اجرای پروژه تولید LAB در بندرعباس توسط "شیران"
عرضه پروژه LAB شیران در قالب شرکت سهامی عام پروژه محور
مدیرعامل “شیران”، از آغاز پروژه تولید الکیل بنزن خطی (LAB) با فناوری کاتالیست اسید جامد در بندرعباس خبر داد و تأکید کرد که این پروژه به تقویت جایگاه شرکت در صنعت شوینده و بهداشتی و افزایش صادرات محصولات کمک خواهد کرد.
به گزارش بورس امروز؛ سعید زرندی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران، در خصوص اجرای پروژه تولید الکیل بنزن خطی (LAB) با فناوری کاتالیست اسید جامد در بندرعباس اعلام کرد: صنایع شوینده و بهداشتی در کشور از اهمیت راهبردی برخوردار بوده و شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران با تأمین حدود ۷۰ درصد نیاز داخلی به LAB بهعنوان ماده اولیه اصلی این صنعت، جایگاه کلیدی در این زیستبوم دارد. همچنین، با صادرات حدود نیمی از محصولات تولیدی، نقش مؤثری در تعاملات منطقهای این صنعت ایفا میکند.
زرندی افزود: بهمنظور حفظ و تعالی این جایگاه در سالهای آتی و ارتقاء شرکت در بین رقبای خارجی و نیز افزایش سودآوری و رقابتپذیری مجموعه، اجرای طرحهای توسعهای در برنامه راهبردی شرکت پیشبینی شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: بر همین اساس و با توجه به دانش فنی تهیه شده و تجربیات موجود در این مجموعه، طرح تولید LAB با فناوری کاتالیست اسید جامد (دتال) در استان هرمزگان در دستور کار قرار گرفت. پس از مطالعه و تدوین گزارش بازار، فنی، اقتصادی و مالی طرح، جواز تأسیس از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان اخذ گردید.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران همچنین به مراحل آغاز پروژه اشاره کرد و گفت: بهمنظور شروع پروژه، یک قطعه زمین در منطقه خونسرخ شمالی بندرعباس در مجاورت پالایشگاههای نفت بندرعباس و ستاره خلیج فارس انتخاب شد. پس از دریافت مجوزهای لازم، عملیات نقشهبرداری، مطالعات هیدرولوژی و ژئوتکنیک بر روی زمین صورت گرفت و همچنین عملیات اجرای دیوار پیشساخته، دروازه ورودی، راه پیرامونی و ابنیه فنی آغاز شده است.
وی ادامه داد: واگذاری و انتقال مالکیت زمین به این شرکت نیز توسط سازمان ملی زمین و مسکن در مرحله کارشناسی و قیمتگذاری میباشد.
زرندی در پایان خاطرنشان کرد: شروع سرمایهگذاری در این پروژه، میتواند زمینه مشارکت شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران با هلدینگها و صنایع مختلف، از جمله صنایع بالادستی و پاییندستی را فراهم آورد. بنابراین تأمین مالی این طرح استراتژیک، ابتدا از محل منابع داخلی شرکت آغاز شده و در ادامه با توجه به ویژگیهای فنی و اقتصادی مطلوب پروژه، استفاده از منابع بانکی، انتشار اوراق در بازار سرمایه، جلب مشارکت سرمایهگذاران علاقمند و یا عرضه سهام در بازار سرمایه در قالب شرکت سهامی عام پروژه محور در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی همچنین خلاصه اطلاعات طرح تولید DETAL LAB را به صورت جدول زیر منتشر کرد:
منبع: کدال