حضور پررنگ تجلی در توسعه طرح های معدنی
یکی از پروژه های شرکت های زیرمجموعه «تجلی» که در افزایش سرمایه تأمین مالی شد، پروژه های شرکت فولاد کردستان بود. این شرکت دو پروژه آهن اسفنجی بیجار و فولاد قروه را در دستور کار قرار دارد.
به گزارش بورس امروز؛ این شرکت فعالیت خود را با سرمایه اولیه ۱۰ میلیون ریال آغاز کرد و قبل از ورود به بازار سرمایه طی دو مرحله سرمایه خود را ۵۲۰ درصد افزایش داد و به ۶۲ هزار میلیارد ریال رساند.
سرمایه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات پس از ورود آن به بازار سرمایه با رشدی ۳۹ درصدی معادل با ۲۴ هزار میلیارد ریال افزایش یافت و نهایتا در شهریور ۱۴۰۳ به ۸۶ هزار میلیارد ریال رسید.
لازم به ذکر است که تمامی افزایش سرمایه هایی که شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات تاکنون انجام داده است از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی انجام گرفته است.
شرکت تجلی در سال ۱۴۰۲ بخشی از افزایش سرمایه خود را به منظور جبران مخارج سرمایه گذاری به میزان ۵،۲۱۷،۳۵۷ میلیون ریال جهت جبران مخارج خرید سهام و تأسیس شرکت و بخشی دیگر به عنوان مخارج انجام شده بابت مشاکرت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر به میزان ۷،۵۸۳،۱۴۲ میلیون ریال و ۱۱،۳۹۴،۳۱۳ میلیون ریال به عنوان مشارکت در افزایش سرمایه در حال انجام شرکت های سرمایه پذیر در نظر گرفته است.
یکی از پروژه های شرکت های زیرمجموعه «تجلی» که در افزایش سرمایه تأمین مالی شد، پروژه های شرکت فولاد کردستان بود. این شرکت دو پروژه آهن اسفنجی بیجار و فولاد قروه را در دستور کار قرار دارد. طرح تولید آهن اسفنجی بیجار به ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در سال تا کنون بخش پیمانکاری آن اجرا و به میزان ۴۱ درصد به صورت فیزیکی تکمیل شده است. در پروژه تولید فولاد نیز که به ظرفیت ۱ میلیون تن در سال، تا کنون بخش فیزیکی آن به میزان ۲.۵ درصد تکمیل شده است.
شرکت تجلی توسعه معدن و فلزات در کنار جبران مخارج مشارکت در شرکت های مذکور، به منظور حضور در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر که در ادامه به تصویر کشیده شده است، ۱۱،۳۹۴،۳۱۳ میلیون ریال از افزایش سرمایه خود را به آن طرح ها اختصاص داد.
«تجلی» باتوجه به طرح های در دستور کار شرکت صنایع فولاد کردستان (پروژه آهن اسفنجی بیجار و طرح فولاد قروه) و شرکت شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا (طرح معدن مس-طلا جانجا و با ظرفیت ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس به مدت ۲۵ سال) و شرکت های معدن کار باختر و شرکت مدیریت بین المللی همراه جاده ریل دریا، شرکت تجلی بخشی از سرمایه خود را برای مشارکت در افزایش سرمایه این شرکت ها در نظر گرفت.
همان طور که مشاهده می شود، شرکت «تجلی» به منظور اجرای سیاست های کلان خود جهت توسعه سرمایه گذاری ها، در راستای تأمین مواد اولیه و زیرساخت های لازم برای فرایندهای تولید و ایجاد اشتغال، نیازمند تأمین مالی پیوسته است که در دو افزایش سرمایه محقق شده همراستا با برنامه شرکت های زیرمجموعه منابع لازم را تأمین و یا با استفاده از مطالبات خود از ان شرکت ها، در تأمین مالی آنها مشارکت نمود.
منبع: شماره ۱۰۰ نشریه بورس امروز- آبان ماه ۱۴۰۳