پیش بینی تجارت ۵ میلیارد دلاری پسته
به گزارش روند بورس امروز، معاون بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی در مراسم راه اندازی معاملات آتی پسته در بورس کالای ایران گفت: سال گذشته به دلیل موج گرما در کشور صادرات پسته ما به حدود ۵۰ هزار تن رسید. اما ایران یکی از بزرگترین تولیدکننده های پسته در دنیاست و در کنار آن آمریکا هم […]
به گزارش روند بورس امروز، معاون بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی در مراسم راه اندازی معاملات آتی پسته در بورس کالای ایران گفت: سال گذشته به دلیل موج گرما در کشور صادرات پسته ما به حدود ۵۰ هزار تن رسید. اما ایران یکی از بزرگترین تولیدکننده های پسته در دنیاست و در کنار آن آمریکا هم به واسطه رشد تولید خود در دنیا نقش آفرین بوده و کشورهایی همچون ترکیه هم در این حوزه فعال هستند.
علی اکبر مهرفرد تاکید کرد: در حال حاضر تجارت خارجی پسته حدود ۱.۵ میلیارد دلار است که با توجه به فراهم بودن شرایط برای رشد تولید، این رقم طی چند سال آینده می تواند به ۴ تا ۵ میلیارد دلار برسد؛ در این شرایط اگر بتوانیم مشکلات بازار را شناسایی کرده و انگیزه ها را برای ورود فعالان بازار به بورس افزایش داده و از آنها حمایت کنیم، می توانیم تولید پسته را با شیب تند بالا برده و سهم خود در بازارهای جهانی را بالا ببریم.
علی اکبر مهرفرد افزود: در کشور حدود ۱۳ استان به صورت تجاری پسته تولید می کنند و در سایر استان ها نیز تولید این محصول به راه افتاده است.
مهرفرد گفت: در صنعت پسته امکان توسعه سطح تولید فراهم است چراکه سالی ۱۴ هزار هکتار ظرفیت جدید ایجاد می شود و با ارتقای زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری می توان جایگاه ایران در این تجارت را در بازارهای جهانی ارتقا داد. در این شرایط ابزارهای مالی بورس کالا به نوعی کمک کننده صادرکننده ها، فرآوری کننده و تولید کننده ها خواهد بود که فرهنگ سازی در راستای معرفی مزایای ابزارهای مالی در میان فعالان بازار پسته ضرورت دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ما در کالاهای اساسی مثل گندم، ذرت و کنجاله سویا به دلیل کمبود آب در کشور نمی توانیم چندان در فضای تجاری توسعه داشته باشیم اما در حوزه پسته این ظرفیت به خوبی وجود دارد.
به گفته وی، در حال حاضر تجارت خارجی پسته حدود ۱.۵ میلیارد دلار است که با توجه به فراهم بودن شرایط برای رشد تولید، این رقم طی چند سال آینده می تواند به ۴ تا ۵ میلیارد دلار برسد؛ در این شرایط اگر بتوانیم مشکلات بازار را شناسایی کرده و انگیزه ها را برای ورود فعالان بازار به بورس افزایش داده و از آنها حمایت کنیم، می توانیم تولید پسته را با شیب تند بالا برده و سهم خود در بازارهای جهانی را بالا ببریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: بورس کالای ایران می تواند با استارتاپ ها وارد همکاری شود که این اتفاق در حوزه ارتقای کیفیت محصولات و استانداردسازی اثرگذار خواهد بود.