حذف تعرفه واردات صنعت تایر را ورشکسته خواهد کرد
مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران: صنعت لاستیک کشور در حال حاضر شرایط متعارف دارد. تولید خود را طبق روال داریم و با تمام توان در حال تولید هستیم. به صورت کلی در زمینه با تولید مشکلی وجود ندارد.بعضی از مقامات علاقهمند به واردات تایر هستند و ارادهای برای کمک به تایرسازهای داخلی ندارند. تسهیلات برای واردات تایر تعیین میکنند اما تولید ملی با هزاران مشکل بر زمین مانده است. منابع به جای هدایت به سمت تولید ملی، به واردات اختصاص می یابد. حتی مشوقهایی هم برای واردات در نظر گرفتهاند. مسئولان در راهی قدم بر میدارند که واردات را جایگزین تولید میکنند. در منطقه اوراسیا کشور ما تازه فعال شده است و در این منطقه تنها روسیه تولیدکننده تایر است. بقیه کشورها این امکان را ندارند و شرایط برای ما محیا است. در این شرایط این اقدامات یعنی به جنگ تایرسازان آمدهاند.
مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران در خصوص بررسی این صنعت و یافتن راهکاری برای برون رفت از چالشها در گفتگو با بورس امروز گفت: صنعت لاستیک کشور در حال حاضر شرایط متعارف دارد. تولید خود را طبق روال داریم و با تمام توان در حال تولید هستیم. به صورت کلی در زمینه با تولید مشکلی وجود ندارد.
تنها با اشاره به تأثیر عدم اختصاص ارز ۴۲۰۰ بر این صنعت اظهار داشت: بانک مرکزی هر از چند گاهی تخصیص ارز را به تعویق میاندازد یا حتی متوقف میکند و بعداً دوباره تخصیص را ادامه میدهند. توقفهای دو -سههفتهای مشکلاتی از قبیل نقدینگی، قیمت تمام شده و نوسان تولید ایجاد میکند. برای اینکه تولید نخوابد، مجبور میشویم که به صورت آزاد از بازار تهیه کنیم که تولید متوقف نشود.
وی افزود: این کار نقدینگی زیاد میخواهد و برقیمت تمام شده، فشار میآورد. به رغم برگزاری چندین جلسات بین وزارت صنایع و بانک مرکزی، شاهد اقدام موثر و بلندمدت نیستیم.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران تأکید کرد: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی قطع بشود، به این معنا است که باید با ارز نیمایی خرید کنید، طبیعتاً در این صورت قیمتهای تمام شده، تایر هم متناسب با قیمت ارز نیمایی خواهد شد و قیمتهای فروش افزایش خواهد یافت. برای ما تفاوت ندارد و به میزان سود خود اکتفا میکنیم اما متناسب با قیمت تمامشده هم قیمت نهایی برای فروش بیشتر میشود. این قیمت را سازمان حمایت تائید میکند. اگر دولت صراحتاً بگوید که مسئول قیمت تمامشده یا نسبت به ارز نیست، طبیعتاً از آنسو به قیمت فروش هم نباید کار داشته باشد. قیمت بر اساس عرضه و تقاضا در بازار تعیین میشود.
تنها با گلایه از بازار دلالی شکلگرفته خاطرنشان کرد: در خصوص بازار دلالی باید بگویم که متأسفانه هر از چند گاهی در یک کالایی این موضوع شکل میگیرد. این موضوع بستگی به وضعیت بازار، تورم انتظاری و نحوه بازار و توزیع در کشور دارد و ربطی به تولیدکننده ندارد. تولیدکنندهها با قیمت مصوب جنس را میفروشند. اگر کسی سراغ دارد که تولیدکنندهای غیرازاین انجام داده است، باید فوری به مقامات ذیربط منعکس کند. تنها کاری که ما توانستهایم انجام بدهیم، فروش آنلاین است که بعضی از کارخانجات فروش آنلاین دارند که مصرفکنندهها میتوانند با رجوع به سایتهای فروش به صورت آنلاین تایر را با قیمت مصوب بخرند.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران با اشاره به اخبار منتشره پیرامون حذف تعرفه واردات گفت: بعضی از مقامات علاقهمند به واردات تایر هستند و ارادهای برای کمک به تایرسازهای داخلی ندارند. تسهیلات برای واردات تایر تعیین میکنند اما تولید ملی با هزاران مشکل بر زمین مانده است. منابع به جای هدایت به سمت تولید ملی، به واردات اختصاص می یابد. حتی مشوقهایی هم برای واردات در نظر گرفتهاند. مسئولان در راهی قدم بر میدارند که واردات را جایگزین تولید میکنند. در منطقه اوراسیا کشور ما تازه فعال شده است و در این منطقه تنها روسیه تولیدکننده تایر است. بقیه کشورها این امکان را ندارند و شرایط برای ما محیا است. در این شرایط این اقدامات یعنی به جنگ تایرسازان آمدهاند.
تنها در ادامه ضمن اشاره به مشکلات این صنعت تأکید کرد: صنعت تایرملی توان بسیاری دارد و اگر به این صنعت رسیدگی شود و حمایت عاقلانه و منطقی از صنعت تایر شود، توان این صنعت نمایان خواهد شد. اوضاع مواد اولیه باید مشخص باشد و اگر قرار است که ارز دولتی ارائه بدهند، تکلیف را مشخص کنند و اگر قرار است که ارز تایر آزاد شود، قیمت را هم آزاد کنند. باید در این زمینه شفافیت باشد تا تولیدکننده متضرر نشود.