چادرملو، پیشگام در تأمین پایدار انرژی و رشد صنایع فولادی
طرح نیروگاه خورشیدی با ظرفیت اسمی ۱۰۰ مگاوات ساعت است که در منطقه خضرآباد یزد، پروژه آماده سازی معدن سنگ آهن جدید (آنومالی A10)،طرح نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت اسمی ۵۴۶ مگاوات ساعت از جمله طرح های در دست احداث شرکت معدنی و صنعتی چادرملو می باشد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به منظور تأمین برق مورد نیاز صنایع خود در منطقه اردکان یزد به ویژه تولید کنسانتره سنگ آهن، تولید گندله، تولید آهن اسفنجی، تولید فولاد اقدام به راه اندازی طرح نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت اسمی ۵۴۶ مگاوات ساعت کرد. این طرح بزرگ و بنیادی به دلیل نیاز مبرم صنعت فولاد و معدن در دستور کار قرار گرفت که از سال ۱۴۰۰ واحدهای مذکور بیشترین سهم از قطع کردن سراسری برق را داشتند.
بنابراین باتوجه به حساسیت تأمین برق و لزوم برقراری توازن میان ظرفیت تولید همراستا با افزایش تقاضا، ایجاد ظرفیت های جدید نیرگاهی امری حیاتی است. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از سال ۱۴۰۱ این پروژه را آغاز نمود و باتوجه به برآوردهای آن در سال ۱۴۰۳ به پایان خواهد رسید. تا از سال ۱۴۰۴ این پروژه وارد مدار شده و میزان برق مورد نیاز واحدهای تولیدی این گروه را تأمین نماید. باتوجه به دوره احداث ۲ ساله این نیروگاه، شرکت بهره برداری از آن را برای ۲۵ سال پیش بینی نموده است.
مجموع هزینه های سرمایه گذاری اولیه طرح تا پایان سال ۱۴۰۲ براساس قراردادهای منعقد شده به میزان ۶۰۵،۸۱۲ میلیون ریال بوده است که از طریق افزایش سرمایه های گذشته و منابع داخلی تاکنون تأمین شده است. «کچاد» برای تکمیل این طرح در سال ۱۴۰۳ قصد دارد هزینه ۵۰،۰۸۹،۶۸۶ میلیون ریالی که شامل ۶،۴۰۹،۶۸۶ میلیون ریال و ۸۴،۰۰۰،۰۰۰ یورو می باشد را از طریق افزایش سرمایه اخیر خود تأمین نماید.
از دیگر برنامه های در دستور کار شرکت معدنی و صنعتی چادرملو طرح نیروگاه خورشیدی با ظرفیت اسمی ۱۰۰ مگاوات ساعت است که در منطقه خضرآباد یزد است که هدف آن تأمین برق مورد نیاز شرکت ها و کارخانجات متعلق به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو است. این طرح به منظور استفاده از منابع خورشیدی به جای منابع تجدید ناپذیر طی ۲ سال گذشته ۱۲،۰۸۶،۴۵۵ میلیون ریال هزینه ریالی و ۱۴،۶۵۱،۲۹۲ یورو هزینه ارزی پرداخت کرده است که این طرح تا سال ۱۴۰۴ به مرحله بهره برداری برسد. پیش بینی شرکت از استفاده نیروگاه خورشیدی به مدت ۳۰ سال پس از بهره برداری آن است. طبق برآورد شرکت معدنی و صنعتی چادرملو این طرح برای تکمیل خود در سال جاری به ۸،۷۴۶،۸۲۵ میلیون ریال هزینه ریالی و ۱۴،۶۵۱،۲۹۲ یورو هزینه ارزی نیاز دارد که در مجموع ۱۶،۳۶۵،۴۹۷ میلیون ریال خواهد بود.
طرح سوم در دستور کار شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که یکی از اهداف افزایش سرمایه ۱۴۰۳ بوده است، پروژه آماده سازی معدن سنگ آهن جدید (آنومالی A10) بوده است. طرح سنگ آهن جدید به عنوان خوراک و مواد اولیه پایدار و درازمدت برای کارخانجات فرآوری کنسانتره در دستور کار قرار گرفته است. «کچاد» با مشارکت در این طرح همراه با شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته ای ایران (تماس) استخراج ۴۰ میلیون تن سنگ اهن با عیار ۴۴ درصد را برآورد نموده است. سهم «کچاد» در طرح مذکور ۵۹ درصد از محصول کنسانتره و قدرالسهم شرکت سرمایه پذیر ۴۱ درصد معادل ارزش محصول کنسانتره با یار ۶۶ درصد تعیین شده است.
دوره احداث این طرح ۲ سال معادل ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و دوره بهره برداری ۱۳ سال طبق قرارداد بوده است که قابل تمدید نیز می باشد. در این سرمایه گذاری، شرکت چادرملو نقش استخراج سنگ برای خود و شرکت سرمایه پذیر و تبدیل ۴۱ درصد از سنگ استخراج شده به کنسانتره برای شرکت سرمایه پذیر بوده است. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو برای اجرای این طرح ۲۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال را به عنوان پیش پرداخت قرارداد تا پایان سال ۱۴۰۲ به شرکت سرمایه پذیر پرداخت نموده است و قصد دارد در افزایش سرمایه ۱۴۰۳ به میزان ۲۱،۳۵۵،۳۶۰ میلیون ریال را نیز صرف طرح مذکور نماید.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال ۱۴۰۲ و نیمه نخست ۱۴۰۳ اقدام به مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های «تجلی توسعه معادن و فلزات»، «صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه»، «بین المللی معدنی و صنعتی سی پی جی پارس» و «مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا» نمود که هزینه ای به ارزش ۳۲،۵۰۴،۶۷۶ میلیون ریال را به همراه داشت. افزایش سرمایه های مذکور که از محل مطالبات و آورده نقدی صورت گرفت به ترتیب مشارکت ۱۷.۲۶ درصد، ۵۱.۷۴ درصدی، ۹۳.۸۷ درصدی و ۸.۳۳ درصدی «کچاد» را به همراه داشت که در نمودار زیر میزان سهم شرکت در افزایش سرمایه های مذکور به تصویر کشیده شده است.
از سوی دیگر، شرکت های «آهن و فولاد غدیر ایرانیان»، «تأمین آب صنایع و معادن»، «توسعه معادن و صنایع مس جانجا» و «معدنی اکتشافی دشت یوز دره انجیر» نیز برنامه افزایش سرمایه جدیدی از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران در دستور کار دارند که در مرحله پذیره نویسی قرار دارند. این برنامه ها حضور ۲۵،۴۲۹،۴۸۰ میلیون ریالی «کچاد» را می طلبد تا با میزان سرمایه ای که در نمودار زیر به تصویر کشیده شده است، در طرح افزایش سرمایه انها مشارکت نماید.
منبع: شماره ۱۰۱ نشریه بورس امروز- آذرماه ۱۴۰۳