برنامه فولاد مبارکه در تولید ورق های زنگ زنی و سیلیونی
فولاد مبارکه اصفهان برنامههایی برای ورود به زنجیره پایینتر فولاد داشته و به تولید ورقهای خاص نظیر ورقهای زنگزنی و سیلیکونی فکر میکند.
غلامرضا سلیمی معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان، در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز به بررسی طرحهای توسعهای این شرکت و چالشهای موجود در زمینه تولید و تأمین منابع انرژی پرداخت.
وی در خصوص سیاست ها و برنامه های فولاد مبارکه در ورود به زنجیره پایینتر فولاد اظهار داشت: در حال حاضر، به طور مستقیم به صنایع پاییندست فولاد وارد نمیشویم، اما خطوط تولید ورق که در کشور موجود نیست و تقاضا برای آن وجود دارد را مد نظر داریم.
وی به طور خاص به ورقهای زنگزنی و سیلیکونی فولادهای الکتریکی اشاره کرد که در حال حاضر در کشور تولید نمیشود و این محصولات عمدتاً وارداتی هستند.
وی ادامه داد: بر این اساس به توسعه خطوط تولید این نوع ورقها فکر میکنیم، اما باید در نظر داشته باشیم که بازارهای داخلی برای این محصولات ممکن است اشباع شده باشد، بنابراین سرمایهگذاری در این زمینه باید با دقت و براساس مطالعات عمیق انجام شود.
سلیمی از محدودیت های انرژی برای صنایع به عنوان گلوگاههای تولید نام برد و گفت: محدودیت های منابع انرژی سبب شده است تا نتوانیم از ظرفیتهای اسمی خطوط تولید خود عبور کنیم. با این حال، تمام خطوط تولید ما به ظرفیت اسمی خود رسیدهاند.
وی تصریح کرد: در صورت تامین منابع انرژی، گلوگاهی از نظر ظرفیت تولید وجود ندارد. اما محدودیتهای موجود در زمینه گاز و برق به ویژه در فصل زمستان به شدت بر تولید تأثیر میگذارد.
وی با اشاره به مواجه گروه فولاد مبارکه در سالهای اخیر با محدودیتهای شدید انرژی، یاد آور شد: به دلیل سرما و محدودیتها، عملاً تولید آهن اسفنجی ما تحت تأثیر منفی قرار گرفته است. به گونه ای که ممکن است روزانه ۳۰ تا ۴۰ درصد از ظرفیت تولید ما به دلیل محدودیت برق متوقف شود.
وی با اشاره به اتصال برق تولیدی فولاد مبارکه به شبکه سراسری برق ، گفت: اکثر صنایع فولادی با حجم بارگیری برقی که به صورت ناگهانی و لحظهای از شبکه برداشت میکنند، به دنبال کاهش نوسانات شدید هستند.
سلیمی درباره فروش برق تولیدی فولاد مبارکه اظهار داشت: با توجه به نیاز فولاد مبارکه به برق جهت تولید، هیچ فروشی از برق از سوی این مجموعه صورت نمی گیرد.
وی از استمرار سرمایه گذاری های فولاد مبارکه در تولید برق به عنوان برنامه توسعه آینده ای این شرکت نام برد و گفت: پروتکلی وجود دارد که به موجب آن باید درصدی از برق مورد نیاز خود را از طریق انرژیهای پاک تأمین کنیم. در این حالت، برقی که تولید میکنیم از انرژی پاک به شبکه فروخته میشود و در مقابل، هزینه برق مصرفی را بالانس میکنیم تا در قبض برق اعمال شود.
وی تصریح کرد: بنابراین، فروش برق در این زمینه بیشتر به عنوان یک تعادل صورت می گیرد، نه برای کسب درآمد، و قانون پروتکل هم این را تضمین میکند.