لوتوس صندوق بازنشستگی و صندوق اهرمی راه اندازی می کند
مدیر داراییهای ریسکپذیر تامین سرمایه لوتوس پارسیان، در تبیین استراتژیهای این شرکت، از راه اندازی صندوق بازنشستگی و صندوق اهرمی با استفاده از ظرفیتهای بانک پارسیان و ستاد اجرایی فرمان امام برای ارائه خدمات سرمایهگذاری خبر داد.
هادی محمدزادگان مدیر داراییهای ریسکپذیر تامین سرمایه لوتوس پارسیان در گفت و گو با بورس امروز، به بررسی عملکرد این شرکت در نیمه نخست سال جاری پرداخت و گفت: شرکت تامین سرمایه لوتوس به عنوان بزرگترین نهاد مالی، خطوط درآمدی مختلفی را از زمان تاسیس تاکنون توسعه داده است. در نیمه نخست سال جاری، نزول بازار سرمایه همراه با تقویت بازارهای موازی همراه بود. بازار نرخ بهره بدون ریسک و بازار ارز و طلا از جمله بازارهایی بودند که در نیمه نخست سال جاری از رونق قابل قبولی برخوردار بود.
وی ادامه داد: در این میان شرکت تامین سرمایه لوتوس با حضور فعال در بازار بدهی و همچنین مدیریت و بازارگردانی صندوق طلا (به عنوان اولین و بزرگترین صندوق) توانست اثر رکود در بازار سهام را تا حدودی جبران کند.
محمدزادگان در ادامه با اشاره به افزایش سرمایه اخیر این شرکت، اعلام کرد: در پی افزایش سرمایه شرکت به ۵ همت، برنامه ما توسعه خطوط درآمدی متنوع است تا درآمدی هموار مطابق با انتظارات سهامداران فراهم کنیم. صندوق بازنشستگی و صندوق اهرمی از جمله فعالیتهایی هستند که در افق میانمدت قصد راهاندازی آن را داریم. برای بخش نخست، از ظرفیتهای بانک پارسیان و ستاد اجرایی فرمان امام برای ارائه خدمات سرمایهگذاری بهره خواهیم برد.
وی همچنین به تغییر وضعیت صندوق سهامی فعلی این شرکت تامین سرمایه( صندوق پیشران پارسیان) به صندوق اهرمی اشاره کرد و افزود: این پیشنهاد به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شده و خوشبختانه مورد موافقت قرار گرفته است. اساسنامه صندوق در حال نهایی شدن است و به محض تایید، معاملات ثانویه آن آغاز خواهد شد. در صورت تحقق این هدف، تامین سرمایه لوتوس اولین تامین سرمایه بانکی خواهد بود که در بازار سرمایه ایران، مدیر یک صندوق اهرمی میشود.
مدیر داراییهای ریسکپذیر لوتوس در ادامه به چالشهای پیش روی شرکت پس از افزایش سرمایه پرداخت و گفت: از چالشهایی که شرکت تامین سرمایه لوتوس و سایر شرکتهای تامین سرمایه مواجه هستند، شامل سهامداری شرکتهای بانکی، سقف میزان واحدهای صادرشده بر صندوقهای سرمایهگذاری و عدم اعطای مجوز برای ابزارهای جدید به این شرکتها میباشد.
وی در ذکر مثالی، به صندوق سرمایهگذاری لوتوس پارسیان اشاره کرد که به دلیل اعمال سقف ارزش خالص داراییها به میزان ۶۰ همت، اجازه صدور واحدهای جدید برای سرمایهگذاران جدیدی را ندارد. از طرف دیگر، با توجه به گسترش و پیشرفت سریع بازارهای مالی، نیاز به تعریف و راهاندازی ابزارهای جدید جهت پاسخگویی به نیاز طیف وسیعی از سرمایهگذاران و افزایش تنوع در ارائه خدمات به شدت محسوس میباشد.
وی تصریح کرد: وجود محدودیتهای مذکور کار را برای اینگونه نهادهای مالی سخت کرده است. جنس محدودیتهای مزبور بیشتر از سمت بازار پول و مشخصاً بانک مرکزی است.
محمدزادگان در پایان افزود: شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان در نظر دارد برای رفع سوء اثر این محدودیتها، گامهای مهمی را بردارد و با مسئولین امر مذاکره کند تا نسبت به تقویت صندوق مذکور اقدام نماید.