گامهای بلند شرکتها برای توسعه و نوآوری
اوجگیری چشمگیر سرمایهگذاریها در بورس تهران
در آبان ماه سال جاری ۵۶ اطلاعیه در خصوص افزایش سرمایه شرکت های حاضر در بازار بورس اوراق بهادار تهران منتشر شد که ۲۴ افشائیه مربوط به پیشنهاد افزایش سرمایه هیئت مدیره شرکت ها، ۲۰ اطلاعیه مربوط به اظهارنظر حسابرس، ۹ افشائیه مربوط به مجوز صادر شده از سوی سازمان بورس اوراق بهادار و سایر اطلاعیه ها نیز مربوط به ثبت افزایش سرمایه و پذیره نویسی سهام بوده است.
به گزارش بورس امروز؛ در آبانماه سال جاری، بازار بورس تهران شاهد انتشار ۵۶ اطلاعیه در خصوص افزایش سرمایه شرکتها بود که نشان از تحرک بالای شرکتهای بورسی برای اصلاح ساختار مالی و توسعه فعالیتهای تولیدی و اقتصادی خود دارد. از این تعداد، ۲۴ اطلاعیه مربوط به پیشنهاد افزایش سرمایه هیئت مدیره شرکتها و ۲۰ اطلاعیه مرتبط با اظهار نظر حسابرس بود. مهمترین ارقام از آن شرکتهایی است که با هدف بهرهبرداری از مشوقهای مالیاتی و افزایش توانایی در تأمین سرمایه، برنامههای گستردهای را برای بهبود زیرساختها و توسعه فعالیتهای خود طراحی کردهاند. در این بین، شرکت «دارو» با افزایش سرمایهای نزدیک به ۱۹۷۳ درصد پیشتاز بود و برنامه اصلاح ساختار مالی خود را برای دستیابی به اهداف تولیدی هدف قرار داد. همچنین، شرکتهای بزرگی مانند «وبملت»، «فملی» و «کگل» نیز با برنامههای افزایش سرمایه چشمگیری به منظور توسعه و بهبود فعالیتهای جاری و مشارکت در سرمایهگذاریهای نوین، به صف اول این حرکت پیوستهاند.
در آبان ماه سال جاری ۵۶ اطلاعیه در خصوص افزایش سرمایه شرکت های حاضر در بازار بورس اوراق بهادار تهران منتشر شد که ۲۴ افشائیه مربوط به پیشنهاد افزایش سرمایه هیئت مدیره شرکت ها، ۲۰ اطلاعیه مربوط به اظهارنظر حسابرس، ۹ افشائیه مربوط به مجوز صادر شده از سوی سازمان بورس اوراق بهادار و سایر اطلاعیه ها نیز مربوط به ثبت افزایش سرمایه و پذیره نویسی سهام بوده است.
از میان پیشنهادات افزایش سرمایه شرکت های حاضر در بورس اوراق بهادار تهران، بیشترین درصد افزایش سرمایه از سوی هیئت مدیره شرکت «دارو» به میزان ۱۹۷۳ درصد از مبلغ ۲،۶۰۰،۰۰۰ میلیون ریال به ۵۳،۹۰۰،۰۰۰ میلیون ریال بوده است. این شرکت قصد دارد با انجام افزایش سرمایه مذکور ساختار مالی خود را اصلاح نموده و فضای تولید و تأسیسات را بهبود بخشد. این افزایش سرمایه پیشنهادی از سوی هیئت مدیره «سخزر» نیز پس از نماد «دارو» که به میزان ۱۷۶۰ درصد از محل سود انباشته و مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها مطرح شده است بیشترین درصد افزایش سرمایه را به خود اختصاص داده است.
این درحالی است که از نظر ارزش افزایش سرمایه پیشنهادی، بیشترین میزان افزایش سرمایه پیشنهادی از سوی هیئت مدیره «وبملت» به میزان ۶۵۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال ارائه شده است که از محل سود انباشته به منظور استفاده از مشوق مالیاتی و افزایش کسب درآمد و توانایی انجام امور جاری بانک پیشنهاد داده شد.
«فملی» نیز با ارائه پیشنهاد افزایش سرمایه ۲۷۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریالی از محل سود انباشته به منظور تأمین بخشی از منبع مورد نیاز جهت تکمیل طرح های توسعه در دست اجرا در جایگاه دوم قرار دارد. نماد «کگل» نیز با ارائه پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۵۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریالی از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی و سود انباشته به منظور جبران مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر و مشارکت در افزایش سرمایه در دستور کار شرکت های زیرمجموعه در جایگاه سومین شرکت با بیشترین میزان افزایش سرمایه پیشنهادی قرار می گیرد.
در میان افزایش سرمایه های پیشنهادی، عمده هدف شرکت ها اصلاح ساختار مالی، جبران مخارج مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر و مشارکت مجدد در افزایش سرمایه های در دستور کار بوده است. در این بین، نمادهای «قمرو»، «کساوه»، «کچاد»، «شتران»، «ومعادن»، «کگل» و «فملی» به منظور جبران مخارج سرمایه گذاری انجام شده و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر پیشنهاد هیئت مدیره خود را ارائه کردند که عمدتاً نیز از محل سود انباشته ارائه شده است.
از میان افزایش سرمایه های پیشنهادی آبان ماه، تنها نمادهای «خنصیر»، «غدشت»، «قهکمت»، «درازک»، «دلر»، «فایرا»، «شتران»، «کگل» و «وبملت» اظهار نظر حسابرس و بازرس قانونی در خصوص افزایش سرمایه پیشنهادی را منتشر کردند و سایر نمادهای پیشنهاد دهنده این ماه، تا پایان آبان ماه نتیجه ای در خصوص اظهار نظر حسابرس را ارائه نکردند. سایر اظهارنظرهای منتشره مربوط به پیشنهاد نمادهایی بود که ماه های گذشته ارائه شده بود.
همان طور که مشاهده می شود، نقش صنعت محصولات دارویی، خودرو و قطعات و صنعت استخراج کانه های فلزی در افزایش سرمایه های پیشنهادی آبان ماه ۱۴۰۳ بسیار پررنگ بوده است. نمادهای حاضر در سه صنعت مذکور در افزایش سرمایه های پیشنهادی خود عمدتاً به اصلاح ساختار مالی و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر پرداختند.
در این بین، «کچاد» یکی از برنامه های در نظر گرفته برای افزایش سرمایه خود را احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات ساعت و آماده سازی معدن سنگ آهن جدید عنوان کرد. «ددام» نیز برنامه بهبود خطوط تولید و افزایش ظرفیت تولیدی خود و «دارو» بهبود فضای تولید و تأسیسات را هدف قرار دادند. این سه شرکت برنامه افزایش سرمایه را در راستای بهبود تولید خود طراحی کردند.
افزایش سرمایههای اعلام شده در بازار بورس تهران در ماه آبان، بازتابی از نیاز و تلاش شرکتها برای بهبود و توسعه ساختارهای مالی خود به شمار میرود. معرفی پیشنهادات افزایش سرمایه با درصدهای چشمگیر از سوی شرکتهایی نظیر «دارو»، «سخزر» و «وبملت» نشان از رشد و تحرک بالای صنعتی و اقتصادی دارد. این تلاشها عمدتاً با هدف جبران هزینههای سرمایهگذاری، اصلاح ساختار مالی و آمادهسازی برای توسعههای آتی صورت گرفته که میتواند نقش مؤثری در پایداری اقتصادی و رونق هر چه بیشتر بازار سرمایه داشته باشد. صنایع بزرگی مانند دارویی، خودرو و قطعات و استخراج کانههای فلزی با برنامههای استراتژیک و متمرکز بر افزایش سرمایه، دینامیک جدیدی را به این اقتصاد پرتکاپو بخشیدهاند.
منبع خبر: شماره ۱۰۱ نشریه بورس امروز- آذر ماه ۱۴۰۳