هزینه بالای تامین مالی یک دلیل برای خام فروش سنگ آهن
به گزارش خبرنگار بورس امروز: سنگ آهن ماده اولیه زنجیره فولاد همانند دیگر مواد اولیه و معدنی نقش بسزایی در به حرکت درآوردن چرخه تولید دارد. بحث خام فروشی و صادرات سنگ آهن موضوعات حائز اهمیت در شرایط فعلی است که در همین زمینه با محمد جعفر کرم پور مدیر عامل شرکت همگامان فلز کاوه […]
به گزارش خبرنگار بورس امروز: سنگ آهن ماده اولیه زنجیره فولاد همانند دیگر مواد اولیه و معدنی نقش بسزایی در به حرکت درآوردن چرخه تولید دارد. بحث خام فروشی و صادرات سنگ آهن موضوعات حائز اهمیت در شرایط فعلی است که در همین زمینه با محمد جعفر کرم پور مدیر عامل شرکت همگامان فلز کاوه به گفتوگو پرداختیم که مشروح آن در ذیل آمده است:
برداشت ۳۴ میلیونی سنگ آهن از معادن
بر اساس پروانههای بهرهبرداری و گزارشها رسمی تولید، در حال حاضر سالانه بالغ بر ۳۴ میلیون تن از معادن سنگ آهن برداشت میشود. مقدار تولید شده ماده خام معدن به کلوخه، دانهبندی و کنسانتره تبدیل میگردد.
میزان فروش فراوردههای سنگآهن
میزان تولید شرکت، بر اساس مجوز فعلی به میزان ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن سنگ آهن منگنز دار خام است که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد به صورت کلوخه مابقی بهصورت دانهبندی شده است. به واحدهای تولیدی شامل کارخانههای سیمان و ذوب آهن اصفهان تحویل و مقدار محدودی هم صادر میشود. البته افزایش تولید و افزایش سقف مجاز پروانه برای سال جاری در دست پیگیری است.
عوامل تمایل به خام فروشی در شرکتها
مقررات سخت بانکها و بالا بودن هزینههای تأمین سرمایه از یک طرف و دسترسی زودتر تولیدکنندگان به بهای حاصل از فروش کالای تولیدی خود مهمترین علت خام فروشی سنگآهن است. مقررات دائم التغیر و عدم امکان برنامهریزی بلند مدت برای ایجاد تاسیسات زیر بنائی و دخالتهای غیر ضروری وزارت صمت در بازرگانی تولید و فروش، قیمت گذاری و صادرات مواد معدنی تولیدی از دیگر عوامل این مهم است.
تأثیر منفی افزایش عوارض خام فروشی در بلند مدت
افزایش عوارض برای خام فروشی در حال حاضر و کوتاه مدت تأثیر گذار است اما در بلند مدت اثرات منفی آن تعدیل میشود.چنانچه دولت بجای وضع عوارض مختلف و تغییرات مستمر آنها خصوصاً مقررات مالیات و حقوق دولتی میزان منطقی قابل وصول را تحت یک سر فصل مثلاً مالیات یا عوارض وصول میکرد، تأثیرات منفی بشدت کاهش مییافت.
علت افزایش صادرات در شرکت های تولید کننده سنگ آهن
طلب شرکت های فروش سنگ آهن از برخی شرکت ها عامل صادرات سنگ آهن در کشور نیست. قطعاً درآمد حاصل از صادرات در مدت زمان کوتاهتری به دست تولیدکننده میرسد.
بحث کاهش صادرات فولاد کشور به واسطه خام فروشی در میان برخی مسئولین مطرح است که این موضوع مهم بجای این که به عنوان وسیلهای برای پوشش کاستیهای هر یک از طرفین مورد استفاده قرار گیرد باید یک بار برای همیشه با رعایت موازین زیر و سایر نکات مهم پیگیری شود .
الزامات سیاست گذاری در حوزه سنگ آهن کشور
بخش سنگ آهن کشور در حال حاضر نیازمند الزاماتی است که باید از سمت تولید کننده ها و سیاست گذاران رعایت شود. این الزامات عبارتند از:الف-کیفیت سنگ آهن مصرفی باید سیاست گذاری شود و شرایطی مورد توجه قرار گیرد نه اینکه همه کارخانجات بهترین کیفیت را بخواهند.ب-مصرف سنگ آهن هماتیت در کارخانجات فولاد سازی باید توسط سیاست گذار اصلی الزامی و درصدی از شارژ کوره ها تعیین شود .ج-روابط مالی بین تولید کننده مواد خام و فولاد سازی باید وسیله بانکها پوشش داده شود و سرمایه گذاری بخش خصوصی در تجارت و معاملات بین تولید کنندگان افزایش و قانونمند شود.د-از ایجاد فاصله بین واحد تولیدی و بخش تجاری شدیداً جلوگیری شود و با در نظر گرفتن تحقیقات علمی نقش سرمایه گذاری خصوصی در تجارت و معاملات بین تولید کنندگان افزایش یابد. ه-برای همه تولید کنندگان ارزش مساوی و برابر قائل باشیم برای نمونه حمایت دولت از کارخانههای فولادی و پتروشیمی را با محدودیت های لحاظ شده برای صنعت سیمان مقایسه فرمایند .