پتروشیمی ایران در مسیر تحول
درحالی برخی شرکتهای پتروشیمی ایران با ارائه برنامههای جدید و راهاندازی واحدهای تولیدی خود، به دنبال تحولات بزرگی در این صنعت که همچنان برخی مسائل از جمله تامین خوراک گریبانگیر تولید است.
به گزارش بورس امروز؛ در دو ماه گذشته، صنعت پتروشیمی ایران شاهد تحولات مهمی بوده است که از جمله آن افشائیه های مربوط به برنامههای توسعه فعالیتها و راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی بوده است. این اقدامات نه تنها به بهبود عملکرد این شرکتها کمک میکند، بلکه نقش مهمی در توسعه و پیشرفت صنعت پتروشیمی کشور ایفا میکند. در ادامه به بررسی جزئیات این افشائیهها و اهمیت آنها خواهیم پرداخت.
در طول دو ماه گذشته، شرکت های پتروشیمی با مسئله تامین خوراک مواجه بودند؛ به طوری که با توقف تولید ناشی از محدودیت خوراک در برخی شرکت ها در مناطق مختلف، واحدهای مصرف کننده نیز ناچار به توقف واحدهای خود شدند. شرکت پتروشیمی شیراز که به دلیل محدودیت خوراک، واحدهای تولید خود را بهطور کامل یا گروهی از مدار خارج کرده بود، در بهمنماه خبر از خروج مجدد واحد اوره منطقه ۲ و واحد آرگون از مدار تولید داد. این در حالی است که واحدهای اوره و آمونیاک منطقه ۳ و متانول همچنان خارج از مدار بوده و تنها واحدهای آمونیاک منطقه ۲، اسید نیتریک و نیترات آمونیوم در مدار تولید قرار داشتند.
شرکت پتروشیمی ارومیه نیز که در ابتدای دیماه به دلیل مشکل تأمین خوراک ناشی از توقف شرکتهای پتروشیمی خراسان و شیراز بهعنوان تأمینکنندگان اوره پریل این شرکت با مشکل مواجه شده بود، در ۱۳ بهمنماه خبر از راهاندازی مجدد واحد خود داد. لازم به ذکر است که واحد تولید کریستال ملامین این شرکت با ظرفیت اسمی ۴,۰۰۰ تن در سال فعالیت میکند و عمدتاً در واحدهای تولید بعدی مورد استفاده قرار میگیرد.
با وجود محدودیت خوراک در واحدهای پتروشیمی، شرکت های این صنعت همچنان به دنبال توسعه فعالیت خود با استفاده از تکنولوژی های جدید هستند. شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران در بهمن ماه افشائیه ای در خصوص توسعه فعالیتهای خود منتشر کرده است. «شیران» از طرح توسعه تولید الکیل بنزن خطی (LAB) با تکنولوژی جدید خبر داده است. این محصول یکی از مواد اولیه اصلی صنعت پتروشیمی به شمار میرود که ۷۰ درصد نیاز داخلی توسط این شرکت تأمین میشود و در حوزه صادرات نیز متقاضیان زیادی دارد.
شرکت سرمایهگذاری شیران با انجام بررسیهای فنی، اقتصادی و مالی، برنامه تولید LAB در منطقه خونسرخ بندرعباس با استفاده از فناوری کاتالیست اسید جامد (دتال) را ارائه داده است. به منظور اجرای این پروژه، شرکت شیران اقدامات لازم برای انتقال مالکیت زمین از سازمان ملی زمین و مسکن را آغاز نموده که هماکنون در مرحله کارشناسی و قیمتگذاری است. این شرکت قصد دارد پروژه تولید LAB را از طریق منابع مختلف از جمله منابع داخلی، منابع بانکی، انتشار اوراق در بازار سرمایه، جلب مشارکت سرمایهگذاران علاقهمند و یا عرضه سهام در قالب شرکت سهامی عام پروژهمحور تامین مالی کند.