محدودیت های گازی، برق فولاد را گرفت
به رغم تولید برق از سوی فولاد مبارکه به واسطه نیروگاه خورشیدی، اما محدودیتهای مصرف گاز صنایع سبب شده است تا تاثیرات کامل بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه در فصل تابستان در زمان کم بودن محدودیت های گازی نمایان شود.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت فولاد مبارکه اصفهان با چالشی جدی در زمینه محدودیتهای انرژی در نیمه دوم سال جاری روبرو است. تأثیر این محدودیتها بر تولید صنایع، به ویژه صنعت فولاد، غیرقابلانکار است. برخلاف سالهای گذشته که محدودیتهای گاز از آذرماه آغاز و در ماههای بعد تشدید میشد، در سال جاری این محدودیتها از مهرماه اعلام و در آبانماه با شدتی بیشتر اعمال شدهاند. بهطوریکه مصرف گاز به ۴۰ درصد کاسته شده است. همچنین، محدودیتهای برق نیز بهصورت بیسابقهای شدت یافتهاند. در واکنش به این چالشها، فولاد مبارکه با راهاندازی فاز نخست نیروگاه خورشیدی خود، تلاش دارد تا بخشی از نیاز انرژی خود را تأمین کند. این اقدام میتواند تأثیر مثبتی بر تولید و سودآوری شرکت داشته باشد، بهویژه در ماههای تابستان که محدودیتهای گاز کمتر است.
غلامرضا سلیمی، معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان، در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز؛ محدودیتهای مصرف انرژی را مورد اشاره قرار داد که این محدودیت ها بهویژه در نیمه دوم سال تأثیر مستقیم و قابلملاحظهای بر تولیدات صنعتی، از جمله صنعت فولاد دارد.
به گفته وی؛ میزان و شدت این محدودیتها و زمان آغاز آنها، سناریوهای مختلفی را برای تولید صنایع مختلف ترسیم میکند که باید بر اساس احتمالات موجود، برنامههای تولیدی تنظیم شود.
معاون بهره برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان یاد آور شد: در سالهای گذشته، افزایش سالانه در شدت و دوره اعمال محدودیتهای انرژی مشاهده شده است. به عنوان مثال، محدودیت گاز معمولاً از هفته نخست آذر اعلام و از اواخر همان ماه اعمال میشد.
وی ادامه داد: اما امسال، این محدودیتها از مهرماه اعلام و از آبانماه اجرایی شد؛ بهگونهای که پیش از پایان آبانماه امسال، مصرف گاز تا ۴۰ درصد کاهش یافته است. به علاوه، برخلاف گذشته، محدودیتهای برق نیز با شدت بیشتری در نیمه دوم سال اعمال شده است.
وی با توجه به مواجهه صنایع با شرایط اقتصادی دشوار و تحریم های موجود، این وضعیت را نیازمند راهحلهای کارآمد از سوی مسئولین دانست.
غلامرضا سلیمی در این میان راهاندازی فاز نخست نیروگاه خورشیدی از سوی فولاد مبارکه را مورد اشاره قرار داد که این اقدام تأثیر مثبتی بر عملکرد و تولید این شرکت خواهد داشت.
وی با اشاره به ظرفیت قابل توجه تولید برق توسط نیروگاه خورشیدی عنوان کرد: از پایان مهرماه، ۲۰ مگاوات برق از این نیروگاه خورشیدی وارد مدار شده که میتواند برای فعالیت یک مدول احیای تولید آهن اسفنجی مصرف میشود و این رقم قابل توجهی در تولید برق است.
معاون بهره برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان اضافه کرد: اگرچه برق تولیدی از نیروگاه خورشیدی تأمین شده است، اما به دلیل محدودیت مصرف برق در تابستان، تاثیرات کامل بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی بیشتر در فصل تابستان نمایان خواهد شد؛ چراکه میزان مصرف برق مورد نیاز واحدها از این نیروگاه در تابستان به دلیل محدودیت های مصرف و پیک اعلامی توسط وزارت نیرو افزایش یافته و لذا میزان تولید برق نیروگاه خورشیدی به قابل توجهی رشد خواهد داشت.
سلیمی از تأمین برق مدولهای احیا از طریق این نیروگاه تا پایان سال جاری را از جمله اهداف راه اندازی این نیروگاه از سوی شرکت فولاد مبارکه اصفهان ذکر کرد.
وی در پایان با اظهار امیدواری کرد: با سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی و سیکل ترکیبی، اثرات محدودیت مصرف برق در تابستان برای فولاد مبارکه کاهش و در مقابل تولید و سودآوری این شرکت افزایش مییابد. این تجربه و موفقیت فولاد در تولید برق، الگویی مثبت برای سایر ارگانها و شرکتها میتواند باشد.