افزایش سرمایه در بازار سرمایه: فرصتی برای رشد در صنایع دارویی و فولاد
در مهرماه سال جاری از ۲۶ نماد اقدام به افشا روندهای مختلف افزایش سرمایه خود کردند که ۲۵ نماد آن مربوط به پیشنهاد افزایش از سوی هیئت مدیره شرکت ها بود. در بین پیشنهادات هیئت مدیره شرکت ها برای افزایش سرمایه، نقش صنعت دارویی قابل توجه است.
به گزارش بورس امروز؛ در دنیای پررقابت بازار سرمایه، تصمیم گیری درباره انتخاب سهام مناسب برای سرمایه گذاری یکی از چالش های بزرگ سرمایه گذاران است. شرکت های مختلف با ارائه پیشنهادات افزایش سرمایه، به دنبال تأمین منابع مالی برای پروژه های توسعه ای یا بهبود ساختار مالی خود هستند. در مهرماه سال جاری از ۲۶ نماد اقدام به افشا روندهای مختلف افزایش سرمایه خود کردند. در این بین، ۲۵ نماد پیشنهاد افزایش سرمایه مطرح کردند که شامل «ولغدر»، «خاهن»، «کویر»، «لابسا»، «تکاردان»، «کنور»، «دفرا»، «واتی»، «قهکمت»، «شاملا»، «قزوین»، «فلامی»، «غزر»، «دپارس»، «خراسان»، «زامیاد»، «دشیمی»، «فسازان»، «فنوال»، «دلر»، «خکار»، «دسبحان»، «دتماد» و «رمپنا» می باشد.
همان طور که مشاهده می شود، شرکت های پیشنهادکننده افزایش سرمایه عمدتاً در صنایع «مواد و محصولات دارویی»، «محصولات شیمیایی»، «فلزات اساسی» قرار داشتند و برخی از انها از صنایع «خودرو و ساخت قطعات»، «محصولات غذایی»، «قند و شکر» و واسطه های مالی بودند.
در بین پیشنهادات هیئت مدیره شرکت ها برای افزایش سرمایه، نقش صنعت دارویی قابل توجه است اگرچه برخی شرکت ها به منظور اصلاح ساختار مالی و بهره مندی از معافیت مالیاتی اقدام به افزایش سرمایه از طریق منابعی همچون سود انباشته کردند اما شرکت هایی همچون دپارس، دتماد و دسبحان به منظور اجرای طرح توسعه خود اقدام به افزایش سرمایه از محل هایی همچون سود انباشته، آورده سهامداران و مطالبات سهامداران نمودند.
شرکت تولید مواد اولیه داروپخش (دتماد) در مهر ماه به منظور اجرای پروژه محصول نارکوتیک و ضدسرطان و خط تولید هازارد در ابتدای مهر درخواست افزایش سرمایه هیئت مدیره را به مجمع معرفی کرد. بخشی از این افزایش سرمایه که در کل به میزان ۱۱،۶۰۱،۴۲۶ میلیون ریال به میزان ۱،۶۲۳ درصد طرح ریزی شده است، به منظور اصلاح ساختار مالی به ارزش ۸،۸۱۶،۴۲۶ میلیون ریال از محل تجدید ارزیابی زمین و بخشی به منظور تأمین مالی طرح توسعه خط جدید تولید به میزان ۲،۰۸۵،۰۰۰ میلیون ریال بوده است.
شرکت سبحان دارو که در ابتدای مهر پیشنهاد افزایش سرمایه ۸۷.۶۲ درصدی خود را از محل سود انباشته، آورده نقدی و مطالبات سهامداران مطرح کرده بود، بخشی از افزایش سرمایه را به ارزش ۶۰۰،۰۰۰ میلیون ریال برای خرید و جایگزینی ماشین آلات و تجهیزات تولید و ۴،۰۷۰،۳۹۳ میلیون ریال را برای ایجاد سایت سرم سازی برنامه ریزی کرده است. این شرکت محل افزایش سرمایه خود را سود انباشته به میزان ۱،۴۹۰،۰۰۰ میلیون ریال و آورده نقدی و مطالبات سهامداران به میزان ۳،۱۸۰،۰۰۰ میلیون ریال تعیین کرده است.
شرکت پارس دارو نیز در مهر ماه سال جاری افزایش سرمایه ۱،۵۰۰،۰۰۰ میلیون ریالی خود را که از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران پیشنهاد داده است، به منظور راه اندازی خط تولید سفالسپورین (محصول جدید) برنامه ریزی کرده است. این شرکت قصد دارد با تولید کپسول سفالکسین علاوه بر بازار داخلی، محصول خود را در بازار صادراتی نیز عرضه نماید. در دیگر صنایع نیز شرکت هایی همچون «کویر»، «کنور» و «شاملا» هدف افزایش سرمایه خود را اجرای طرح توسعه اعلام کردند.
صنعت داروسازی یکی از صنایع پیشرو در نوآوری و تحقیق و توسعه است که با رشد تقاضای جهانی برای محصولات بهداشتی و پزشکی، شرکت های پیشنهاد دهنده افزایش سرمایه به جهت تحقیق و توسعه که در بالا ذکر شد، پتانسیل بالایی برای رشد ارزش سهام دارند. این شرکت ها با ارائه درخواست افزایش سرمایه برای تأمین مالی پروژه های توسعه واحدهای تولیدی و محصولات جدید ارائه کردند تا از فرصت موجود بهره مند شوند.
شرکت تولید فولاد سپید فراب کویر نیز که در مهر ماه علاوه بر گزارش هیئت مدیره، نتیجه بازرسی حسابرس و بازرس قانونی در خصوص طرح توجیحی را نیز منتشر کرد، برنامه تکمیل زنجیره تولید و تأمین مواد اولیه مورد نیاز را از طریق افزایش سرمایه، دریافت تسهیلات ریالی و ارزی و تأمین مالی از بازار سرمایه از طریق تأسیس شرکت پروژه را دارد.
«کویر» در آخرین برآوردهای خود سهم تکمیل طرح توسعه خط تولید ذوب و ریخته گری (در قالب خط تولید جیدی شمش و بیلت با ظرفیت سالانه ۸۰۰،۰۰۰ تن) از طریق افزایش سرمایه را ۴۸،۲۹۸،۴۴۰۰ میلیون ریال، سهم تسهیلات ریالی و ارزی را ۳۷،۳۰۰،۰۰۰ میلیون ریال، سهم منابع داخلی ۳۹،۰۸۵،۴۵۰ میلیون ریال و سهم تأمین مالی از طریق تأسیس شرکت پروژه را ۳۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال برآورد کرده است.
لذ از میان شرکت های متعدد که افزایش سرمایه خود را جهت اصلاح ساختار مالی و بهره مندی از معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل سود انباشته را مطرح کرده بودند، شرکت های مذکور با هدف توسعه تولید اقدام به افزایش سرمایه نمودند تا گامی بلند در توسعه فعالیت خود در ادامه اقتصاد کشور بردارند. لازم به ذکر است، افزایش سرمایه های سایر شرکت ها نیز در جهت بهبود قیمت سهام و کاهش بدهی های آنها مصمر به ثمر خواهد بود.
براین اساس، شرکت هایی که از افزایش سرمایه برای توسعه پایدار، بهبود ساختار مالی و بهره گیری از فرصت های جدید بازار استفاده می کنند، گزینه های مناسبی برای سرمایه گذاری هستند. صنایع داروسازی و فولاد باتوجه به روندهای جهانی و ظرفیت های بالای رشد، به عنوان اولویت های سرمایه گذاری می توانند مطرح شوند.