بازار در فاز اصلاح زمانی
در سال جاری نیز شاهد رشد قابل توجهی در تقاضا برای صندوقهای سرمایهگذاری بودهایم. بهطوریکه در بسیاری از روزها، این صندوقها بیشترین تقاضا را در صفوف خرید بازار به خود اختصاص دادند. بنابراین، پس از رشد اخیر بازار، به رغم خروج پول از صندوقها، مدیریت استراتژیک این صندوقها از بروز اصلاحات عمیق و فشار فروش جلوگیری کرده است.
به گزارش بورس امروز؛ با به کارگیری دولت جدید و شفاف شدن دولتمردان اقتصادی، آرامش نسبی در بازار سرمایه ایجاد شده است و نگرانیهای موجود، به ویژه ترس از تصمیمات غیرکارشناسانه، به شکل چشمگیری کاهش یافته است. این تغییر باعث جلب توجه بیشتر نقدینگی از طرف جامعه به سمت بازار سرمایه شده است.
هر چند در برخی برههها، مشکلات سیاسی و نظامی در منطقه منجر به خروج نقدینگی از بازار سرمایه شد، اما در مجموع، برآیند ورود نقدینگی به بازار مثبت بوده و در نتیجه، شاهد یک پاییز بهاری بودهایم که منجر به سبزپوشی شاخصها در پایان فصل شد.
با انتشار اخبار مثبتی نظیر ایجاد بازار ارز توافقی، انتظارات برای شرکتها افزایش یافته، اما با توجه به زمان این تغییر و ناترازی انرژی، انتظار میرفت که گزارشات مالی پاییز به اندازهی مطلوب سرمایهگذاران شفاف و مثبت نباشد. پس از انتشار گزارشات فصلی و تجمیعی ۹ماهه، علیرغم افزایش عرضهها، گزارشات خوب از صنعتهای پالایشی و بانکی باعث افزایش میل به خرید شد.
اگرچه برخی افراد به اصلاح در بازار امید داشتند، اما با توجه به وجود نقدینگی کافی، بیشتر شاهد اصلاحات زمانی بودهایم و انتظار میرود تنها اصلاح قیمتی جزئی را تجربه کنیم. در روزهای پایانی دیماه، شاهد افزایش عرضهها در بازار بودیم، اما رویدادهای مثبت نظیر بازگشایی پتروشیمیها میتواند به روند بهبود بازار کمک کند.
همچنین، با توجه به اینکه بسیاری از شرکتهای کامودیتی محور به افزایش نرخ فروش محصولات صادراتی و به تبع آن، افزایش درآمد دست یافتهاند، انتظار میرود گزارشات تسعیر مطلوبی را نیز ارائه دهند که باعث افزایش میل به سرمایهگذاری و کاهش اصلاحات قیمتی خواهد شد.
بر اساس تحلیلها، انتظار میرود با ارائه گزارشهای ماهانه و نشان دادن تأثیر افزایش نرخ ارز بر فروش شرکتها، استقبال بیشتری از بازار صورت گیرد و بازار به سمت متعادل شدن و افزایش تقاضا پیش رود.
پس از حوادث سال ۹۹، تشویق به سرمایهگذاری غیرمستقیم به حد زیادی گسترش یافته و تعداد و تنوع صندوقهای سرمایهگذاری به طرز قابل توجهی افزایش یافته است. در سال جاری نیز شاهد رشد قابل توجهی در تقاضا برای صندوقهای سرمایهگذاری بودهایم. بهطوریکه در بسیاری از روزها، این صندوقها بیشترین تقاضا را در صفوف خرید بازار به خود اختصاص دادند. بنابراین، پس از رشد اخیر علیرغم خروج پول از صندوقها، مدیریت استراتژیک این صندوقها از بروز اصلاحات عمیق و فشار فروش جلوگیری کرده است.
در نهایت، توجه به ریسکهای بازار، به ویژه ریسکهای بینالمللی و منطقهای، امری ضروری برای انجام سرمایهگذاریهای منطقی خواهد بود. این ریسکها میتوانند بر تغییرات عرضه و تقاضا در سطح بینالمللی و قیمتهای کامودیتیها تأثیرگذار باشند.
نویسنده: رسول جاویدی- مدیر سرمایهگذاری سبدگردان داریوش
منبع: شماره ۱۰۳ نشریه بورس امروز-بهمن ماه ۱۴۰۳