قیمتهای سرویسهای جانبی در "بوعلی
کاهش قیمت میعانات گازی صادراتی در آمد “بوعلی” را افزایش داد
مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا تأکید کرد که تغییرات نرخ پیشنهادی تأثیری محدود بر سود و زیان شرکت خواهد داشت. با ابلاغ نرخهای جایگزین سرویسهای جانبی، محاسبه آثار مالی ناشی از ابطال مصوبات شورای عالی رقابت ممکن نیست و عدم ارسال صورتحساب قطعی از سوی شرکت ملی نفت ایران موجب ثبت قیمت میعانات گازی صادراتی به میزان ۱۵ دلار کمتر در حسابها و افزایش درآمد پتروشیمی بوعلی شده است.
به گزارش بورس امروز؛ سید محمد احمد زاده، مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا، در خصوص قیمتگذاری سرویسهای جانبی صنعت پتروشیمی و توافقات حاصله در خصوص نرخهای سالهای ۱۴۰۰ الی ۱۴۰۳ اظهار کرد: قیمتهای ابلاغی سرویسهای جانبی برای سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ طبق ابلاغ شرکت ملی صنایع پتروشیمی پذیرفته شده است و این نرخها در حسابهای مالی شرکت لحاظ گردیده است. همچنین نرخهای مربوط به سال ۱۴۰۳ نیز با توجه به ابلاغیههای شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در حال بررسی و پذیرش است. وی تاکید کرد که این تغییرات تأثیر مهمی بر سود و زیان شرکت نخواهد داشت.
احمدزاده در خصوص نرخهای جایگزین سرویسهای جانبی اعلام کرد که با توجه به ابلاغ این نرخها، امکان محاسبه آثار مالی ناشی از ابطال مصوبات شورای عالی رقابت وجود ندارد. همچنین نرخ سرویسهای جانبی دریافتی از شرکت فجر انرژی خلیج فارس به تاریخ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ در صورتهای مالی لحاظ شده است. نرخ خرید نفتا و میعانات گازی دریافتی از شرکت تأمینکننده تا مهرماه بر اساس صورتحسابهای قطعی از شرکت ملی نفت ایران ثبت شده است.
وی افزود: به دلیل عدم ارسال صورتحساب قطعی از سوی شرکت ملی نفت ایران برای آبان و آذرماه، میانگین وزنی قیمت فروش میعانات گازی صادراتی پارس جنوبی به میزان ۱۵ دلار منهای قیمت هر بشکه در حسابها منظور گردیده است. همچنین افزایش در سود و زیان شرکت بهدلیل افزایش درآمد سرمایهگذاریها و تغییر نرخ تسعیر ارز و شناسایی سود اعلام شده است.
مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا تاکید کرد: هزینههای مربوط به سرویسهای جانبی سال ۱۴۰۲ و همچنین ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ بر اساس مصوبه شماره ۶۲۱ شورای عالی رقابت در نظر گرفته شده است. سهم هزینه سرویسهای جانبی در بهای تمام شده محصولات در این دوره و ادوار گذشته کم بوده است و بهاینترتیب تغییرات نرخ سرویسهای جانبی چندان تأثیری بر روی سود و زیان شرکت نمیگذارد.
وی در پایان، توضیح داد که با توجه به همگروهی این شرکت با فجر انرژی خلیج فارس، اقدامات لازم در حال انجام است و در صورت حصول نتیجه نهایی، از طریق سامانه کدال اطلاعرسانی خواهد شد. مراودات سرویسهای جانبی همچنان ادامه دارد و صورت حسابهای سال ۱۴۰۲ و دوره ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ بر اساس نرخهای منتخب شورای رقابت لحاظ شده است. مانده بدهی به شرکت فجر انرژی خلیج فارس به مبلغ ۱۴.۶۶۳ میلیارد ریال اعلام شده که بر اساس توافقات بین دو شرکت پرداخت خواهد شد.
منبع خبر: کدال