موج صعودی بازار سرمایه با حمایت دولت در مسیری متفاوت
بازار از لحاظ ارزندگی نیز در وضعیت مناسبی قرار دارد، اما همچنان به دلیل جو روانی منفی ۱.۵ سال اخیر و سایه تنشهای سیاسی و نظامی، تردیدهایی درباره تداوم این روند وجود دارد.
به گزارش بورس امروز؛ موج صعودی کنونی بازار سرمایه با ثبت رکورد در ارزش معاملات و حمایت سیاستهای دولتی، تفاوتی آشکار با روندهای مثبت سال اخیر دارد. وجود شرایط مساعد، تردیدهای ناشی از جو روانی منفی و تنشهای سیاسی همچنان پابرجاست و آینده بازار به عدم بروز اخبار منفی و تغییرات در سیاستهای اقتصادی وابسته است.
سعید مومنی، تحلیلگر گروه مالی نهایتنگر در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز موج صعودی شکل گرفته بازار سرمایه اشاره کرد که به وضوح با دیگر روندهای مثبت یک سال اخیر تفاوت دارد.
وی از حمایت سیاستهای دولتی از بورس، ثبت رکورد در ارزش معاملات و ورود پول به بازار سرمایه به عنوان دلایل اصلی این تفاوت نام برد.
به گفتۀ مومنی، بازار از لحاظ ارزندگی نیز در وضعیت مناسبی قرار دارد، اما همچنان به دلیل جو روانی منفی ۱.۵ سال اخیر و سایه تنشهای سیاسی و نظامی، تردیدهایی درباره تداوم این روند وجود دارد.
وی افزود: در صورت عدم بروز اخبار منفی و تنشهای سیستماتیک به نظر میرسد که قیمتهای کنونی، به ویژه در شرکتهایی با چشمانداز سودآوری قوی، ریسک خاصی نداشته باشند و تنها ممکن است دستخوش اصلاح زمانی و تغییر مالکیت بین فروشنده و خریدار شوند.
تحلیلگر گروه مالی نهایت نگر با اشاره به رشد معاملات در بازار سرمایه، امکان اصلاح قیمتها وجود دارد اما اصلاح قیمتی برای سهامی که بنیان خوبی دارند، پر ریسک محسوب نمی شود.
وی ادامه داد: سهامی که بنیان قوی ندارند و با کاهش قیمت زیادی روبرو شدهاند نیز تا زمانی که تنشها افزایش نیابد، با ریسک مواجه نیستند، اما در صورت افزایش تنشها، ممکن است با کاهش قیمتهای شدیدی روبرو شوند.
مومنی هدف (سقف) نهایی شاخص بورس را متاثر از میزان افزایش نرخ ارز نیما و کاهش نرخ بهره عنوان کرد که مستقیماً تحت تأثیر سیاستهای اقتصادی دولت قرار میگیرد.
این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: نرخ بهره در سال جاری به سقف خود رسیده و بیش از این نمیتواند افزایش یابد و این موضوع به نوعی امیدوارکننده است.
او توضیح داد: حتی در شرایط انقباضی، تورم به کمتر از ۳۰ درصد نرسید، لذا نرخ بهره حقیقی صفر یا مثبت بود. بر این اساس در سال آینده، احتمالا شاهد سیاستهای انبساطی خواهیم بود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تورم به هسته سخت خود رسیده، نرخ بهره حقیقی ممکن است منفی شود یا حول صفر باقی بماند. این شرایط میتواند مشوقی برای ورود پول به بازار باشد.