مدیریت جدید چادرملو: استمرار توسعه و پروژههای راهبردی
از جمله مهم ترین ویژگی «کچاد» پیشتازی در تکمیل پایدار زنجیره ارزش فولاد و سرمایه گذاری قابل توجه در حوزه است. این شرکت با بهره برداری از آنومالی های D19 و A10 به تأمین خوراک پایدار واحدهای فولادی خود پرداخته است که با ورود مدیریت جدید به مجموعه معدنی و صنعتی چادرملو، یکی از برنامه های مدیریتی بهره برداری از پروژه های تکمیل شده توسط مدیران پیشین همچون طرح های مربوط به بخش معدنی اعلام شد
به گزارش بورس امروز؛ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو یکی از شرکت های مؤثر در اقتصاد کشور و بازار سرمایه است که همواره در مقابل تحریم ها روند توسعه خود را تداوم بخشیده است. این شرکت در ۶ ماهه نخست سال جای موفق به تداوم تولید و سودآوری خود در مقابل محدودیت های انرژی گردید. «کچاد» در ۶ ماهه نخست سال جاری عملکرد ۱۰.۶ همتی سود تلفیقی و ۹ همتی سود شرکت اصلی را ثبت نمود. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در با تحقق حاشیه سود عملیاتی ۳۸ درصدی و حاشیه سود خالص ۴۲ درصدی در میان شرکت های بورسی سنگ آهنی کشور رتبه دوم و در میان شرکت های بورسی فعال در زنجیره فولاد کشور رتبه سوم را به لحاظ حاشیه سود کسب کرده است.
از جمله مهم ترین ویژگی «کچاد» پیشتازی در تکمیل پایدار زنجیره ارزش فولاد و سرمایه گذاری قابل توجه در حوزه است. این شرکت با بهره برداری از آنومالی های D19 و A10 به تأمین خوراک پایدار واحدهای فولادی خود پرداخته است که با ورود مدیریت جدید به مجموعه معدنی و صنعتی چادرملو، یکی از برنامه های مدیریتی بهره برداری از پروژه های تکمیل شده توسط مدیران پیشین همچون طرح های مربوط به بخش معدنی اعلام شد. فرید دهقانی که سمت مدیریت عامل «کچاد» را به عهده گرفته است، دانش آموخته رشته علوم اقتصادی دانشگاه تهران است. وی مسئولیت هایی همچون عضو هیئت مدیره پالایش قطران ذغال سنگ، رئیس هیئت مدیره منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، مشاور رئیس هیأت عامل ایمیدرو و مدیر بخش معدن و صنایع معدنی دفتر مطالعات انرژی مرکز پژوهش های مجلس در رزومه خود ثبت نموده است که مسئولیت های محوله انتظار تداوم روند رو به رشد این شرکت را به همراه دارد.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که در ۸ ماهه نخست سال جاری موفق به اجرای برنامه های تنظیم شده تولید گردید، رکود شکنی های متعددی را در واحدهای فولادی خود به ثبت رساند که از جمله آن فروش ۱۰ میلیون و ۲۳۴ هزار تن محصولات زنجیره فولاد در بورس تهران است. بر این اساس، مدیریت جدید قصد دارد ضمن تداوم برنامه های تنظیم شده برای سال ۱۴۰۳، طرح های تکمیل شده را نیز به بهره برداری برساند که مشتمل بر ۸ طرح با ارزش کل ۲۴ همتی بوده است.
از جمله پروژه های مذکور طرح فاز ۱ گازی نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی سیکل ترکیبی اردکان با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاوات اردکان، کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن در بهاباد با ظرفیت اسمی ۱ میلیون تن در سال و کارخانه تولید کلاف میلگرد سرمد ابرکوه به ظرفیت ۴۵۰ هزار تن در سال را شامل می شود که به تمام رسیده اند.
همان طور که مشاهده می شود، بخشی از طرح های کچاد مربوط به تأمین برق واحدهای تولیدی می شود. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که یک واحد نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی و ۲ نیروگاه خورشیدی هر یک به ظرفیت ۱۰ مگاوات در اردکان را فعال نموده بود، ساخت دومین نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی و یک نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در منطقه خضرآباد و یک نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در بهاباد را در دستور کار قرار داد تا با بهره برداری از انها، برنامه حداقل ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی بر اساس تفاهم نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو و سرمایه گذاری شرکت های صنعتی و معدنی همچون «کچاد» و راهبری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اجرا شود.
از دیگر برنامه های معدنی و صنعتی چادرملو معدن D19 است که با مشارکت سنگ آهن مرکزی طی ۲.۵ سال گذشته آغاز و اکنون به مرحله بهره برداری رسیده است. کارخانه تولید «بریکت سرد» و کارخانه «کلاف سرمد» در ابرکوه به همراه کارخانه کنسانتره یک میلیون تنی در بهاباد نیز آماده افتتاح می باشند که مدیریت جدید قصد دارد این طرح ها را با حضور مقامات کشوری افتتاح و وارد چرخه تولید نماید.
منبع: شماره ۱۰۲ نشریه بورس امروز – دیماه ۱۴۰۳