههای معدنکاری ناشی از تورم و باطلبرداری برای دستیابی به ذخایر جدید، یکی از دغدغههای مطرح شده در مجمع بود. مدیران شرکت با اشاره به ضرورت باطلبرداری برای جلوگیری از قفل شدن معدن در سالهای آینده، بر تلاش برای کنترل هزینهها تأکید کردند. در این جلسه همچنین بر تلاش برای بهبود بهرهوری نیروی انسانی اشاره شد. به گفته مدیران شرکت، با وجود افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید در برخی حوزهها، نیروی انسانی تنها ۲۵ درصد افزایش یافته است. در بخش دیگری از مجمع، وضعیت سهام گل گهر در بورس مورد بررسی قرار گرفت.
مدیران شرکت با تأکید بر اینکه سرمایهگذاری در بورس تحت تاثیر شرایط اقتصادی کشور قرار دارد و سهام گل گهر نیز از این موضوع مستثنی نیست، از تمایل سرمایهگذاران به سودهای کوتاهمدت و خروج سرمایه انتقاد کردند. با این حال، شرکت معتقد است در صورت بهبود شرایط بازار، گل گهر در سال ۱۴۰۴ از رشد بهتری برخوردار خواهد بود.
مذاکره برای کاهش مالیات و برنامهریزی برای سودآوری سرمایهگذاریها در سال آینده نیز از جمله برنامههایی بود که در مجمع مطرح شد. در خصوص افزایش سرمایه، بر ایجاد توازن از محل مطالبات سهامداران تأکید شد تا نیاز به تامین نقدی کاهش یابد. همچنین عنوان شد که پروژهها باید به صورت ۶۰ به ۴۰ تامین مالی شوند (۶۰ درصد از محل مطالبات سهامدار و ۴۰ درصد از طریق تامین منابع). وضعیت شرکتهای تابعه چادرملو، گهر زمین مورد بررسی قرار گرفت. مدیران تاکید کردند که با وجود هزینههای بالای تامین مالی، از شرکتهای خود حمایت خواهند کرد. بررسی سیاستهای تقسیم سود بین سهامداران (با توجه به تامین مالی پروژهها و نیاز شرکتهای تابعه) نیز در دستور کار قرار داشت. در نهایت، تقسیم ۱۰ درصد سود پیشنهادی از محل مخارج، به تصویب رسید. همچنین، مدیران تاکید داشتند هر گونه تصمیمی خارج از چارچوب مجمع و ماده ۸۵ قانون تجارت غیر قانونی تلقی خواهد شد.
در مجمع گلگهر افزایش سرمایه ۱۲.۵ همتی تصویب شد
در این مجمع، افزایش سرمایه به مبلغ ۱۲,۵۰۰ میلیارد تومان به منظور تامین مالی پروژههای بزرگ و ملی مانند جانجا، آرتاویل اقلید، فولاد کردستان و کنسانتره صانور به تصویب رسید. تاخیر در انجام این افزایش سرمایه، یکی از دغدغههای اصلی مطرح شده در این مجمع بود، چرا که این تاخیر میتواند منجر به افزایش هزینههای پروژهها و کاهش سود سهامداران شود. بر اساس مصوبه مجمع، تامین مالی پروژهها مطابق دستورالعمل ۶۰ به ۴۰ صورت میگیرد؛ به این ترتیب که ۶۰ درصد از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران و ۴۰ درصد از طریق تامین منابع مالی تامین خواهد شد. در این راستا، فولاد مبارکه نیز متعهد به حمایت از شرکتها برای تضمین تامین منابع است. این افزایش سرمایه طی دو مرحله انجام خواهد شد: مرحله اول، با مبلغ ۹,۶۰۰ میلیارد تومان از محل مطالبات آورده نقدی انجام میشود. اقدامات هیئت مدیره پس از ثبت این مرحله آغاز می شود. در مرحله دوم، پس از برگزاری مجمع عمومی سالیانه، مبلغ ۲,۹۰۰ میلیارد تومان از محل سود انباشته به سرمایه شرکت افزوده خواهد شد.
گفتنی است، سهامداران تقسیم سود سال ۱۴۰۲ را بر انجامش در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر و پروژههای در دست اقدام نپذیرفتند. پیشنهاد اولیه افزایش سرمایه حداقل ۳۶ همت بوده است، اما در مجمع قبلی، تنها با افزایش ۱۰ همت (۵ همت از محل سود انباشته و ۵ همت از آورده نقدی) موافقت شده بود. پس از بحث و بررسیهای بیشتر، در نهایت با افزایش سرمایه به مبلغ ۱۲,۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان مصالحه، توافق حاصل شد. با وجود تفاهم قبلی بر سر ۱۵ همت، به دلیل محدودیتها، این رقم کاهش یافت.
به گفته مدیران شرکت، شرکت با کسری نقدینگی حدود ۲۰ همت مواجه است و به دنبال تامین آن از طریق بازار سرمایه (اوراق یا وام) است، اما با توجه به هزینههای بالای تامین مالی، این موضوع نیز چالشهایی را به همراه دارد.
همچنین در پایان جلسه تصمیم بر ان گرفته شد فعالیت های از قبیل تولید سولفات آمونیوم و ارائه خدمات آزمایشگاهی آزمون و کالیبراسیون به موضوع فعالیت شرکت اضافه گردد.
منبع خبر: کدال