بازارسرمایه وارد فاز نوسانی خواهد شد
دارابی، مدیر صندوقهای سرمایهگذاری کارگزاری بانک آینده: شاخص نمیتواند تا ابد رشد صعودی داشته باشد و سهام داران باید این شرایط را هم تجربه کنند. در این شرایط توصیه میکنیم که سهام داران از جو احساسی و هیجانی دور باشند چراکه گزارش شرکت ها به ویژه شرکتهای بزرگ بسیار خوب بوده است. در بازارهای موازی هم رونقی شکل نگرفته که انتظار داشته باشیم نقدینگی از بازار سرمایه به سمت این بازارهایی که در حال حاضر در رکود هستند مهاجرت کند.
به گزارش روند بورس امروز، بورس بعد از فاز اصلاح و استراحت احتمالا وارد فاز نوسانی خواهد شد و توصیه ما به سهامداران به ویژه کدهای جدید صبوری و پرهیز از هیجان و مطالعه گزارش شرکتها است.
همایون دارابی درباره احتمال ادامه روند کاهشی شاخص اظهار داشت: در طول چند ماه گذشته تا ۱۰ روز پیش بازار حدود ۸۰ درصد رشد داشت و پس از آن بازار وارد فاز استراحت شد. از آنجایی که بسیاری از سهامداران تازه کار دوران سود را پشت سر گذاشتهاند دچار هیجان شدهاند و در حال شناسایی سود هستند و برخی دیگر دست به اتخاذ تصمیمات هیجانی زده اند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه صفهای فروش به همدیگر سرایت میکند، گفت: روز گذشته در ساعات اولیه کار بازار،شاهد آن بودیم که بازار شروع خوبی داشت و انتظار یک پایان با این افت با چنین حجمی را نداشتیم.
دارابی با بیان اینکه فاز استراحت و اصلاح قیمت برای یک بازار لازم است، اظهار داشت: شاخص نمیتواند تا ابد رشد صعودی داشته باشد و سهام داران باید این شرایط را هم تجربه کنند. در این شرایط توصیه میکنیم که سهام داران از جو احساسی و هیجانی دور باشند چراکه گزارش شرکت ها به ویژه شرکتهای بزرگ بسیار خوب بوده است.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر در بازارهای موازی هم رونقی شکل نگرفته که انتظار داشته باشیم نقدینگی از بازار سرمایه به سمت این بازارهایی که در حال حاضر در رکود هستند مهاجرت کند.
این کارشناس بازار سرمایه درباره حجم افت شاخص گفت: افت ۱۱ هزار واحدی در یک روز ناشی از آن است که امروز شاخص به لحاظ عددی با گذشته متفاوت شده است. در گذشته روزهایی را تجربه کردیم که حتی افت شاخص به ۵ درصد هم رسیده بود اما روز گذشته افت شاخص چیزی حدود ۳ درصد بود. این افت به لحاظ درصدی یک افت بی سابقهای نبوده است و از آنجایی که شاخص ۳۰۰ هزار واحد رسیده در عدد افت ۱۰ هزار واحد را شاهد بودیم.
دارابی درباره رفتار کدهای جدید در بازار پس از افت شاخص ادامه داد: یک بخشی از این رفتار بازار ناشی از هیجان سهام داران جدید است. سهام داران تازه وارد با این محیط ها آشنایی زیادی ندارند. همان روز گذشته که بازار با افت مواجه بود سهامدارانی در بازار خرید های سنگینی را انجام دادند اما فروشندگان سهامداران کم تجربه بودند.
وی با بیان اینکه ارزش برخی از نمادها از ابتدای سال به ۲ تا ۳ برابر رسیدند اما فاز هیجانی برخی از معامله گران به سمت صفهای فروش فرستاد، گفت: ماهیت بازار همین نوسانات است و سهامداران جدید باید محیط را بشناسند و به آن با دید بلند مدت نگاه کنند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: این رفتار سهام داران جدید باعث میشود که سهام شرکتهای قوی بورسی هم تحت تاثیر قرار بگیرد. به هر حال دامنه نوسان و حجم مبنا داریم و تشکیل صفهای فروش باعث میشود که سهامهایی که ارزنده هستند تحت تاثیر قرار بگیرند و معاملهگران اعتباری برای تسویه اعتبارتشان اقدام به فروش کنند.
دارابی با اشاره به وضعیت بازار سرمایه در نیمه دوم امسال گفت: از آنجایی که عملکرد مالی شرکتهای بزرگ عملکرد قوی است، معتقدم بازار تا پایان سال مثبت خواهد بود و از سوی دیگر به نظر میرسد که سایر بازارها هم تا پایان سال در رکود خواهند بود. بنابراین نقدینگی در حال حاضر جایی برای رفتن ندارد از این رو انتظار نداریم که بازار به همان نقطه ابتدای امسال برگردد.
وی ادامه داد: بازار سرمایه بعد از فاز اصلاح و استراحت احتمالا وارد فاز نوسانی خواهد شد چرا که پس از در مدتی قیمتها بالا میرود و پایین میآید در یک دامنه قیمتی نوسان در بازار شکل میگیرد و پس از ان شرایط اقتصاد، بازار ارز، تورم، قیمت های جهانی و … فضای بازار را شکل خواهد داد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: توصیه ما به سهام داران به ویژه کدهای جدید صبوری و پرهیز از هیجان و مطالعه گزارش شرکتها است. همچنین سهامداران سهام شرکتهایی را که بدون مسائل بنیادی بالا رفته خریداری نکنند.