استقبال ذوب آهن از پیشنهاد شراکت با شرکت های ریلی
شرکتهای حملونقل ریلی معتقدند با توجه به سرویس مناسبی که در اختیار شرکتهای فولادساز ارائه میکنند، هزینه مناسبی دریافت نمیکنند و شرکتهای فولادی و معدنی در پرداخت هزینهها چانهزنی میکنند. موضوعی که بر فعالیت و سوددهی این شرکت ها تاثیر منفی گذاشته است. در همین زمینه مهرداد تولاییان معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان به […]
شرکتهای حملونقل ریلی معتقدند با توجه به سرویس مناسبی که در اختیار شرکتهای فولادساز ارائه میکنند، هزینه مناسبی دریافت نمیکنند و شرکتهای فولادی و معدنی در پرداخت هزینهها چانهزنی میکنند. موضوعی که بر فعالیت و سوددهی این شرکت ها تاثیر منفی گذاشته است. در همین زمینه مهرداد تولاییان معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان به بورس امروز می گوید: قیمت حملونقل ریلی عرفی دارد که مشابه قیمت حمل جادهای که مثلاً تن بر کیلومتر است. در بحث ریلی هم همینطور است.
وی می افزاید: طبیعی است که وقتی تعداد شرکتهای حملی بالا باشد، مناقصهای برگزار میشود و شرکتهای ریلی قیمت میدهند. برنده هم طبیعتاً کسی خواهد بود که پایینترین قیمت را میدهد. این موضوع یک عرف بوده و در همه اصناف وجود دارد. مثلاً رانندههای تریلرهای جادهای هم این عرف را دارند. ما هم بهعنوان یک فروشنده آهن، قیمت آهن را پایین میدانیم. بازار واقعی غیر از این است.
مهرداد تولاییان در خصوص میزان پرداختی ذوبآهن به شرکتهای ریلی می گوید: شرکتهایی که گردش مالی سنگین دارند، بستگی به حجم این گردش مالی یک مقدار بدهی در حسابها باقی میماند. زمانی که از شرکت ریلی سخن میگوییم که در ماه مرتب حجم زیادی بار جابهجا میکند، همیشه حجم و درصدی از طلب در حسابها باقی میماند.
وی تاکید می کند: هیچوقت حسابها صفر نخواهد شد. اصولاً ما یک دوره ای برای پرداخت داریم که تن حمل شده توسط آنها ارائه میشود. در نهایت با باسکولهای ما تطابق پیدا میکند و توسط ناظر مربوطه تائید میشود و وارد سیکل مالی میشود. این فرآیند کمی طولانی است. به این علت که حجم و جمعآوری اطلاعات زیاد است. اصولاً با یک تأخیر یکماهه وارد حساب شرکتهای ریلی میشود.
تولاییان با بیان اینکه این موضوع هم بستگی به وضعیت نقدینگی دارد، اظهار می کند: در شرایطی حسابجاری مجموعه در جا پرداخت میکند و زمانی نیز تأخیر یکماهه دارد. تمامی معاملات کشور همینگونه است. صرفاً حمل ریلی این شرایط را ندارد.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان در خصوص اینکه با توجه به وضعیت نامناسبی که شرکتهای حملونقل ریلی دارند و عمدتاً زیانده هستند، بحث توسعه حملونقل ریلی که عمده خدمات آنها به شرکتهای فولادی و معدنی تعلق دارد، تا چه اندازه برای فولادسازان اهمیت دارد؟ آیا شرکت ذوبآهن بهمنظور دریافت خدمات بیشتر از شرکتهای ریلی در این بخش سرمایهگذاری میکند؟، می گوید: ما حاضریم هم پیشنهاد شراکت در شرکتهای حمل ریلی را قبول کنیم. به خاطر ایمن بودن و نبود ترافیک هزینهها در مجموع بالاتر و تناژ بالا که حمل ریلی دارد، از حمل ریلی استقبال میشود. شرایط کلیه خدمات چه خرید و چه فروش توسط حمل ریلی انجام میشود. در یک سال گذشته فروش محصولات را تنها از طریق جادهای انجام میدادیم. در حال حاضر در ماه ۲۰ تا ۲۵ درصد محصول را از طریق ریلی انتقال دادیم. این موضوع شاندهنده تمایل ما به مشارکت و سرمایهگذاری است. دوستان در حملونقل ریلی برای برطرف کردن مشکلات کمکحال ما بودهاند.
وی می گوید: بر اساس ظرفیتهای ریلی ۷۰ تا ۸۰ درصد خریدمان را از طریق بخش ریلی انجام میدهیم. خصوصاً در بخش انتقال مواد اولیه تقریباً به صورت کامل از حمل و نقل ریلی استفاده میکنیم. ۲۰ درصد فروش را نیز از طریق حمل ریلی انجام میدهیم.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان همچنین با بیان اینکه بر اساس افزایش قیمت بیرویه جادهای و بحث امنیتی است که در حملونقل ریلی ما مطمئن هستیم که تاکنون سوابقی مثل اعتصاب و توقف نداشتهایم تاکید می کند: در بحث جادهای در چند سال گذشته دو سه مورد تکرار شده است. همین موضوع موجب شده است، نگرانیهایی داشته باشیم. در این قضیه هم جادههای امن برای ما در اولویت است و هم بهعنوان یک شرکت تولیدی نباید درگیر نوسانات حاشیهای مثل اعتصاب کامیون داران و افزایش قیمتها باشیم. زیرساختهای حمل ریلی را در کارخانه فراهم کردهایم. قبلاً امکان بارگیری توسط ریل نداشتیم. با ایجاد انبار و جرثقیل شرایط را ایجاد کردیم. به فکر توسعه هم هستیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ذوبآهن قصد ایجاد یک شرکت ریلی بهصورت اختصاصی و سرمایهگذاری در این بخش را دارد، می گوید: جزو برنامههای کلان ما است که با یک شرکت حمل و نقل ریلی مشارکت کنیم.