گزارش برگزاری نشست تخصصی سازی خصوصی سازی در نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۴
در نشست مولد سازی در حاشیه یازدهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی در سال ۱۴۰۳ به بررسی چالشهای برنامه خصوصیسازی کشور و همفکری با صاحبنظران اقتصادی در این خصوص پرداخته شد.
به گزارش بورس امروز؛ در روز دوم از برگزاری یازدهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی، نشست «مولدسازی» با موضوع بررسی چالش اصلی برنامه خصوصیسازی کشور و همفکری با صاحبنظران اقتصادی در این رابطه برگزار شد.
حسین امیررحیمی سرپرست دفتر آماده سازی و ارزش افزایی سازمان خصوصیسازی، در این نشست با اشاره به سرنوشت مشارکت و سرمایه گذاری خارجیان در خصوصیسازی بنگاههای دولتی در ایران و حضور کنسرسیوم متشکل از چهار شرکت ترکیهای و شرکای ایرانی در واگذاری شرکت پتروشیمی رازی، که با توجه به قوانین حاکم بر اقتصاد ایران علاوه بر عدم تشویق سرمایهگذاران خارجی، منجر به اعلام ورشکستگی و خروج شرکتهای خارجی از کشور شد، اشاره به اقدامات ضد بازار و بسیار تاثیر گذار در عدم دستیابی به اهداف واگذاری در سالهای اخیر نموده و فسخ قراردادها و خلع ید خریداران در سالهای اخیر را موضوعی بسیار تاثیر گذار در ادامه فرآیند واگذاریها برشمرد.
امیررحیمی افزود: بازگرداندن برخی شرکتها و چند دارایی دیگر به دولت علاوه بر اینکه وضعیت نابسامانی در مدیریت و وضعیت عملکرد این شرکتها ایجاد کرده است، تمایل بخش خصوصی واقعی به مشارکت در خصوصی سازی را نیز بسیار کاهش داده است.
سرپرست دفتر آماده سازی و ارزش افزایی سازمان خصوصیسازی افزود: فرهنگسازی مجدد و ارتقای اعتماد بخش خصوصی ضروری است. از مجموع ۹۲ شرکت موجود در فهرست شرکتهای مشمول واگذاری در سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۶ مورد سهام مدیریتی و سهام جزء داشته و حدود ۱۰ بنگاه دارای ارزش دفتری منفی یا نزدیک به صفر میباشند. البته همانطور که گفته شد هدف سیاستها از تهدید حدود فعالیت دولت، کاهش تصدی گری و افزودن سهم بخشهای غیردولتی در اقتصاد ملی است. همچنین تعداد ۱۵ شرکت شامل شرکتهای کشت و صنعت و توسعه عمران شهری، دارایی محور بوده و متناسب با دارایی در اختیار خود، بازدهی و سودآوری ندارند. این موضوع با عنوان نامتجانس بودن سبد واگذاری سازمان خصوصیسازی به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ادامه این نشست ضمن بررسی ضرورت توجه به سیاستهای کلی اصل ۴۴ و اجرای وظایف قانونی سازمان خصوصیسازی، برنامه و استراتژی جدید، دفتر آماده سازی و ارزش افزایی سازمان خصوصیسازی در دوره جدید ارائه شد. درانتهای نشست ضمن ارایه یک نمونه از مجموعه تحلیلهای صورت گرفته برای شناخت بنگاه در سازمان خصوصیسازی و معرفی برنامه رتبه بندی شرکتها در این سازمان به پرسش و پاسخ و اخذ نظرات فعالان اقتصادی حاضر در نشست پرداخته شد.
منبع:روابط عمومی سازمان خصوصی سازی