در آستانه عرضه اولیه انجام شد؛
معارفه «ومپنا» در فرابورس
در آستانه عرضه اولیه «ومپنا»، نشستی برای معرفی این شرکت با حضور مدیر عامل شرکت گروه مدیریت نیروگاهی مپنا، معاون اقتصادی مالی و اقتصادی مپنا، مدیرعامل مپنا، مدیرعامل گروه آرمان آتی، رئیس هیات مدیره آرمان آتی به عنوان مشاور عرضه و مدیر خدمات مالی تامین سرمایه کاردان، به عنوان ارزشگذار این شرکت در فرابورس برگزار شد. پیشتر،حجتاله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، وعده داده بود؛ زمستان داغی در پیش خواهیم داشت و هر هفته یک عرضه اولیه در بازار سرمایه انجام میشود.
به گزارش بورس امروز؛ محسن امیری، مدیرعامل شرکت گروه مدیریت نیروگاهی مپنا، در اولین نشست خبری عرضه این شرکت که در محل فرابورس برگزار شد، گفت: ۹۵.۵۹ درصد از سهام «ومپنا» متعلق به گروه مپنا است.
او با بیان اینکه ساختار هلدینگ نیروگاهی گروه مپنا در حال شکلگیری است، گفت: هلدینگ ایرانیان مپنا، ۱۵۵ مگاوات نیروگاه بادی و ۲مگاوات نیروگاه خورشیدی را احداث کرده و برنده۴۳۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی شده است.
امیری با اشاره به اینکه این شرکت در حال بهرهبرداری از ۶۵۰۸ مگاوات و احداث ۸۲۵ مگاوات برق است، توضیح داد: در پیک بار امسال ۹.۲ درصد از برق سراسری توسط نیروگاههای این هلدینگ تامین شده است.
او با بیان اینکه نیروگاه پرند از نیروگاهها ومپنا، رکوردار بوده و دومین سهم تولید در کل نیروگاههای سیکل ترکیبی کشور را به دست آورده ، گفت: میزان تولید در نیروگاههای تجدیدپذیر ومپنا به ۱۵۷ مگاوات رسیده است.
مدیر عامل «ومپنا»، گفت: میانگین ضریب بهرهبرداری نیروگاهها حراراتی عموما بالای ۵۵.۳ درصد و بادی و خورشیدی۲۳.۶ درصد است.
درآمدهای ارزی «ومپنا» از کارون
احمد رضا فراست، معاون اقتصادی مالی و اقتصادی مپنا در ادامه این نشست گفت: جمع حقوق مالکانه در مقطع میان دورهای حسابرسی شده ۱۹ همت و سود بالغ بر ۱۴ همت است.
او با بیان اینکه نیروگاه غرب کارون درآمد ارزی دارد و سود قابل توجهای دارد، گفت: به طور کلی ۸۲۵ مگاوات ظرفیت تولید برق در حال احداث داریم.
فلسفه واگذاریهای گروه مپنا
محمد اولیا، مدیرعامل مپنا نیز در ادامه در مورد علل عرضه اولیه شرکت ومپنا گفت: فلسفه واگذاریهای شفافیت مالی به عنوان راهبردی درازمدت است.
او با بیان اینکه «ومپنا» در سه حوزه سیکل ترکیبی، آب و تجدیدپذیر فعال است، افزود: این شرکت ۹درصد از تولید برق تجدیدپذیر و حرارتی را در اختیار دارد.
چالشهای صنعت برق
علی اسلامی بیدگلی، مدیرعامل گروه آرمان آتی، نیز در ادامه با بیان اینکه صنعت برق با چالشهای متعدد، تامین مالی و طولانی بودن دوره وصول مطالبات بهواسطه کارفرمای دولتی مواجه است، گفت: امیدوارم ومپنا از ابزارهای مالی بازارسرمایه و تامین مالی از طریق صکوک استفاده کند.
او افزود: ریسک وصول مطالبات دولتی تقریبا صفر است. مطالبات پرند ارزی است که با توجه به افزایش نرخ ارز، این مطالبات از نظر ریالی رشد زیادی خواهد داشت.
به گفته اسلامی بیدگلی، ۲۶۰ میلیون یورو مانده مطالبات پرند است. در توس و عسلویه هم واحدها با چنین حجم مطالباتی در حال راهاندازی هستند.
وضعیت وامهای ارزی«ومپنا»
محمدرضا معادیخواه، رئیس هیات مدیره آرمان آتی به عنوان مشاور عرضه نیز گفت: وامهای ارزی برای نیروگاه گناوه و کارون اخذ شده که با توجه به فروش ارزی کارون ریسک آن قابل مدیریت است. نیروگاه گناوه تبدیل کردن وام خود به وام ارزی را دنبال میکند.
رئیس هیات مدیره آرمان با اشاره به اتمام سرمایهگذاری در نیروگاه پرند گفت: پرند در فرابورس درج شده و آماده عرضه است. مطالبات این شرکت با پیگیری مپنا تسویه شده است. به نقطهای رسیده که تمام سود بیع متقابل متوجه سهامداران است. در نیروگاههای عسلویه و توس، هر کدام یک نیروگاه بخار در دست اجرا دارند که هزینه آنها از بیع مقابل تامین میشود.
معادیخواه افزود: با توجه به سیاستهای مپنا تامین مالی از طریق بازارسرمایه صورت خواهد گرفت. ۲۳۰۰ میلیارد تومان اوراق منتشر خواهد شد.
رئیس هیات مدیره آرمان آتی با اشاره به اینکه سوخت نیروگاهی یکی از مسایل در مورد این شرکت است اعلام کرد: ابلاغیه جدید در خصوص نرخ سوخت هنوز اجرایی نشده است.
گریزی بر ارزشگذای «ومپنا»
رضا غلامی، مدیر خدمات مالی تامین سرمایه کاردان، به عنوان ارزشگذار نیز در ادامه گفت: ۵۰۰ مگاوات ظرفیت در دست تولید دارد که در ارزشگذاری لحاظ نشده است.
او با اشاره به اینکه قرارداد ارزی غرب کارون، ۲۳ یورو به ازای هر مگاوات است، گفت: با توجه به میانگین رشد قیمت انرژی در ۷ سال اخیر، متوسط ۴ درصد رشد در ارزشگذاری در نظر گرفته شده است. تورم امسال را ۳۱ درصد در نظر گرفته شده که در بلندمدت به ۲۵ درصد کاهش پیدا میکند.
غلامی با بیان اینکه ارزشگذاری از طریق ۴ روش انجام شده، افزود: درصد عرضه هنوز نهایی نشده است.
منبع خبر:پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)