زنجیرهای از توسعه و تأمین مالی گسترده؛
ماراتن سرمایهگذاری شرکت معدنی و صنعتی گل گهر
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با برنامهریزی دقیق و مدیریت هوشمندانه، در راستای کاهش ریسک و افزایش کنترل مالی، به طور جدی وارد مسیر افزایش سرمایه در شرکتهای زیرمجموعه شده است. این حرکت شامل مشارکت فعال در طرحهای توسعهای و جذب سرمایه برای پروژههای گسترده معدنی، صنعتی و انرژی است، که نویدبخش دورنمایی پایدار و سودآور میباشد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به منظور کاهش ریسک و کنترل با مالکیت محدود اقدام به مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های زیرمجموعه کرد. ۶ شرکت زیرمجموعه که عمدتاً خارج از بورس به فعالیت مشغول هستند طی سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اقدام به افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی کردند و «کگل» برطبق میزان مالکیت خود در افزایش سرمایه آنها مشارکت کرد که در مجموع ۶۱،۲۷۹،۷۲۷ میلیون ریال بودند.
شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات که در زمینه اکتشاف، استخراج و بهره برداری از معادن و تولید محصولات معدنی فعالیت می کند در افزایش سرمایه ۱۴۰۲ خود قصد جبران مخارج بابت تحصیل سرمایه گذاری ها و جبران مخارج انجام شده جهت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر و مشارکت در افزایش سرمایه در جریان شرکت های سرمایه پذیر را داشت. این افزایش سرمایه در شهریور ماه به ثبت رسید.
افزایش سرمایه شرکت سرمایه گذاری و توسعه گل گهر که به عنوان سهامی خاص در زمینه سرمایه گذاری مستقیم و غیرمستقیم فعالیت دارد، با هدف مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر که طرح های توسعه ای در دستور کار داشته و یا خود در افزایش سرمایه شرکت های پایین دستی مشارکت کرده بودند، را اجرا کرد که در نهایت دی ماه ۱۴۰۲ به ثبت رسید.
شرکت گهر انرژی سیرجان نیز که در زمینه احداث نیروگاه برق به فعالیت مشغول است، افزایش سرمایه اخیر خود را به منظور اصلاح ساختار مالی و حداکثرسازی ارزش شرکت انجام و در بهمن ماه ۱۴۰۱ به ثبت رساند. شرکت توسعه، عمران و مدیریت منطقه گل گهر نیز که در زمینه امکان سنجی و اجرای طرح ها فعالیت دارد، آخرین افزایش سرمایه خود را در ۳ مرحله انجام داد تا طرح های عمرانی منطقه گل گهر را تکمیل نماید. در نهایت افزایش سرمایه ۳ مرحله ای این شرکت در اردیبهشت ماه سال جاری تماماً پرداخت شد.
شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز باتوجه به زمینه فعالیت احداث و توسعه واحدهای تولیدی مواد معدنی و فعالیت بازرگانی در این زمینه، افزایش سرمایه خود را به منظور تأمین بخشی از منابع مورد نیاز احداث واحد احیا مستقیم با ظرفیت ۱.۷۲ میلیون تن در سال انجام و در خرداد ماه امسال به ثبت رساند.
شرکت فراگیر سلامت همراه ایرانیان که در زمینه انجام امور و اقدامات لازم در حوزه سلامت و بهداشت شهرستان سیرجان و منطقه گل گهر به فعالیت مشغول است، آخرین افزایش سرمایه خود را به منظور تکمیل و بهره برداری از بیمارستان ۱۲۸ تخته مجموعه معدنی و صنعتی گل گهر، خرید تجهیزات بیمارستانی بخش های تخصصی و عمومی، خرید ساختمان دفتر تهران و سرمایه گذاری در شرکت گهر پارک انجام داد.
شرکت تأمین آب صنایع و معدن که در مرحله بهره برداری قرار دارد، به منظور فعالیت در خصوص تأمین و انتقال آب شیرین از دریا، خرید چاه های آب و سایر فعالیت های مربوط به تأمین آب ثبت شده است. این شرکت افزایش سرمایه اخیر را برای تأمین نقدینگی اجرای خط انتقال آب دریای عمان به استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی پیشنهاد داده است که از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران به ارزش ۵۰ هزار میلیارد ریالی برنامه ریزی شده است.
شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا نیز که در مرحله قبل از بهره برداری قرار دارد، در زمینه هر گونه فعالیت معدنی از جمله اکتشاف، استخراج، بهره برداری معادن فلزی و غیر فلزی و … به ثبت رسیده است. این شرکت افزایش سرمایه خود را برای تأمین منابع مالی جهت اجرای طرح های توسعه به ارزش ۱۹،۹۹۹،۹۰۰ میلیون ریال پیشنهاد داده است که در مجمع فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به تصویب رسیده است.
شرکت فولاد سترگ پارس شرق منطقه آزاد چابهار که در مرحله قبل از بهره برداری قرار دارد، در زمینه صادرات و واردات و مشارکت در طرح های تولیدی و اقتصادی داخلی و خارجی فعالیت می کند. این شرکت پیشهاد افزایش سرمایه اخیر خود را به منظور احداث خط تولید لوله های بدون درز پرآلیاژ (CRA) ارائه کرده است که به تصویب مجمع اسفند ۱۴۰۲ رسیده است.
شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا که در مرحله پیش از بهره برداری قرار دارد، در زمینه پتانسیل یابی، اکتشاف و استخراج و بهره برداری از معادن فعالیت دارد. آخرین افزایش سرمایه این شرکت به منظور تأمین مالی تحقق برنامه های اکتشافی شرکت، افزایش تأثیرگذاری شرکت بر سهم بازار و ایجاد پشتوانه مالی جهت مواجهه با بحران های مالی پیشنهاد داده است تا از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی تأمین گردد.
دیگر شرکت زیرمجموعه «کگل» که برنامه افزایش سرمایه دارد، شرکت تأمین و انتقال آب خلیج فارس است که زمینه فعالیت مشترکی با شرکت تأمین آب صنایع و معدن دارد. این شرکت برنامه افزایش سرمایه خود را برای تأمین نقدینگی مورد نیاز جهت پیشبرد پروژه ها و سرمایه در گردش پیشنهاد داده است تا از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران افزایش یابد. باتوجه به بهره برداری از خطوط لوله انتقال آب و ماژول شماره یک شیرین سازی آب، این شرکت اقدام به فروش آب شیرین جهت استفاده در صنایعی همچون شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، صنایع ملی مس ایران و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو نموده است. لذا هدف شرکت تأمین بخشی از نیاز آب فعلی و طرح های توسعه شرکت های سهیم در طرح و سایر مصرف کنندگان به مقدار ۱۳۰ میلیون متر مکعب در سال است که افزایش سرمایه مذکور نقدینگی لازم جهت تأمین سرمایه در گردش را فراهم خواهد نمود.
طرح های توسعه ای شرکت معدنی و صنعتی گل گهر که تا پایان خرداد ماه سال جاری به میزان ۳۸،۳۲۷،۲۷۷ میلیون ریال تأمین مالی شده اند، در زمینه های مختلفی همچون ساختمانی، خطوط تولید و بخش های جانبی خطوط تولید بوده اند. از جمله این طرح ها میتوان به پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاواتی اشاره کرد که تا پایان خرداد ماه امسال با تأمین ۴،۱۸۶،۶۱۶ میلیون ریال به میزان ۶۱ درصد تکمیل شدند و در پایان شهریور ماه نیز بدون تغییر باقی ماند.
از دیگر پروژه های در دستور کار «کگل» که به عنوان یکی از بخش های مورد نیاز جهت تأمین مالی عنوان شده است، طرح فاز ۳ بازیابی آب مجتمع است که تا خرداد ماه به میزان ۵،۵۳۵،۶۳۳ میلیون ریال تأمین مالی و به میزان ۵۷ درصد تکمیل شد. این طرح تا پایان شهریور ماه سال جاری به میزان ۶۴ درصد تکمیل گردید.
طرح ساخت و نصب پایلوت پلنت فرآوری و گندله سازی و طرح پیش فرآوری خوراک ورودی خط ۴ تولید کنسانتره نیز از دیگر طرح های مهم «کگل» است که به ترتیب تا پایان خرداد ماه امسال به میزان ۱،۸۶۲،۷۳۵ میلیون ریال و ۹۱۵،۴۸۹ میلیون ریال تأمین مالی شدند تا در نهایت شهریور ماه امسال درصد تکمیل آنها به ترتیب به رقم ۵۹ درصد و ۷۶ درصد برسد.
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر جهت اجرای برنامه های تولید معدن و طرح های استخراجی خود و همچنین نوسازی ناوگان معدن، تعداد ماشین آلات و تجهیزات معدنی خریداری نمود که به ارزش ۱۷،۶۵۳،۷۰۵ میلیون ریال هزینه نموده است و بخشی از افزایش سرمایه پیشنهادی نیز صرف جبران مخارج مذکور خواهد بود. تشریح خریدهای انجام شده در تصویر زیر قابل مشاهده است.