پویایی و تحول در صنایع ایران؛ از افزایش نرخها تا توسعه پروژههای استراتژیک
در آبان ماه شرکت های حاضر در صنعت دارویی و خودرویی موفق به کسب افزایش نرخ محصولات خود شدند. در صنعت فعالیت های کمکی به نهادهای مالی نیز افزایش نرخ خدمات در قراردادهای اوراق بدهی داده شد.
به گزارش بورس امروز؛ در آبان ماه سال جاری شرکت های بورس تهران افشائیه های مختلفی از عملکرد خود و عوامل اثرگذار منتشر کردند که همچون گذشته افشائیه های منتشر شده در خصوص افزایش نرخ محصول و برنامه مزایده و مناقصه شرکت ها بیشترین تعداد را به خود اختصاص داد. شرکت های حاضر در صنعت دارویی همچون دامین، دفارا، دلر، دپارس، دکوثر، دابور و دکیمی موفق به کسب مجوز افزایش نرخ فروش از وزارت غذا و دارو شدند. برخی شرکت های صنعت خودرو همچون خساپا، خودرو، خپویش و خلنت نیز مجوز افزایش نرخ فروش را کسب نمود. شرکت ایران خودرو با دریافت مجوز نرخ فروش و قیمت محصولات گروه پژو، دنا، رانا، سمند و تارا را افزایش داد. سایپا نیز مجوز افزایش قیمت خانواده محصولات ساینا، کوئیک، اطلس و شاهین را دریافت کرد.
در صنعت فعالیت های کمکی به نهادهای مالی شرکت های تکاردان، لوتوس و امید اقدام به افزایش نرخ خدمات خود در قراردادهای اوراق بدهی برای شرکت هایی همچون سایپا، پتروپالایش کنگان، بهمن موتور، سیبا موتور، ارغوان گستر ایلام، ملی نفت ایران و گروه صنعتی پاکشو پرداختند.
شرکت سیمان داراب و بانک صادرات ایران نیز در افشائیه ای از تصویب برنامه افزایش سرمایه خود در هیئت مدیره خبر دادند. «ساراب» قصد دارد برنامه افزایش سرمایه خود را از محل سود انباشته، مطالبات و آورده نقدی سهامداران انجام دهد که جزئیات آن پس از بررسی نهایی منتشر خواهد شد. بانک صادرات ایران نیزدرخواست افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی های ثابت از ۲۱۵،۳۵۳،۹۷۲ میلیون ریال به ۷۸۳،۳۵۳،۹۷۲ میلیون ریال را ارائه کرد که پس از تکمیل مدارک و مستندات برای دریافت مجوز سازمان اقدام خواهد کرد.
با رسیدن به فصلول سرد سال، شرکت ملی گاز ایران به دلیل ناترازی تولید و مصرف گاز در کشور، تولیدکنندگان را ملزم به خرید اوراق گواهی صرفه جویی انرژی نمود که برخی شرکت ها همچون فسبزوار اقدام به خرید گواهی صرفه جویی انرژی نمودند که برای بازه زمانی مشخصی قابل مصرف می باشد. از سوی دیگر معاون برنامه ریزی وزارت نفت پس از ابطال مصوبه هیئت وزیران در خصوص نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع توسط دیوان عدالت، اقدام به صدور صورت حساب برای تولیدکنندگان نمود و هزینه سوخت و خوراک شرکت های تولیدی همچون کچاد، کخاک، سشرق، سدشت، مبین، ستران، حفارس، خگستر و اردستان را اصلاح نمود.
شرکت گروه صنایع کاغذ پارس در آبان ماه پروژه دیزل ژنراتور را با ظرفیت ۵.۷ مگاوات راه اندازی کرد تا محدودیت اعمال شده در الگوی مصرف برق واحدهای تولیدی در فصول گرم را برطرف نموده و درآمد فروش خود را حفظ نماید. شرکت پالایش نفت شیراز نیز واحد ایزومریزاسیون و نفتای سبک را راه اندازی کرد. این راه اندازی به منظور تولید و عرضه سوخت های پاک بوده تا بنزین با کیفیت یورو ۵ محقق گردد. ظرفیت تولید این واحد ۵۰۰۰ بشکه در روز است که موجب افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت بنزین سازی پالایشگاه می شود. از دیگر افشائیه های منتشر شده در آبان، اطلاعیه شخارک در خصوص کاهش خوراک دریافتی به میزان ۱۵ درصد بود که ناشی از تعمیرات خط لوله انتقال خوراک بالادست (شرکت نفت فلات قاره) بوده است.
شرکت کارخانه های تولیدی و صنعتی ثابت خراسان ۱۴،۹۰۰،۰۰۰ سهم قند بیستون و شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران نیز ۲،۱۸۱،۰۰۰ سهم شرکت سرمایه گذاری توسعه و عمران زاگرس چهارمحال و بختیاری را به فروش رساند. در زمینه عرضه سهام نیز، شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان و شرکت گروه سرمایه گذاری آتیه دماوند نیز به ترتیب سهام شرکت های سیمان قائن و کارخانجات مخابراتی ایران را عرضه کردند.
منبع: شماره ۱۰۱ نشریه بورس امروز- آذر ماه ۱۴۰۳