پنل های خورشیدی، نقره را سود آور می کند
اسپرد قیمت طلا و نقره در ماه های اخیر به بالاترین حد خود رسیده است و درصورتی که انتظار داشته باشیم این اختلاف به حالت میانگین بازگردد، میتوانیم شاهد رشد مناسبی در قیمت نقره باشیم.
به گزارش بورس امروز؛ نقره یک عنصر کمیاب و قوی است که در برابر خوردگی مقاوم است و قویترین رسانای فلزی به شمار میرود. کاربرد مصرفی و صنعتی نقره در سالهای اخیر باعث شده است تقاضای این فلز در سطح جهانی افزایش یابد.
مقدار تولید سالانه نقره در جهان: تولید سالانه نقره از ابتدای سال ۲۰۱۰ در کانال ۲۳۰۰۰ الی ۲۷۰۰۰ هزار تن در نوسان بوده است. کاهش تولید در سال ۲۰۲۰ تحت تأثیر همهگیری ویروس کرونا بوده است و پس از آن به مقدار بالاتر از میانگین(۲۵،۵۰۰ تن) بازگشته است.
بزرگترین تولیدکنندگان نقره در سال ۲۰۲۳
مکزیک بزرگترین عرضه کننده نقره است و زمانی که به دلیل سیاستهای ساختاری دولت و یا اعتصاب کارگران دچار افت تولید شود، این امر میتواند باعث رشد مازاد تقاضا و تغییرات در قیمت جهانی نقره شود. چین که در کنار هند از بزرگترین وارد کنندگان نقره است، در عرضه نقره نیز در رتبه دوم قرار دارد.
کاربرد نقره در سال ۲۰۲۳
با توجه به کاربرد نقره در صنایع مختلف، بسیاری از عوامل میتواند بر روی تقاضای این عنصر تأثیرگذار باشد. همانطور که در جدول تقاضا مشاهده میشود، صنایع برق-تکنولوژی و فتوولتائیک (پنلهای خورشیدی) بیشترین رشد تقاضا را نسبت سایر شاخصها دارا میباشند. با توجه به افزایش تولید خودروهای برقی و همچنین پیشروی کشورهای توسعه یافته مانند چین در پروژههای نیروگاههای خورشیدی، پیشبینی میشود این دو شاخص در سالهای آتی نیز باعث افزایش تقاضای نقره شوند.
چشمانداز کسری نقره
موسسه نقره تاکید میکند که کسری ساختاری در بازار نقره که با پیشبینی رشد ۱۷درصدی در سال ۲۰۲۴ به ۲۱۵.۳ میلیون اونس خواهد رسید، پس از سال ۲۰۲۴ نیز ادامه خواهد داشت.
نتیجه گیری:
زیربنای اصول نقره، تقاضای قوی از طرف صنعت است. این شاخص ها در سال گذشته به افزایش خود ادامه دادند و به رکورد جدیدی رسیدند که ناشی از افزایش چشمگیر تقاضای پنلهای خورشیدی به رغم رکود در برخی از بخشهای دیگر بود. کاهش عرضه نقره، به دلیل کاهش جزئی تولید جهانی معادن، یکی دیگر از عوامل موثر در شرایط کسری نقره در سال گذشته بود و مهمتر از همه پیشبینی میشود که کسری نقره در سالهای آینده نیز ادامه یابد. همچنین اسپرد قیمت طلا و نقره در ماه های اخیر به بالاترین حد خود رسیده است و درصورتی که انتظار داشته باشیم این اختلاف به حالت میانگین بازگردد، میتوانیم شاهد رشد مناسبی در قیمت نقره باشیم.
نویسنده: محمد رضا بابایی – کارشناس بازار سرمایه
منبع: شماره ۱۰۱ نشریه بورس امروز- آذر ماه ۱۴۰۳